
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم در خرمآباد، احمد گودرزی، امروز در نشست شورای حفاظت از منابع آبی استان، با اشاره به تأثیر مستقیم کاهش بارندگیها بر وضعیت منابع آب سطحی، اظهار کرد: کاهش چشمگیر بارشها موجب افت بیسابقه آبدهی رودخانههای لرستان شده است.
وی افزود: در حال حاضر متوسط آبدهی رودخانههای استان به حدود ۰٫۴ مترمکعب در ثانیه، معادل ۴۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است؛ در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۳۰۰ لیتر بر ثانیه بوده است. به این ترتیب، شاهد کاهش ۸۷ درصدی نسبت به سال گذشته و کاهش ۹۱ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت هستیم.
معاون شرکت آب منطقهای لرستان با ابراز نگرانی نسبت به شرایط فعلی تصریح کرد: اغلب رودخانههای استان با کاهش آبدهی بیش از ۸۰ درصد مواجهاند و اگر این روند ادامه یابد، خطر خشکشدن کامل بسیاری از رودخانهها جدی است.
وی درباره وضعیت بحرانی رودخانه کشکان گفت: در حال حاضر میزان آبدهی این رودخانه در محدوده پلدختر به ۱۵۰ لیتر در ثانیه کاهش یافته است که با توجه به شرایط موجود، پیشبینی میشود همین میزان اندک نیز طی چند روز آینده از بین برود.
گودرزی به تأثیرات منفی کاهش بارندگیها بر منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و گفت: در پایان اردیبهشتماه امسال، شاهد افت ۸۰ سانتیمتری سطح سفرههای زیرزمینی نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم که این میزان معادل ۶۴ میلیون مترمکعب کاهش حجم آب زیرزمینی است.
وی بیشترین افت سطح آبهای زیرزمینی را مربوط به دشتهای کوهدشت و رومشکان اعلام کرد و افزود: در دشت کوهدشت، افت سطح آب به یک متر و ۲۳ سانتیمتر و در رومشکان به ۸۵ سانتیمتر رسیده است. همچنین دشت خرمآباد با کاهش یکمتری و دشت چغلوندی با کاهش حدود یک متر، با بحران جدی مواجه هستند.
به گفته معاون شرکت آب منطقهای لرستان، در بلندمدت حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب کسری آبخوان در استان به ثبت رسیده که ۳۱۱ میلیون مترمکعب آن مربوط به دشت کوهدشت با افت ۲۰٫۵ متر و دشتهای ازنا و الیگودرز با افت ۱۰٫۱ متر است.
وی با اشاره به افت قابل توجه دبی چشمههای تأمین آب شرب شهر خرمآباد اظهار کرد: میانگین دبی آب سه چشمه «گلستان»، «سراب دارایی» و «مطهری» که تأمینکننده ۵۰ درصد آب شرب این شهر هستند، اکنون به ۲۶۸ لیتر در ثانیه رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۶ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۵۲ درصد کاهش داشته است.
گودرزی گفت: متأسفانه چشمههای «کیو» و «گرداب سنگی» نیز بهطور کامل خشک شدهاند، که این امر ضرورت بازنگری جدی در الگوی مصرف، مدیریت منابع آبی و اقدامات فوری برای مهار بحران را دوچندان میکند.
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=60839