در دومین روز هفته، کاهش بازار ارز و سکه برقرار بود و ریزش سنگین‌تری را انجام داد؛ قیمت دلار ۱۲ کانال پایین آمد و به زیر ۹۰ هزار تومان رفت، قیمت سکه ریزش ۱۱ کانالی داشت و به زیر ۸۰ میلیون رفت و قیمت طلا و درهم امارت هم همگام با بازارها سه کانال افت داشتند.

در سمت صندوق‌های طلا هم شاهد بازار یکدست قرمز پررنگ بودیم و رکورد خروج پول زده شد. خروج پول از صندوق‌های طلا در روز یکشنبه به بیش از ۱٫۵ همت رسید که تا الان سابقه نداشته است. رکورد قبلی خروج پول در ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ و همزمان با خبر مذاکراتی ایران و آمریکا اتفاق افتاد.

چرا بازار طلا و ارز ریزش سنگینی داشتند؟

بعد از ریزش بازار در روز شنبه که اولین دور مذاکره ایران و آمریکا انجام شد، بازیگران بازار منتظر سیگنال کاخ سفید از این دور از مذاکرات بودند که کاخ سفید هم مذاکره‌ با ایران را سازنده اعلام کرد.

همین سیگنال کافی بود تا بازارها به ریزش خودشان ادامه بدهند. قیمت تتر در معاملات پشت خطی شنبه با ریزش تا ۸۶ هزار تومان پایین آمد.

با شروع بازارها در روز یکشنبه گارد نزول در بازار طلا و ارز حفظ شد و محدوده حمایتی مهم در بازار از دست رفت. مرز ۹۰ هزار تومان برای قیمت دلار و سطح ۳۰ میلیون کف کانال صعودی بود که در هشت ماه گذشته در بازار باقی مونده بود و بعد از دست رفتن این کف، حتی شدت نوسان ریزشی در بازار بیشتر شد.

دلیل دوم ریزش حجم فروش بالا در بازار بعد از دست رفتن کف‌های مهم بود. بعد از این اتفاق حجم فروش در بازار زیاد شد و قیمت‌ها خریدار نداشت. اما در نیمه دوم معاملات با رسیدن قیمت‌ها به کف و میزان خرید در بازار قوت گرفت.

برخی از معامله‌گران حجم بالای فروش را به تزریق ربط می‌دادند که تحلیلگران این گزاره‌ را رد کردند. به عقیده تحلیلگران با جو خبری موجود گارد بازار ریزشی شده و در بازار فشار فروش ایجاد کرده که دیگر نیازی به تزریق بازارساز هم نیست چون بازار در زمان فعلی در دست بازارساز است.

در بازار یکشنبه تحلیل‌های فضایی هم جالب توجه معامله‌گران بود. با ریزش قیمت‌ها، برخی از کانال‌ها سعی در جو دادن به آماتورها بودند که بفروشید چون تا ۶۰ هزار تومان پایین می‌رود. اما در تحلیل‌های منطقی دیده می‌شد که بازار فعلی نسبت به مذاکرات خیلی خوشبین است و از همین الان اتفاق نیفتاده‌ را پیشخور می‌کند. پس از اینجا به بعد احتمال رکب و حرکت پینگ پنگی در بازار زیاد می‌شود.

از منظر این تحلیل قیمت دلار طی هفت ماه و نیم گذشته نزدیک به ۴۹ هزار تومان افزایش داشته و با ریزشی که از سقف انجام شده تقریبا ۵۰ درصد افزایش را از دست داده که سطح بالایی است. مقاومت مهم دلار ۹۰ هزار تومان و حمایت مهم آن در ۸۴ هزار تومان قرار دارد که از هر طرف بشکند شاهد ادامه روند خواهیم بود.

در روز ریزش بازارها معامله‌گران می‌گفتن حمله تیم پایداری به مذاکرات را باید زیر نظر داشت.

در مجموع بازارها ریزشی دنبال شدند و سطوح حساس را از دست دادند که برخی از معامله‌گران این کاهش را به عمان افکت ربط می‌دادند. البته همراه با اخبار مذاکراتی در روز یکشنبه کلیدواژه‌هایی در مورد هفت میلیارد دلار کره هم در بازار به گوش می‌رسید. این هفت میلیارد همان پول بلوکه شده در کره بود که بعد از آزادسازی آن و انتقال به قطر ۶ میلیارد دلار شد و در قطر دوباره بلوکه شد.

در بازار یکشنبه قیمت دلار هرات با گپ منفی پنج هزار تومانی در ۹۱ هزار و ۵۰۰ تومان شروع به کار کرد و در ادامه در مسیر نزول قدم برداشت و سطح حساس را از دست داد. قیمت دلار هرات در نهایت با افت هشت و هزار و ۵۰۰ تومانی نسبت به نرخ ابتدایی در ۹۳ هزار تومان بسته شد. این در حالی بود که قیمت دلار فردایی هرات در کانال ۸۵ هزار تومان معامله می‌شد. نکته بازار ارز هرات این بود که از میانه روز به بعد‌، کانال نرخ‌دهی نرخ‌های عجیب و غریب تا ۷۵ هزار تومان هم اعلام کرد.

قیمت دلار تهران با گپ منفی سه هزار تومانی در ۹۴ هزار و ۷۰۰ تومان آغاز به کار کرد و از همان ابتدای کار ریزشی دنبال شد. قیمت دلار تهران با افت نه هزار و ۲۰۰ تومانی در نهایت در ۸۵ هزار و ۵۰۰ تومان به کار خودش پایان داد.

قیمت تتر هم که در شنبه شب تا ۸۶ هزار تومان پایین آمده بود بعد از رسیدن به این کف با حمایت تا ۹۱ هزار تومان برگشت خورد و دوباره با کاهش به ۸۶ هزار تومان افتاد.

قیمت درهم امارت هم با گپ منفی هزار و ۸۰۰ تومانی در ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه این کانال هم از دست داد. قیمت درهم با کاهش هزار و ۶۰۰ تومانی نسبت به نرخ بازگشایی ، به ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. حباب دلاری درهم امارت با کاهش ۴۳۶ تومان برآورد می‌شود.

قیمت سکه با گپ منفی چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی در ۹۳ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه با ریزش دامنه ۸۰ میلیون را از دست داد. قیمت سکه با ریزش شش میلیون و ۸۱۰ هزار تومانی نسبت به نرخ بازگشایی، در ۷۷ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان بسته شد. حباب سکه با کاهش یک درصدی به ۱۸ درصد رسید که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه ۱۲ میلیون گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.

قیمت طلای آبشده با گپ منفی یک میلیون و ۹۸۱ هزار تومانی در ۳۰ میلیون و ۴۳۸ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه این مرز حساس را از دست داد و ریزش سنگینتر شد. قیمت طلای آبشده در نهایت در کف ۲۹ میلیون به کار خودش پایان داد. حباب طلا که در روز شنبه منفی برآورد می‌شد در روز یکشنبه به بالای ۱۱۷ هزار تومان رسید که زیر یک درصد است.