×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : سه شنبه, ۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Tuesday, 22 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 210 خبر
گسترش روابط ایران و داغستان روسیه در حوزه ترانزیت

به گزارش بازار، رضا مسرور، دبیر شورای عالی مناطق آزاد که در صدر هیاتی با حضور مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد کیش، انزلی و اینچه برون به داغستان روسیه سفر کرد در دیدار با معاون رئیس و اعضای هیئت دولت داغستان گفت: عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ظرفیت‌های اقتصادی قابل‌توجهی را در اختیار هر دو طرف قرار داده است. ماخاچ‌کالا، پایتخت جمهوری داغستان در حوزه‌های گردشگری و اقتصادی اهمیت بالایی دارد و ما تمایل داریم مناطق آزاد شمالی ایران از جمله منطقه آزاد انزلی، مازندران و اینچه‌برون را به این منطقه متصل کرده و از ظرفیت‌های مشترک بهره‌برداری کنیم.

وی افزود: رئیس جمهوری اسلامی ایران، بسیار علاقمند به راه اندازی کریدور شمال ـ جنوب هستند و گام‌های مؤثری در این زمینه در کشور ما برداشته شده است.

مسرور خاطرنشان ساخت: در حال حاضر تمام بنادر شمالی ایران در دریای خزر در منطقه آزاد واقع شده است و ما نگاه ویژه‌ای به حوزه دریای خزر و کشورهای پیرامونی آن داریم.

وی با اشاره به مزیت‌های گردشگری در مناطق آزاد ایران به ویژه جزیره کیش گفت: ایران و روسیه ظرفیت‌های پنهان و مغفولی در حوزه گردشگری دارند. ما آماده زمینه‌سازی برای برقراری پروازهای بین ماخاچ‌کالا، رشت و کیش به منظور کردشگری هستیم تا شهروندان ایران و روسیه با سهولت بیشتر، به‌ویژه با توجه به برنامه لغو ویزا، بتوانند از این امکانات بهره‌مند شوند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تأکید بر گسترش کارگوی هوایی میان ایران و روسیه با محوریت داغستان گفت: خوشبختانه امروز نخستین محموله کارگوی هوایی از مناطق آزاد ایران به ماخاچکالا ارسال شد و امیدواریم به مرور شاهد افزایش حمل‌ونقل هوایی باری (کارگو) میان دو کشور باشیم.

مسرور ادامه داد: برای صادرات محصولات کشاورزی استان‌های شمالی ایران از جمله گیلان و مازندران، برنامه‌ریزی‌هایی جهت ارسال کالاها به ماخاچ‌کالا از طریق خطوط کارگو انجام شده است.

وی خاطرنشان ساخت: ما علاقه‌مندیم با مناطق آزاد روسیه به‌ویژه در حوزه انتقال فناوری و تجربیات همکاری نزدیک‌تری داشته باشیم. ایران با دارا بودن ۱۸ منطقه آزاد و ۶۷ منطقه ویژه اقتصادی، جایگاه برجسته‌ای در این زمینه دارد. به‌طور مثال، صادرات مناطق ویژه اقتصادی ایران در حال حاضر بیش از ۱۲ میلیارد دلار است.

مسرور ادامه داد: در مناطق آزاد ایران فرصت‌های متعددی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. ما در نظر داریم همکاری‌های دوجانبه را در حوزه‌های مختلف صنعتی، گردشگری، بانکی و سایر زمینه‌های اقتصادی گسترش دهیم. هم در مناطق آزاد و هم مناطق ویژه اقتصادی، امکان بهره‌برداری متقابل از ظرفیت‌ها وجود دارد. همچنین، ایجاد ارتباط مستقیم میان تجار دو کشور یکی از اولویت‌های اصلی ماست.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.