- نویسنده : اقتصاد آنلاین
- ۱۸ تیر ۱۴۰۴
- کد خبر 62683
- 7 بازدید
- بدون نظر
- پرینت

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، سروش هاشمی، معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان میگوید طرح مرمت و احیای کارونسرای سمنان در ۳ فاز و برای بهرهبرداری به صورت مجموعهای فرهنگی، هنری و گردشگری تا ۲ سال آینده تکمیل میشود؛ اتفاقی که علاوه بر توسعه گردشگری در شاهراه خراسان به شرق کشور، رونق اقتصادی برای اهالی سمنان را نیز در بردارد.
استان کاروانسراها
استان سمنان ۲۸ کاروانسرا دارد و تعداد زیادی از آنها در مسیر جاده ابریشم قرار دارند. همین تعداد زیاد کاروانسراها سبب شده تا سمنان، لقب «استان کاروانسراها» را به خود بگیرد. کاروانسرای شاهعباسی سمنان داخل شهر و در خیابان امام خمینی (ره) قرار دارد. چند هفته پیش در بازدید جواد واحدی، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با توجه به ارزش تاریخی کاروانسرای سمنان دستور تسریع مرمت این بنا داده شد تا نقطه عطفی در حفظ میراث فرهنگی استان سمنان باشد.
معاون میراث فرهنگی سمنان به همشهری میگوید: «طرح مرمت و احیای کاروانسرای سمنان با انتخاب مشاور آغاز شده و فرآیند سرمایهگذاری و کاربری نیز در دست اجراست.» سروش هاشمی، اجرای طرح مرمت و احیا را در ۳ فاز عنوان میکند و ادامه میدهد: «فاز اول تا ۶ ماه آینده بهرهبرداری میشود و تا ۲ سال آینده شاهد تکمیل هر ۳ فاز طرح مرمت و احیا خواهیم بود.»
رونق گردشگری
کاروانسراهایی که در داخل شهرها قرار دارند، نمونههایی از معماری تاریخی و فرهنگی هستند که در طول تاریخ به عنوان مراکز تجاری، استراحتگاه و محل اجتماع کاروانیان مورد استفاده قرار میگرفتند. این کاروانسراها، جاذبههای گردشگری و مکانهایی برای حفظ و نمایش تاریخ و فرهنگ محلی شدهاند؛ مثل کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین، کاروانسرای خانات تهران یا کاروانسرای مشیر یزد.
معاون میراث سمنان در پاسخ به این پرسش که تکمیل طرح مرمت و احیا چه دستاوردی برای اهالی سمنان و گردشگران دارد، میگوید: «ضمن مرمت کارونسرا، شاهد یک مجموعه گردشگری، هنری و فرهنگی خواهیم بود. پویایی این کاروانسرا در مسیر گردشگری تعریف شده که فاصله کوتاهی با موزه سمنان، فرهنگسرا و بناهای تاریخی دارد و در پایان به بازار سنتی سمنان ختم میشود.» سروش هاشمی به حضور سرمایهگذاران در طرح احیای کاروانسرای سمنان اشاره میکند و ادامه میدهد: «فعالیتهای فرهنگی و هنری در کاروانسرا سبب رونق گردشگری و توسعه اقتصادی میشود که یکی از مزایای آن اشتغالزایی برای سمنانیهاست.» به گفته هاشمی، قرارگرفتن کاروانسرای سمنان در جاده ابریشم و شاهراه اقتصادی تردد مسافران از خراسان به شرق کشور، سبب رشد گردشگری و توسعه اقتصادی نیز میشود.
روزگار سپری شده یک کاروانسرا
کاروانسرای تاریخی سمنان در دل شهر، با قدمت ۴۰۰ ساله خود، سال ۱۳۵۲ به ثبت ملی رسید. در دهه ۱۳۶۰ بر اساس نیازهای زمانه خود، به عنوان ندامتگاه مرکزی سمنان مورد استفاده قرار گرفت. به گفته سروش هاشمی، معاون میراث فرهنگی سمنان، سال ۱۳۹۹ کاروانسرای سمنان دوباره به میراث فرهنگی واگذار شد.
کاروانسرای شاه عباسی سمنان با پلان مربع در حدود ۳۷۰۰ مترمربع مساحت، ۲۵۰۰ مترمربع بنا، ۴ ایوان و ۲۰ حجره دارد. ورودی اصلی آن در شمالغرب است. ۲ شترخان هم (بخشی از کاروانسرا برای نگهداری شتر و سایر احشام کاروانیان) در ورودی شمالی و جنوبی قرار گرفتند.
https://eghtesadefarsi.com/?p=62683