
– اخبار استانها –
بابک هدایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، از دریافت ۳۰ هزار و ۲۶ تماس مردمی با مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان خبر داد و گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون هفت هزار و ۱۱۶ ماموریت توسط پایگاههای عملیاتی در سطح استان انجام شده که از این تعداد ۱۵۲۱ مورد مربوط به حوادث ترافیکی با ۱۷۵۲ مصدوم بوده و ۵۷۶۹ مورد باقی مانده شامل سایر حوادث و بیماریها است.
وی از افزایش تعداد گزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: در اردیبهشت ماه سال جاری ۱۵ مورد آلرژی، ۱۶ مورد عقربگزیدگی، ۱۹ مورد مارگزیدگی و ۲۰ مورد گزش توسط سایر جانوران در سطح استان گزارش شده است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه ستاد هدایت و پایش مراقبتهای درمانی بدون استراحت در حال خدمترسانی هستند، به برخی راهکارها برای پیشگیری از گزش توسط عقرب اشاره و تصریح کرد: نوسازی خانههای قدیمی؛ خانههای قدیمی همیشه محل زندگی عقربها هستند، بنابراین باید نسبت به نوسازی آنها اقدام کرد و اگر این کار ممکن نبود دستکم باید سوراخها و شکاف های دیوارها را با مواد بنایی لازم پوشاند.
وی بیان کرد: احتیاط در پوشیدن لباس و کفش در مناطق عقرب خیز از نکتههای مهم پیشگیری است، چراکه عقربها ممکن است میان لباسها یا داخل کفشها سکونت کنند و هنگام پوشیدن لباس یا کفش فرد را نیش بزنند.
هدایی با اشاره به مراجعه بیشتر مردم به طبیعت در فصلهای گرم سال خواستار اطلاعرسانی و آموزش کمکهای اولیه در عقربزدگی شد و عنوان کرد: اولین اقدام پس از عقربزدگی، ارزیابی محل حادثه و جلوگیری از گزش مجدد است. سعی کنید فرد آسیبدیده را آرام کنید و عضو آسیبدیده را پایینتر از سطح بدن قرار دهید. محل نیشزدگی را با کیف آب سرد یا یخ، سرد نگه دارید (از قرار دادن یخ بصورت مستقیم بر روی محل گزش خودداری کنید).
انتهای پیام/۴۸۶/
https://eghtesadefarsi.com/?p=48725