×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : چهارشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Wednesday, 23 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 209 خبر
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی عنوان کرد:
                هدایت آب‌های سطحی به سمت آبخوان‌ها و صنعتی سازی ساختمان؛ ۲ راهکار جلوگیری از فرونشست

به گزارش بازار، غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، عصر چهارشنبه در خاتمه مراسم بزرگداشت روز معمار در جمع خبرنگاران با اشاره به چالش فرونشست‌ها در کشور افزود: امروز طرح‌های جامع شهری در کشور باید به سمتی برود که سطح آبخوان‌های ما کاهش نیابد.

وی بیان داشت: در عین حال باید راهکارهای شهرسازی اندیشیده شود تا بتوانیم آب‌های سطحی را در جهت حفظ آبخوان‌ها هدایت کنیم.

راهب در ادامه بر لزوم کاهش مصرف آب در ساختمان‌ها و طی فرایند ساخت و ساز تاکید کرد و گفت: این مهم با صنعتی‌سازی و استفاده از روش‌های خشک در ساخت و ساز محقق خواهد شد. به این ترتیب با استفاده از دانش معماری می‌توانیم مصرف آب را در ساختمان‌ها کاهش دهیم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: موضوع دیگر پایش فرونشست است که در این مرکز انجام می‌شود تا ساخت و ساز در اراضی و زمین‌هایی که در معرض فرونشست هستند، انجام نشود.

وی تاکید کرد: راهکار دیگر مقاوم سازی ساخت و سازها در مکان‌هایی است که در معرض فرونشست قرار دارند و در این راستا دستورالعمل‌هایی را در دست تدوین داریم.

راهب یادآور شد: امروز کمتر از ۱۰ درصد ساخت و سازهای ما صنعتی‌سازی شده‌اند که قرار است در برنامه هفتم پیشرفت به ۱۵ درصد برسیم.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۳۰ فناوری در این زمینه تایید شده و در مجموع تاکنون ۱۰۰ فناوری را به تایید رسانده‌ایم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: روش‌های صنعتی‌سازی که مورد تعیین این مرکز باشد، قابلیت استفاده در ساخت و سازها را دارد.

وی در پاسخ به ایرنا، با اشاره به مطرح شدن موضوع انتقال آب دریا به شهرهایی همچون تهران که در معرض خطر فرونشست هستند، گفت: این موضوع همواره به عنوان یکی از راه حل‌ها ذکر می‌شود و در این زمینه سازمان حفاظت محیط زیست به بررسی می‌پردازد.

ناترازی انرژی

راهب همچنین با اشاره به موضوع ناترازی انرژی، افزود: در حوزه شهرسازی طرح‌های جامع باید با نگاه مناسب‌سازی مصرف انرژی و سازگاری با بوم شکل بگیرد. همچنین نوع منطقه‌بندی قطعات و بلوک‌های شهری باید در نظر گرفته شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در حوزه معماری نیز رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و طراحی‌های مبتنی بر بوم موثر خواهد بود و در مجموع باید ساز و کار اجرای مقررات ملی ساختمان طراحی و تدوین شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.