مردم منتظر قطعی آب باشند ؛ جیره‌بندی آغاز شد | اقتصاد فارسی

مردم منتظر قطعی آب باشند ؛ جیره‌بندی آغاز شد
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط اخبار اقتصادی

امروز : سه شنبه, ۳۱ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Tuesday, 22 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 185 خبر
مردم منتظر قطعی آب باشند ؛ جیره‌بندی آغاز شد

 رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره شرایط آب در کشور توضیح داد: مشکل ناترازی انرژی، چه در برق و چه در آب، ریشه در دهه‌ها سوء‌مدیریت دارد. صنایع آب‌بر باید در سواحل خلیج فارس مستقر می‌شدند، اما در دل کویر بنا شدند و این موجب شکل‌گیری پروژه‌های انتقال آب پرهزینه و نیمه‌تمام شده است.

برای انتقال هر متر مکعب آب دریای عمان به صنعت اصفهان، ۲۵۰ هزار تومان هزینه می‌شود

او افزود: به عنوان مثال، پروژه انتقال آب دریای عمان به صنعت اصفهان، هزینه‌ای سرسام‌آور دارد؛ تقریباً ۲۵۰ هزار تومان به ازای هر متر مکعب. در حالی که آب شرب اصفهان در حال حاضر از خط لوله با هزینه حدود ۱۶ هزار تومان به ازای هر متر مکعب به یزد انتقال می‌‌یابد. این یک تبادل نامناسب است که در دل کویر رخ می‌دهد.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به اینکه در برنامه ششم عمرانی قبل از انقلاب، بنا بود ۵۰ درصد جمعیت ایران در سواحل خلیج فارس ساکن و تمام صنایع آب‌بر، از جمله فولاد و پتروشیمی‌ها، در آنجا مستقر شوند، عنوان کرد: اما این اتفاق در چهار دهه گذشته نیفتاد و امروز با این مشکل آبی روبرو هستیم.

حجم آب پشت سدها کاهش یافته است

سپهوند با تاکید بر دیگر عوامل دخیل که موجب شرایط آبی امروز کشور شده است، عنوان کرد: تغییر اقلیم، گرمایش زمین، کاهش بارندگی و عدم موفقیت در بارورسازی ابرها نیز مزید بر علت شده‌اند. در پاییز، زمستان و بهار ابرهای زیادی وارد کشور می‌شوند، اما نتوانسته‌ایم از این ظرفیت برای بارش بیشتر استفاده کنیم. حجم آب پشت سدها کاهش یافته است. الگوی کشت در کشاورزی نیز به شدت مدیریت نشده است و کشت‌هایی که مزیت نسبی برای ایران ندارند، در نقاط مختلف کشور انجام می‌شوند که منجر به تخلیه آب‌های زیرزمینی شده است.

سطح آب‌های زیرزمینی تا ۲۰۰ متر پایین رفته و علاوه بر نشست زمین با کمبود شدید استخراج آب مواجه شده‌ایم

او با بیان اینکه برای برخی استان‌ها آب شرب پایدار تعریف نشده است، گفت: در برخی نقاط سطح آب‌های زیرزمینی تا ۲۰۰ متر پایین رفته و علاوه بر فرونشست زمین با کمبود شدید استخراج آب مواجه شده‌ایم.

فعلا تنها راه مدیریت این است که قطعی‌ها را کاهش دهیم / احتمالاً در ماه‌های آینده شاهد جیره‌بندی آب در بیشتر نقاط کشور خواهیم بود

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه گفت: سال گذشته و امسال، کمیسیون انرژی و کمیسیون کشاورزی پیگیری‌هایی در زمینه آب داشته‌اند، اما در حال حاضر، تنها راه مدیریت این است که قطعی‌ها را کاهش دهیم. متأسفانه احتمالاً در ماه‌های آینده شاهد جیره‌بندی آب در بیشتر نقاط کشور خواهیم بود که در برخی استان‌ها و شهرها شروع شده است.

