- نویسنده : اقتصاد آنلاین
- ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
- کد خبر 40610
- 2 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، حمید بازارگان، معاون توسعه صنایع پیشرفته ایدرو در نشست خبری تبیین برنامههای ایدرو درخصوص صنایع پیشرفته با محوریت طرح بیوایمپلنت کرمانشاه، گفت: یکی از نمونههای موفقی که در زمینه توسعه فناوری توسط سازمان انجام شد، پروژه شرکت همانندساز بافت کیش بود. این شرکت که مادر تخصصی پروژه محسوب میشد، در کنار شرکت دانشبافت البرز، از سال ۱۳۸۲ با حمایت سازمان آغاز به کار کردند.
وی افزود: در سال ۱۳۸۴ کارخانه همانندساز بافت کیش کار خود را آغاز کرد. این فناوری در حال حاضر یکی از پیشرفتهترین فناوریها در دنیا است و تنها در اختیار تعداد محدودی کشور قرار دارد. به بیان ساده، بدن انسان در برخی شرایط نمیتواند معماری بافتهای آسیبدیده را بازسازی کند؛ مثلاً در صورت شکستگی شدید، از پلاتین استفاده میشود، اما این مواد مصنوعی با بافت بدن سازگار نیستند و میتوانند منجر به مشکلاتی مانند آرتروز شوند و ایدهای که وجود داشت این بود که از جنس خود استخوان استفاده کنیم.
معاون توسعه صنایع پیشرفته ایدرو توضیح داد: شرکت همانندساز بافت کیش با استفاده از بافتهای انسانی متوفیان و حذف سلولهای زنده تا ابعاد نانو، نوعی داربست بیولوژیک فراهم میکند که بدن بیمار میتواند با آن سازگار شود و بافتهای جدید را روی آن شکل دهد.
به گفته وی، در دهه ۸۰، همسر یکی از پادشاهان سعودی با مشکل مواجه شد. شرکت همانند توانست در این زمینه موفق عمل کند و همین موضوع باعث شد رئیسجمهور وقت از شرکت بازدید کرده و دستور تأسیس هفت مرکز مشابه را بدهد. اگر چه در بررسیهای کارشناسی، تاسیس سه مرکز کفایت میکرد و توسعه این پروژه آغاز شد.
بازارگان گفت: در سال ۱۳۹۰ قراردادی با مشارکت ۴۰ درصدی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، ۴۰ درصد بنیاد تعاون ناجا و بیست درصد صاحب دانش فنی بسته شد. با این حال، به دلیل پیچیدگیها، اختلافات سهامداران و مسائل مدیریتی، پروژه به مدت ده سال متوقف شد. برخی از تجهیزات خریداری شده بود، اما تولیدی صورت نگرفت.
معاون توسعه صنایع پیشرفته ایدرو بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ و پس از مذاکرات فشرده، شرکت خصوصی (همانندساز بافت کیش) توانست سهام بنیاد تعاون ناجا را با کمک ایدرو خریداری کند و از آن به بعد ۶۰ درصد سهام شرکت متعلق به بخش خصوصی و ۴۰ درصد در اختیار سازمان گسترش قرار گرفت.
بازارگان گفت: در حال حاضر کارخانه شمسآباد تکمیل شده و یک سال است که در حال فعالیت است و کارخانه کرمانشاه نیز در آستانه شروع تولید است، البته به دلیل کمبود بافت انسانی، هنوز بافت مورد نیاز را اختصاص ندادهاند.
بازارگان با اشاره به این موضوع که بیوایمپلنتها قیمت بالایی دارند و برای هر مرکز ۷ میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده، گفت: تولیدات فعلا برای تامین نیازهای داخلی به کار گرفته میشود، اگر مشکل تامین بافت حل شود، امکان صادرات از کشور هم وجود دارد.
معاون توسعه صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: تصمیم سازمان در این زمینه بسیار جسورانه و پیشرو بود. به اعتقاد من، این تصمیم مدیریتی یکی از نقاط عطف پیشرفت در این حوزه در کشور بود. امیدوارم با توجه به حضور رئیسجمهور در پایان اردیبهشت ماه برای افتتاح رسمی این پروژه، نتایج این تلاشها به بار بنشیند.
https://eghtesadefarsi.com/?p=40610