
– اخبار استانها –
بهزاد شهبازی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمارها، تاکنون حدود ۴۷۰ کودک کار در سطح استان کرمانشاه شناسایی شدهاند که تنها ۱۱ درصد از این کودکان در چهارراهها و معابر عمومی دیده میشوند.
وی با بیان اینکه نمیتوان منکر وجود مواردی از کودکان کار در سطح شهر شد، افزود: با این حال، وضعیت فعلی نسبت به ماههای گذشته بهمراتب مطلوبتر و کنترلشدهتر است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه مسأله کودکان کار صرفاً یک موضوع حمایتی نیست، عنوان کرد: برخورد با پدیده کودکان کار یک مقوله کاملاً فرهنگی و اجتماعی است و بدون همکاری مردم نمیتوان در این مسیر موفق بود.
شهبازی با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ کودک از کودکان شناساییشده تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند، گفت: سالانه موفق میشویم ۱۳ درصد از این کودکان را از چرخه کار خارج کنیم اما موفقیت بیشتر در این زمینه مستلزم تغییر نگاه مردم به موضوع است.
وی افزود: تا وقتی کودک کار احساس کند که روزانه میتواند بین یک تا سه میلیون تومان درآمد داشته باشد، هرگز به سراغ تحصیل یا مهارتآموزی نخواهد رفت.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از مردم خواست از کمک مستقیم به این کودکان خودداری کنند و گفت: ما وظیفه خود را انجام میدهیم، برخی از این کودکان با همکاری دستگاه قضایی تحت سرپرستی قرار میگیرند، برخی دیگر در مراکز نگهداری ما اسکان مییابند و تعدادی نیز در دو مرکز روزانه تحت آموزش و حمایت تخصصی قرار دارند.
شهبازی گفت: این مراکز خدماتی از جمله توانمندسازی، بازگشت به تحصیل، آموزش خانواده، مشارکت اجتماعی و جذب خیرین را ارائه میدهند.
وی به پدیده نگرانکننده بهرهکشی سازمانیافته از کودکان اشاره کرد و گفت: امروز پدیده کودکان کار در حال تبدیلشدن به یک شبکه نانوشته و بعضاً مخوف است؛ بهطوریکه برخی خانوادهها کودکان خود را به افراد سودجو اجاره میدهند و این افراد نیز آنها را در چهارراهها و نقاط پر تردد مستقر میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه برخورد با این باندها با همکاری دادستان استان در حال انجام است، تأکید کرد: مبارزه با این پدیده بدون مشارکت آگاهانه مردم ممکن نیست؛ لذا باید نگاه احساسی و دلسوزانه به کودکان کار به نگاهی مسئولانه و مبتنی بر آگاهی تبدیل شود.
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=67888