×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Tuesday, 29 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 114 خبر
شروع پرتاب ماهواره‌های رقیب اصلی استارلینک/ اینترنت ماهواره‌ای آمازون آمد

به گزارش خبرآنلاین، ایلان ماسک و جف بزوس، دو میلیاردر بزرگ دنیای فناوری میدانی تازه برای رقابت پیدا کرده‌اند. حالا فضا میدان رقابت آن‌ها است.

آمازون، کمپانی متعلق به جف بزوس که کارش را با فروش آنلاین کتاب شروع کرد،‌ در پی ارائه اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت در سراسر جهان است و با پرتاب نخستین گروه از ماهواره‌های پروژه‌ «کوییپر» عملا شروع رقابت با استارلینک را کلید زده است.

استارلینک، بزرگترین ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای در دنیا است که با بیش از ۷ هزار ماهواره در مدار پایینی زمین، در جهان میلیون‌ها کاربر دارد.

دوشنبه ۸ اردیبهشت ۲۷ ماهواره اینترنتی آمازون با موشک اطلس۵ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند و در نهایت در فاصله ۶۳۰ کیلومتری از سطح زمین قرار خواهند گرفت. این پرتاب از پایگاه فضایی کیپ‌کاناورال در فلوریدا انجام شد.

رقابتی دشوار با استارلینک

آمازون برای ارائه اینترنت پرسرعت جهانی نیاز به تعداد زیادی ماهواره در مدار دارد. آن‌ها بنا دارند که در سال‌های پیش رو بیش از ۳۲۰۰ ماهواره در مدار قرار دهند.

برای این کار به پرتاب‌های منظم و پرتعدادی نیاز است. از این رو آمازون ۸۳ پرتاب با موشک‌های گوناگون را خریداری کرده است.

برخی از این پرتاب‌ها با موشک‌ بزرگ نیوگلن متعلق به شرکت «بلو اوریجین» انجام خواهد شد. جف بزوس مالک کمپانی فضایی بلواوریجین است.

دیگر پرتاب‌ها با موشک‌های ولکان متعلق به کمپانی «United Launch Alliance»، موشک آریان۶ متعلق به کمپانی «Arianespace» و البته فالکون ۹ متعلق به کمپانی اسپیس‌ایکس انجام خواهد شد.

در میان موشک‌های یاد شده فالکون ۹ از اسپیس‌ایکس مطمئن‌ترین کارنامه را دارد که رقیب اصلی آمازون در بازی اینترنت ماهواره‌ای است. سه موشک دیگر تقریبا جدید هستند و عملکردشان در قیاس با فالکون ۹ چندان به چشم نمی‌آید.

شروع پرتاب ماهواره‌های رقیب اصلی استارلینک/ اینترنت ماهواره‌ای آمازون آمد

ترافیک در مدار پایینی زمین

تا آغاز قرن جدید، کمتر از ۱۰۰۰ ماهواره در مدار زمین وجود داشت. با گذشت ۲۵ سال از قرن جدید، استارلینک به تنهایی بیش از ۷۰۰۰ ماهواره در مدار پایینی زمین دارد و می‌خواهد تعداد آن‌ها را به ۴۲ هزار عدد برساند.

در این میان با ورود آمازون و دیگران ترافیک ماهواره‌ها در مدار پایینی زمین شدت خواهد گرفت که نیاز به کنترل دقیق ترافیک برای جلوگیری از برخورد میان ماهواره‌ها خواهد داشت.

البته نکته امیدوارکننده ماجرا این است که ماهواره‌های استارلینک و پروژه‌ کوییپر در مدار پایینی زمین قرار نیست همیشه در مدار باقی بمانند. آن‌ها پس از پایان ماموریت از مدار خارج می‌شوند و در جو زمین می‌سوزند.

منبع: نیویورک‌تایمز

ترجمه فرزاد مظفری

۵۸۵۸

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.