باید برای انتقال آب از خلیج فارس سرمایه‌گذاری کنیم

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه باید همانند کشورهای خشک مثل عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس، برای انتقال آب سرمایه‌گذاری کنیم، افزود: باید هر چه سریع‌تر در حوزه انتقال آب از خلیج فارس سرمایه‌گذاری کنیم. طبق پیش‌بینی‌ منابعی مانند ناسا، ما به سمت خشک‌تر شدن می‌رویم و دمای این منطقه بیشتر از سایر مناطق افزایش پیدا می‌کند.

سپهوند با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه آب توضیح داد: رسانه‌ها باید در مورد مصرف آب فرهنگ‌سازی کنند. متاسفانه با وجود این همه مشکلات، هنوز شاهد استفاده‌های غیرضروری با آب شرب هستیم. باید در داخل منازل هم فرهنگ‌سازی شود تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم.

جیره_بندی

جیره‌بندی با قطعی آب اعمال می‌شود و در برخی شهرها همین الان هم شروع شده است

او درباره ماجرای جیره‌بندی آب عنوان کرد: جیره‌بندی با قطعی آب اعمال می‌شود و در برخی شهرها همین الان هم شروع شده است.

وزارت نیرو تلاش می‌کند کمترین قطعی آب را در تهران وجود داشته باشد

عضو کمیسیون انرژی در پاسخ به سوالی درباره شرایط آبی تهران و نحوه اعمال جیره‌بندی پاسخ داد: ما هم اطلاعات را از وزیر نیرو می‌گیریم و صحبت شما درست است. اما یک پروژه انتقال آب در دو سه ماه گذشته و قبل از جنگ شروع شده و تلاش می‌کنند کمترین قطعی آب در تهران وجود داشته باشد.

وقتی کشور با بحران مواجه می‌شود تازه مسئولان به فکر چاره می‌افتند

او درباره سوءمدیریت‌های صورت گرفته در وزارت نیرو گفت: متاسفانه در کشور ما زمانی که به بحران می‌رسیم، شروع به مدیریت می‌کنند؛ در صورتی که باید از قبل پیش‌بینی و پیشگیری می‌کردیم و برنامه‌ریزی می‌شد تا الان کشور با مشکلات کمتری مواجه باشد. وقتی کشور در یک موضوع به بحران می‌رسد تازه مسئولان به این فکر می‌افتند که برای آن چه فکری باید کرد.

ناترازی برق امسال هم همان ۱۴ هزار مگاوات سال گذشته است

سپهوند با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون متبوعش با مسئولان توانیر توضیح داد: در حوزه برق خوشبختانه مدیریت بهتری وجود داشته و اعداد و ارقام را ارائه کرده‌اند. دیروز هم آقای رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر در این باره در کمیسیون انرژی توضیحاتی دادند. براساس این گزارش پیش‌بینی می‌شد امسال ناترازی برق به ۲۴ هزار مگاوات برسد، اما با مدیریت، ناترازی در سطح همان پارسال، یعنی ۱۴ هزار مگاوات، باقی مانده است. متاسفانه در حوزه آب نتوانسته‌اند به این اندازه مدیریت کنند و با بحران جدی روبرو هستیم.

منتظر گزارش شرکت آبفا به مجلس درباره آمار و نحوه مدیریت آب در کشور هستیم

عضو کمیسیون انرژی درباره آمار و ارقام‌ها در حوزه مدیریت آب و گزارش‌های آبفا به مجلس گفت: آمارهای مربوط به آب و میزان مصرف وجود دارد، اما هنوز گزارش جامعی دریافت نکرده‌ایم. دنبال این هستیم که در روزهای آینده این گزارش را دریافت کنیم.

 

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

تجارت نیوز



کدخبر:
۳۵۷۰۶۵


پریا ابراهیمی

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.