- نویسنده : اقتصاد آنلاین
- ۲۱ تیر ۱۴۰۴
- کد خبر 63827
- 7 بازدید
- بدون نظر
- پرینت

به گزارش اقتصاد آنلاین، سایت تحلیلی اویل پرایس در گزارشی به افزایش چشمگیر واردات نفت توسط هند از کشورهای غربی پرداخته است. اویل پرایس در گزارش خود آورده است: بر اساس دادههای جدید شرکت S&P Global Commodity Insights که رسانههای هندی به آن استناد کردهاند، صادرات نفت خام آمریکا به هند در بازه زمانی ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۱ درصد افزایش یافته و به ۲۷۱ هزار بشکه در روز رسیده است. این رقم در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ معادل ۱۸۰ هزار بشکه در روز بود.
همچنین واردات نفت هند از برزیل با جهشی ۸۰ درصدی به ۷۳ هزار بشکه در روز رسید، در حالیکه این رقم در مدت مشابه سال گذشته تنها ۴۱ هزار بشکه در روز بود. این ارقام بالاترین نرخ رشد را در سبد واردات نفت هند نشان میدهد و چرخش تعیینکننده این کشور بهسوی تولیدکنندگان نیمکره غربی را برجسته میکند.
عوامل اقتصادی و دیپلماتیک در پس تغییر سیاست نفتی
افزایش واردات از آمریکا و برزیل حاصل مجموعهای از تحولات همزمان بوده است. پالایشگاههای دولتی هند تلاش کردهاند خود را از نوسانات اوپکپلاس و اختلالات عرضه در خاورمیانه مصون نگه دارند. کاهش خرید نفت آمریکا توسط چین نیز فرصتهایی را در بازار لحظهای ایجاد کرده است، در حالیکه کاهش نرخ حملونقل دریایی از حوزه اقیانوس اطلس باعث بهبود شرایط اقتصادی آربیتراژ شده است.
دیپلماسی انرژی نیز نقش مهمی در این روند ایفا کرده است. «هاردیپ سینگ پوری»، وزیر نفت هند، اوایل امسال با مقامهای انرژی برزیل دیدار کرد و در سفر «نارندرا مودی» نخستوزیر هند به واشنگتن در ماه آوریل، همکاریهای انرژی یکی از محورهای اصلی مذاکرات بود.
جایگاه روسیه، کاهش واردات از اوپک و افزایش سهم نیجریه
با وجود این تحولات، روسیه جایگاه نخست خود را حفظ کرده و در نیمه نخست ۲۰۲۵ بهطور میانگین روزانه ۱.۶۷ میلیون بشکه نفت به هند صادر کرده است؛ هرچند رشد صادرات این کشور به هند به سطح ثابتی رسیده است. در مقابل، حجم واردات نفت از عراق و عربستان سعودی اندکی کاهش یافته، در حالیکه صادرات نیجریه به هند با رشد ۲۶ درصدی به ۱۵۸ هزار بشکه در روز رسیده است.
نفت، اهرم چانهزنی در مذاکرات تجاری هند و آمریکا
هند در سهماهه نخست سال جاری واردات نفت از آمریکا را دو برابر کرد؛ اقدامی که تا حدی بهعنوان سیگنالی سیاسی به سیاستگذاران آمریکایی در بحبوحه تنشهای تجاری تفسیر شده است. مذاکرات گستردهتری درباره تعرفههای تجاری میان دو کشور در جریان است.
تعلیق موقت ۹۰ روزه برخی تعرفههای تجاری میان هند و آمریکا که در ماه آوریل اجرایی شد، قرار است در ماه اوت به پایان برسد. در این میان، تجارت انرژی به یکی از محورهای اصلی چانهزنیها تبدیل شده است، زیرا دو طرف وارد مرحلهای حساس از مذاکرات شدهاند.
https://eghtesadefarsi.com/?p=63827