- نویسنده : گسترش نیوز
- ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
- کد خبر 35242
- 3 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
اسکندر مومنی وزیر کشور در نشست استانداران که ظهر امروز در وزارت کشور برگزار شد، گفت: برای ایام عید درباره ساماندهی انرژی همه استانها درگیر بودند و صدا و سیما با تمام توان پای کار آمد. به غیر از موضوعاتی که از رسانه ملی پخش میشد صدا و سیمای استانی هم همکاری خوبی داشت و در پویش نه به تصادف صدا و سیما جلوتر از خیلی از دستگاهها بدون توقع مالی کار خود را شروع کرد.
وی ادامه داد: در دهه گذشته ساخت و تولید محتوا کار دشواری نبود؛ چراکه تنوع رسانهها وجود نداشت اما الان تولید آثار فاخر کار آسانی نیست اما صدا و سیما نشان داد که کار اگر فاخر باشد دیده خواهد شد یکی از این برنامهها سریال پایتخت و دیگری برنامه محفل است.
مومنی یادآور شد: به گفته وزیر ارتباطات در زمان پخش سریال پایتخت با کاهش ترافیک اینترنت مواجه هستیم و نشان میدهد در دوران تعدد شبکههای رسانهای کار فاخر دیده میشود اگر همکاری ما هدفمند باشد دیده خواهد شد.
وزیر کشور با اشاره به حوزههای تحت پوشش وزارت کشور گفت: با توجه به عقبماندگی در بخشهای اجتماعی داشتیم به این حوزه بیشتر توجه شد اما در حوزه سیاسی ایجاد فرصتهای برابر برای همه تشکلها جهت افزایش مشارکت مردم از مهمترین برنامههای ما است. در حوزه امنیتی هم جلوگیری از امنیتی شدن پدیدههای اجتماعی از مهمترین برنامههای ما است اما در حوزه اجتماعی کار بسیار داریم شاید آسیبها خودش را بیشتر نشان دهد اما اگر به حوزههایی مانند سبک زندگی توجه نکنیم نتیجه آن میشود آسیب. در همین خصوص لازم است که صدا و سیما در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشد.
وی ادامه داد: در بخش اقتصادی اتمام پروژههای نیمهتمام با اولویتبندی و راهاندازی مجدد واحدهای راکد تولیدی و شناخت بسترهای سرمایهگذاری و رفع موانع از اهم برنامهها و اقدامات استانداران است که صدا و سیما میتواند در این زمینه کمک کند.
وزیر کشور درباره ساماندهی اتباع غیرمجاز گفت: ما هیچ گریزی نداریم و باید اتباع غیرمجاز مانند همه کشورها به کشور خودشان بازگردند، لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت در همین راستا تدوین شده است.
نادر یاراحمدی مشاور وزیر کشور و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به حضور اتباع خارجی در کشور، اظهار کرد: مهمترین مسئلهای که مردم از ما میخواهند برنامهریزی است.
یاراحمدی ادامه داد: ما بدون اینکه مردم کمک کنند، امکان حل مسائل را نداریم؛ ما بیش از چهار میلیون اسم اتباع داریم و نزدیک به ۲ تا ۲.۵ میلیون نفر هم اتباع غیرمجاز هستند. برخی از این ۴ میلیون نفر قانونی و برخی دیگر شبه قانونی هستند. امروز بیشتر از ۲ میلیون نفر از اتباع هم سرشماری شدند و فقط اسمشان را در اختیار داریم اما آن را قانونی تلقی نمیکنیم. امروز ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اتباع در کشور حضور دارند؛ اما به دلیل اینکه بسیاری از آنها قانونی نیستند، مشکلاتی برای ما ایجاد کردهاند.
وی با بیان اینکه «اگر بخواهیم به همه سرویس دهیم، باید افراد غیرقانونی از کشور خارج شوند» گفت: با این حال به بسیاری از کشورها که تمایل به حضور در کشور را دارند روادید میدهیم. بسیاری از کارفرمایان و مردم از اتباع درخواست کارت شناسایی پناهندگی یا مهاجرت نمیکنند.
یارانههای سوخت و نان برای اتباع خارجی جاذبه دارد
وی ادامه داد: در کشور ما جاذبههای زیادی برای اتباع وجود دارد و مهمترینش استفاده از یارانههایی شامل سوخت و نان است که مرکز امور اتباع در این خصوص کاری نمیتواند انجام دهد و به عهده سازمان هدفمندی یارانهها یا برنامههای اقتصادی دولت است و برای رفع این مشکل نیاز به یک همکاری مشترک داریم.
دیگر گذرنامههای خانوار را برای اتباع خارجی قبول نداریم و باید تفکیک شوند
یاراحمدی اضافه کرد: در ایران ۷۷۱ هزار و ۶۲۴ نفر پناهنده جمعی داریم و موفق شدیم به این افراد کارت پناهندگی دهیم که به آنها اصطلاحاً آمایشی میگوئیم. کسانی هم گذرنامه خانواری دارند که از سال ۲۰۱۷ منسوخ شد؛ برخی از این خانوارها جمعیت بالایی دارند، چرا که نرخ رشد آنها بیش از ۴ نفر است. یک پاسپورت برای پنج یا ۱۰ نفر صادر شده و به این گذرنامه خانواری گفته میشود. این افراد دارای گذرنامه خانواری هستند و به آنها اعلام کردیم که دیگر این گذرنامهها را قبول نداریم و باید تفکیک شود. متأسفانه حکومت افغانستان در این زمینه تعلل میکند و برای ما مشکل ایجاد کرده است.
منبع:
ایلنا
پریا ابراهیمی
https://eghtesadefarsi.com/?p=35242