بازار جهانی متاثر از تنش های سیاسی؛ قیمت نفت و قیر در ایران ثابت ماند! | اقتصاد فارسی

بازار جهانی متاثر از تنش های سیاسی؛ قیمت نفت و قیر در ایران ثابت ماند!
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط اخبار اقتصادی

امروز : شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Saturday, 26 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 43 خبر
بازار جهانی متاثر از تنش های سیاسی؛ قیمت نفت و قیر در ایران ثابت ماند!

به گزارش اقتصادانلاین به نقل از تسنیم؛ با نگاهی به بازار جهانی قیر می‌توان دریافت که قیر با کاهش تقاضا در هند و چین، ثبات شکننده در اروپا و افت نسبی در ایران، مسیر کم‌تحرکی را طی کرده به گفته یک کارشناس بدلیل روشن نبودن چشم انداز بازار و فشار بر بازار قیر در کشور‌های مختلف، فعلا قیمت قیر ایران در سطح هفته قبلی خود ثابت باقی مانده است.

یک کارشناس اقتصادی – در یادداشتی به تحولات سیاسی و اقتصادی هفته در بازار قیر پرداخت که در ادامه آمده است:

در طول یک هفته گذشته، تنش‌های خاورمیانه به ویژه وضعیت فاجعه‌آمیز در غزه و کشمکش میان اسرائیل و حماس کماکان ادامه داشت؛ گزارش‌های اخیر از سوءتغذیه مرگبار و محاصره بیش از حد انسانی حکایت دارند، اما تأثیر آنها بر عرضه جهانی نفت فعلاً محسوس نبوده است. در همان حال، جنگ روسیه و اوکراین بدون تغییر قابل‌توجهی ادامه پیدا کرد و با گذشت بیش از هفت ماه از وعده ترامپ برای پایان جنگ‌ها، نه تنها روندی معکوس مشاهده نمی‌شود، بلکه تحریم‌های جدید نفتی نیز کلید خوردند.

در عرصه سیاست اقتصادی آمریکا، روز ۱۶ ژوئیه، ترامپ اعلام کرد که تعرفه ۲۵ درصد واردات از ژاپن همچنان برقرار است و احتمال توافق تجاری با هند مطرح شد؛ وی همچنین به حدود ۱۵۰ کشور کوچک‌تر هشدار داد که تعرفه‌ها علیه آنها هم اعمال خواهد شد.

وزیر دارایی آلمان در واکنش به این تعرفه‌ها گفت: «اگر این تعرفه‌ها اجرا شود، اقتصاد آمریکا به‌شدت تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت، مانند قاره اروپا».

این تنش تجاری و سردرگمی در مذاکرات با اتحادیه اروپا و هند، به ناامیدی بازار‌ها منجر شد و یکی از دلایل اصلی کاهش قیمت نفت در این هفته بود.

بازار نفت و فیول شرق آسیا: رشد ذخایر و سقوط امید: نفت برنت دوباره لغزید

گزارش EIA نشان داد که ذخایر بنزین و گازوئیل در آمریکا افزایش قابل توجهی داشته و تقاضای بنزین در فصل اوج مصرف حتی کاهش یافته است، در نتیجه قیمت نفت برنت در اواسط هفته گذشته مجدداً سقوط کرد که علاوه بر اثر گزارش EIA، نشانه‌ی نا امیدی بازار‌ها نسبت به پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا–اروپا و کاهش امید به توافق با هند بوده است.

روز پنجشنبه فیول CST ۱۸۰ سنگاپور به ۴۱۰ دلار و قیمت قیر سنگاپور و قیر کره جنوبی هر کدام به ۴۴۹ و ۴۱۲ دلار رسید.

بازار قیر بحرین و اروپا: ثبات استراتژیک در بحرین؛ اروپا در آستانه تعطیلات کاهشی شد

در بحرین کماکان قیمت قیر در محدوده هر تن ۴۰۰ دلار باقی ماند و استراتژی فعلی بحرین حفظ مشتریان قدیمی خود است و قیمت در اروپا نیز به دلیل نزدیکی به تعطیلات تابستانی کمی کاهش یافت و به محدوده ۴۱۵ تا ۴۵۰ دلار بازگشت.

بازار قیر هند: مونسون، پروژه‌ها را متوقف کرد؛ بازار در خواب تابستانی

در هند، فصل موسمی همچنان بر تقاضای قیر سایه انداخته و با کاهش فعالیت‌های ساخت‌وساز، فشار نزولی بر قیمت‌ها را تشدید کرده است. کاهش جزئی قیمت از سوی پالایشگاه‌های هندی در هفته گذشته تأثیر قابل‌توجهی بر بازار نداشت، چرا که این اقدام از قبل توسط فعالین بازار پیش‌بینی شده بود. در شرایط فعلی، بازار روندی آرام و کم‌تحرک را تجربه می‌کند و انتظار می‌رود این وضعیت تا پایان ماه آگوست ادامه یابد.

بازار چین: تولید زیاد، مصرف ضعیف؛ فشار دوگانه بر بازار چین

قیمت قیر در سواحل شرقی چین ثابت ماند، اما در داخل چین، فشار بر بازار در حال افزایش است. موجودی بالای پالایشگاه‌ها و حاشیه سود پایین برای واردکنندگان موجب شد برخی پالایشگاه‌های داخلی کاهش تولید دهند.

تحلیل بازار ایران: تعطیلی بدلیل گرما و محدودیت عرضه؛ اما قیمت هنوز تکان نخورد

در ایران، با افزایش شدید دمای هوا، این هفته بسیاری از شرکت‌ها دو روز را تعطیل کردند و همزمان محدودیت عرضه از سوی بسیاری از تولیدکنندگان باعث شد تا تلاش شود که قیمت ایران این هفته افزایش یابد که بدلیل روشن نبودن چشم انداز بازار و فشار بر بازار قیر در کشور‌های مختلف، فعلا قیمت قیر ایران در سطح هفته قبلی خود ثابت باقی ماند.

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.