بحران "رانش و لغزش" در شهر پله‌ها‌/ خطر در چند قدمی خط آهن شمال‌ + تصاویر | اقتصاد فارسی

بحران “رانش و لغزش” در شهر پله‌ها‌/ خطر در چند قدمی خط آهن شمال‌ + تصاویر
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط اخبار اقتصادی

امروز : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Tuesday, 15 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 93 خبر
بحران “رانش و لغزش” در شهر پله‌ها‌/ خطر در چند قدمی خط آهن شمال‌ + تصاویر

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، ثبات زندگی اجتماعی گاهی در قالب شهرنشینی رخ نشان می‌دهد، کالبدی از زیست آدمی که روال خود را طی می‌کند اما گاهی بخشی از این کالبد در تنش یک بحران گیر می‌کند، از هم گسسته شده و از روال خارج می‌شود و آن وقت بخشی از زندگی شهرنشینی به اضطرابی دچار می‌شود که سایر نقاط را درگیر خود می‌کند درست همانند آنچه که برای یکی از شهرهای سوادکوه پیش آمده است.

شهر پل‌سفید مرکز شهرستان سوادکوه که از حیث برخورداری پله‌هایی به تعداد جمعیت شهری به شهر پله‌ها شهرت دارد، سال‌هاست که بخشی از ضلع شمالی و جنوبی آن درگیر رانش شده است و در پس شهرت پله‌ای خود بحران رانش نرم و آرام، خیز گرفت و اکنون جمعیت قابل توجهی در این شهر در معرض بحران قرار دارند یویژه در منطقه ” امیرده” و ” میارکلا” که در اضطراب زندگی می‌کنند.

مردم ساکن ” امیرده” سال‌هاست پیگیر وضعیت بحرانی محل سکونت خود هستند و بازدید‌های زیادی به خود دیدند اما در آن سوی شهر در ” میارکلا” اوضاع کمی متفاوت‌تر رقم خورده است اگرچه مردمان این منطقه نیز در روی بحران زندگی می‌کنند و زهکشی منطقه انجام شده اما چند ماهی می‌شود که در زیر منطقه مشرف به مسیر ریلی زمین دچار ترک‌های بزرگ و حالت رانشی به خود گرفته است، پایین دست منطقه درحال ویران شدن است، ویرانی که هر لحظه امکان وقوعش ممکن است و علاوه بر اینکه خانه‌های مسکونی را با خود سرازیر خواهد کرد، محور استراژیک ریلی سوادکوه نیز مسدود خواهد شد.

۸۰ درصد پهنه شهر پل‌سفید رانشی و لغزشی است

تقی اکبرنژاد شهردار شهر پل‌سفید در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد پهنه شهر پل‌سفید رانشی و لغزشی است، گفت: باتوجه به انجام طرح مطالعاتی توسط مشاور زمین‌شناسی و با هماهنگی اداره کل بحران مشخص شد که حدود ۸۰ درصد پهنه شهر پل‌سفید در بحث رانش و لغزش درگیر است که این درجات کم و زیاد دارد.

اکبرنژاد از جمله مناطق پر خطر شهر پل‌سفید را ” امیرده” و ” میارکلا” دانسته و خاطرنشان کرد : ” امیرده” و ” میارکلا” مناطق پر خطر پل‌سفید به شمار می‌آیند که درگیر بحران هستیم که از سال ۱۴۰۰ به بعد با پروژه‌هایی همچون زهکشی و دیواره حائل در جهت پایداری بخش زیادی از کار را انجام دادیم اما امسال در منطقه ” میارکلا” باتوجه به بارش‌های زیاد، برف‌های سنگین و تقویت آب‌های زیر زمینی شاهد تخریب بالادست راه‌بندی هستیم که از گذشته نیز سابقه رانش خانه‌های قدیمی را دارد و اکنون نیز این پهنه دچار رانش خیلی شدید شده است‌.

اقدامات اورژانسی انجام شده است

شهردار پل‌سفید، اظهار داشت: از ابتدای امسال با انتخاب مشاور و بازدیدهای مکرر مدیرکل بحران، نمایندگان مجلس، فرماندار و اعضای شورای شهر وارد عمل شدیم تا اولا مطالعه به جهت بررسی علت موضوع انجام و هم‌زمان با انجام مطالعات اقدامات اورژانسی ازجمله زهکشی با قرارداد ۵۰۰ میلیونی توسط مهندس زمین‌شناسی آغاز شود که با استفاده از ادوات و منابع داخلی این کار انجام و تا حدودی پایدار شد اما نیاز به ایجاد دیواره داریم.

