- نویسنده : اقتصاد آنلاین
- ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
- کد خبر 35641
- 0 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت

به گزارش اقتصادانلاین به نقل از عصرایران، روزنامه گاردین چاپ لندن نوشت: این احتمال وجود دارد که روسیه نقشی کلیدی در آینده برنامه هسته ای ایران بازی کند به طوری که نه تنها مقصد ذخیره اورانیوم باغلظت بالای ایران باشد بلکه در صورت بروز هرگونه تخلف بعد از امضای توافق احتمالی ایران و آمریکا، این روسیه باشد که نقش حکمیت و داوری را بین ایران و آمریکا بر عهده بگیرد.
محمد آمرسی عضو هیات رایزنان در اندیشکده آمریکایی ویلسون به گاردین گفته است: مهم ترین دغدغه ایران، کسب تضمین در مورد پایبندی آمریکا به توافق جدید است تا اگر دوباره امریکا از توافق هسته ای خارج شد ایران متضرر نشود. ترامپ در دولت اول خود در سال ۲۰۱۸ به صورت یکطرفه از توافق هسته ای برجام خارج شد و تحریم های قبلی و جدیدی علیه ایران اعمال کرد.
وی اضافه کرد: در این مورد طرف ایرانی در ابتدا ایده تصویب توافق نامه احتمالی را در کنگره آمریکا مطرح کرد اما بعداً عراقچی وزیر خارجه ایران گفت با توجه به لابی قدرتمند اسراییل در کنگره احتمال تصویب آن کم است.
گزینه دوم که توسط ایرانی ها مطرح شد جریمه مالی آمریکا در صورت خروج آنها از توافق است اما قابلیت اجرایی کردن این گزینه کمی دور از واقعیت به نظر می آید.
ولی گزینه سوم نقش روسیه به عنوان نوعی داور در این توافق نامه است تا در صورت خروج آمریکا از توافق، ذخیره اورانیوم با غلظت بالای ایران را که احتمالا در روسیه نگه داری خواهد شد دوباره به ایران بازگرداند.
به گفته مقامات آمریکایی، چهار ساعت مذاکرات غیرمستقیم بین آمریکا و ایران در روز شنبه در رم با میانجیگری عمان پیشرفت قابل توجهی داشته است. گفتوگوهای فنی بیشتر قرار است این هفته در ژنو برگزار شود و به دنبال آن یک نشست دیپلماتیک دیگر در سطح عالی آخر هفته آینده در عمان برگزار میشود.
ایران میخواهد ذخایر اورانیوم خود را در داخل کشور نگه دارد اما آمریکا این موضوع را رد میکند و خواهان نابودی ذخایر یا انتقال آن به کشور دیگر مانند روسیه است.
ایران با روسیه روابط نزدیک و همکاری نظامی و هسته ای دارند.
نیروگاه اتمی بوشهر، توسط روسیه ساخته و راه اندازی شد. تامین سوخت این نیروگاه هم برعهده روسیه است.
روسیه قبلا در مذاکرات هسته ای ایران وگروه ۱+۵ که منجر به کسب توافق برجام شد حضور داشت.
روسیه یکی از اعضای گروه ۱+۵ است. گروه ۱+۵ شامل ۵ عضو دائم شورای امنیت (روسیه، فرانسه، آمریکا، بریتانیا و چین) به علاوه آلمان است.
https://eghtesadefarsi.com/?p=35641