
به گزارش اکوایران، دلار تهران در معاملات پنجشنبه ـاول مرداد ماهـ رنج شد و قیمت دلار در محدوده قیمتی روز قبل درجا زد. دلار آزاد در معاملات نیز در محدوده ۸۸ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد، ولی اختلاف تتر با دلار تهران حدود ۴۵۰ تومان کاهش پیدا کرد و به ۱۱۰۰ تومان رسید.
درهم امارات نیز ۲ روز متوالی در محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شده و حباب درهم که حاصل اختلاف نرخ دلاری درهم و دلار آزاد است، در محدوده منفی ۷۹۴ تومان قرار گرفت. در حال حاضر دلار هرات، قیمت تتر و نرخ دلار درهم پایینتر از دلار آزاد است که نشان میدهند که دلار تهران از سمت نرخهای جانشین تحت فشار نیست.
چالشهای پیش روی رمزریال
این روزها خبری مبنی بر کلید خوردن فاز اجرایی رمزریال توسط بانک مرکزی مورد توجه قرار گرفته است. رمزارزهایی که به عنوان واحد پولی یک کشور توسط بانک مرکزی یک کشور منتشر و مدیریت میشوند، رمزارز متمرکز هستند که چون به عنوان واحد پولی نباید نوسان زیادی را تجربه کنند، استیبلکوین هم نام گرفتهاند. ولی با این حال اما و اگرهایی درباره ورود بانک مرکزی به دنیای رمزارز وجود دارد؛ اول اینکه بهخاطر شرایط تحریمی موجود رمزریال در صرافیهای رمزارزی و مبادلات بینالمللی فعلاً مزیتی ایجاد نخواهد کرد ولی برای بانک مرکزی و دولت فرصت تازهای را خلق میکند. در چنین شرایطی در معاملات رمزارز تاریخچه و مبدأ و مقصد معاملات ثبتشده و قابلیت ردیابی دارد، با اجرایی شدن رمز ریال نیز بانک مرکزی میتواند جریان مخارج هر فرد را بهطور دقیقتر ارزیابی کند که یک فرصت اطلاعاتی برای سنجش هزینه و پسانداز خانوار در اختیار نهادهای تصمیمگیرنده قرار میدهد. با این حال مواردی هم به عنوان چالشهای احتمالی پیشرو برای بازارساز و مردم مطرح است. حفظ امنیت کیف پول رمزارزی و چالش سرقت و هکشدن یکی از چالشها در حوزه رمزارزی است.
همچنین حفظ رابطه یک به یک رمزریال و ریال و کنترل ترازنامه هم از موارد مورد توجه است که برای کنترل تورم باید توسط بانک مرکزی مورد توجه قرار گیرد.
دیپلماسی هستهای به میدان آمد؟
در روز جمعه مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی در رابطه با برنامه هستهای انجام خواهد شد؛ اتفاقی که چشمانداز انتظاری معاملهگرها را در کوتاهمدت تحت تأثیر قرار میدهد و در تعدیل هیجانات معاملهگرها مؤثر است.
احتیاط تورمی و رکودی افزایش مییابد؟
از سوی باید گفت که حجم نقدینگی در کشور به بالاتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، که در آن نسبت پول به شبه پول افزایش پیدا کرده است که احتیاط تورمی رابرای بازارساز بالاتر میبرد در نقطه مقابل گزارشات از شاخص مدیران خرید هم نگرانیهای رکوردی اقتصادی را بالا برده است.که قرارگیری این موارد در کنار هم پیگیری سیاست های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد را برای بررسی چشمانداز تورم و رشد اقتصادی در بلندمدت ضروری میکند.
عوامل مؤثر بر قیمت کوتاهمدت طلا
در روز قبل اونس جهانی طلا در کانال ۳۴۰۰ دلار پیشروی کرد ولی در ادامه توافق تجاری ژاپن و آمریکا و حرکت اتحادیه اروپا به سمت یک توافق تجاری با واشنگتن قبل از یک آگوست(دهم تیر) موجب اصلاح اونس طلا در ادامه معاملات و بازگشت آن به پایین محدوده ۳۴۰۰ دلاری شد.
در روز قبل قیمت طلا و سکه رشد کرد و در نیمه اول کانال ۳۱ میلیون تومانی پایینتر از ارزش ذاتی خود معامله شد در نتیجه این اتفاق حباب طلای آبشده حدود ۲۶۷ هزار تومان منفی شد.
سکه امامی یکورود ناموفق به کانال ۸۰ میلیون تومانی را تجربه کرد و در نهایت به نیمه دوم کانال ۷۹ میلیون تومان برگشت. حباب سکه حدود دوازده درصد شد. در معاملات روز قبل فقط معامله گران نیم سکه عقبنشینی کردند و ۲۰۰ هزار تومان کاهش روزانه را ثبت کردند که باعث کاهش یک درصدی حباب نیم سکه شد.
قیمت طلا تحت تأثیر دو پارامتر اونس جهانی و دلار داخلی است به همین خاطر، جلسه هفته بعد فدرال رزرو، نتیجه جنگهای تعرفهای ترامپ، اخبار مربوط به دیپلماسی هستهای و منطقهای ایران در کوتاه مدت مواردی هستند که در کوتاه مدت بازار طلا را تحت تأثیر قرار میدهند.
https://eghtesadefarsi.com/?p=68511