اکبرنژاد با بیان اینکه برای ایجاد دیواره مهندس طرح انتخاب کردیم و سه دیواره طراحی شد تا اجرا گردد، گفت: دیواره اول کنار ریل آهن که تقریبا بالادست ریل آهن معبری که به سمت میارکلا می‌رود، دیواره دوم بالادست یکی از مناطق مسکونی است که دو پیچ بالادست که دچار رانش شده و بخشی از دیواره حایل و معابر دچار رانش، نشست و تخریب شده است.

۲۰ میلیارد تومان برای احداث سه دیواره برآورد شده است

وی با اشاره به برآورد هزینه ساخت سه دیواره، افزود: برآورد اولیه برای احداث سه دیواره حدود ۲۰ میلیارد تومان است تا بتوانیم قبل فصل بارش دیواره‌ها را احداث کنیم تا بحث پایدارسازی ایجاد شود، در این منطقه اقدام اورژانسی باید انجام شود که اگر نشود با بحران جدی روبرو می‌شویم و شاید چند منزل مسکونی نوساز تخریب شود.

شهردار پل‌سفید، اظهار داشت: کل پهنه ” میارکلا” با درنظر گرفتن بالا محل و پایین محل بالغ بر ۳۰۰ خانوار دارد که حدود ۲۰ خانوار درگیر رانش هستند و در حال حاضر با انجام اقداماتی ازجمله زهکشی، ساماندهی آب‌های سطحی تلاش داریم تا جلوی تشدید را بگیریم.

اکبرنژاد، یادآور شد: برای اجرای پروژه نیازمند اعتبارات دولتی از محل بحران هستیم و با نظر مشاوران به این موضوع رسیدیم که نیازمند ۲۰ میلیارد اعتبار هستیم تا بتوانیم مصوبات را بگیریم.

دستگاه‌های متولی کار خود را به هم محول نکنند

حسینعلی محمدی شیرکلایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران نیز در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه موارد شهری طبق ماده ۱۵ قانون مدیریت بحران متولی آن دستگاه‌های مربوطه هستند، گفت: این مورد در حوزه شهری برعهده شهرداری و در حوزه راه آهن برعهده راه آهن است، ضمن آنکه ما نیز بازدید میدانی داشتیم و در جلسه ستاد بر این موضوع تاکید کردیم که دستگاه‌های متولی کار خود را به هم دیگر محول نکنند یا به ستاد ارجاع ندهند در درجه اول دستگاه متولی مکلف است که کار خود را پیگیری کند.

وی، افزود: مکلف شدند کارهای خود را پیگیری کنند اما چنانچه از توان دستگاه خارج باشد و درجه مخاطره حادثه به استانی تبدیل شود ستاد بحران استان ورود پیدا می‌کند اما در حال حاضر دستگاه اجرایی متولی سطح شهرستان با هماهنگی ستاد پیشگیری و هماهنگی فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان باید اقدام کند.

اگر از توان شهرستان خارج باشد ورود پیدا می‌کنیم

محمدی شیرکلایی، تصریح کرد : شهرداری و راه‌آهن مکلف هستند کارهای خود را پیگیری کنند تحت راهبری ستاد پیشگیری شهرستان که فرمانداری می‌شود و این تصمیم اتخاذ و موضوع تاکید شده است،  شرح وظایف باید انجام شود، تاکید بر این است که دستگاه اقدامات خود را انجام دهد، گزارش مکتوب در قالب طرح توجیهی، مطالعات فنی و فرم ارزیابی خسارت را به ما دهند و درصورتی که از توان مجموعه خارج باشد استان ورود پیدا می‌کند.

مطالعات توجیهی و فنی ارسال شود

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران، خاطرنشان کرد: نامه‌‌ای برای ما ارسال شد اما ما مستندات می‌خواهیم،  دولت هم هر اقدامی می‌خواهد انجام دهد براساس مطالعات توجیهی و فنی انجام می‌دهد بنابراین مطالعات توجیهی و فنی باید انجام دهند و در این قالب ارسال کنند و تاکید بر این است بر حسب ماده ۱۵ قانون مدیریت بحران رفع شرایط اضطرار با دستگاه اجرایی متولی است.

به گزارش تسنیم، شهر پله‌ها به شهر رانش‌ و لغزش تبدیل شده است چراکه به گفته متولیان حدود ۸۰ درصد پهنه این شهر در معرض لغزش و رانش قرار دارد.
بحرانی که سال‌هاست با زهکشی سعی در کنترل آن داشته‌اند اما در حال حاضر نیازمند اقدام جدی برای پیشگیری از خطری بزرگ‌‌تر است.

بحرانی که ۲۰ خانوار درحال حاضر در معرض مستقیم آن قرار داشته و با رانش این نقطه مسکونی سایر نقاط نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد فارسی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.