×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Saturday, 10 May , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 180 خبر
تمام ارکان جامعه در پیشبرد اهداف شورای فرهنگی مشارکت کنند

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، قادر آشنا، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در دومین مجمع شورای فرهنگ عمومی استان همدان، با اشاره به اینکه اگر بخواهیم سخن از فرهنگ را از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) آغاز کنیم، باید به جمله‌ای از ایشان اشاره کنیم که در آن بیان داشتند که «فرهنگ مبدا همه خوشبختی‌ها و بدبختی‌های ملت است»، اظهار‌ کرد: این جمله، بر اهمیت و جایگاه فرهنگ در شکل‌دهی به سرنوشت هر جامعه تأکید دارد. 

وی افزود: امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه فرهنگ می‌تواند جامعه را به سمت رشد و سعادت سوق دهد، نشان می‌دهند که هر تغییر فرهنگی می‌تواند به تغییرات عمده‌ای در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی منجر شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه  اندیشه فرهنگی رهبر معظم انقلاب، به‌عنوان یک الگو برای توسعه فرهنگی جامعه، نقشی حیاتی دارد، عنوان کرد: باید توجه ویژه‌ای به مسائل فرهنگی داشته باشیم، زیرا فرهنگ است که پایه‌گذار اخلاقیات، ایمان و انسجام اجتماعی در هر جامعه‌ای است.

آشنا با بیان اینکه یکی از نکات مهمی که حضرت امام درباره فرهنگ مطرح می‌کنند، این است که فرهنگ به‌عنوان «سایه‌ای از نبوت» شناخته می‌شود، عنوان کرد: این بدان معناست که فرهنگ، هم‌چون تربیت و تعلیم پیامبران، نقشی اساسی در تربیت انسان‌ها و ایجاد فضایل اخلاقی در جامعه ایفا می‌کند از همین رو حضرت امام بر این باور بودند که فرهنگ باید در خدمت ترویج اخلاق، صداقت و راستگویی باشد و نه در جهت ترویج فساد و انحرافات قرار گیرد.

وی با اشاره به سخنان گوهربار رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه  فرهنگ عمومی، جایگاهی بسیار حساس دارد، افزود: در کنار فرهنگ نخبگانی، که شامل تولیدات علمی، فرهنگی، و هنری است، فرهنگ عمومی به‌عنوان ابزاری برای تأثیرگذاری بر روح و روان جامعه و ایجاد همبستگی اجتماعی اهمیت ویژه‌ای دارد. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر اینکت دولت جمهوری اسلامی ایران نیز وظیفه دارد که از فرهنگ عمومی جامعه پاسداری کند، گفت: در این میان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان نهاد مسئول در این حوزه، باید فعالیت‌های خود را به‌گونه‌ای سازماندهی کند که به تقویت فرهنگ عمومی کمک نماید برهمین اساس وزارت ارشاد نباید تنها به تولید آثار فرهنگی بپردازد، بلکه باید به‌طور جدی به ارتقای فرهنگ عمومی و عمومی‌سازی ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی بپردازد.

آشنا با تاکید بر اینکه شوراهای فرهنگی عمومی در استان‌ها و شهرستان‌ها نقش بسیار مهمی در تحقق این اهداف دارند، افزود: این شوراها به‌عنوان نهادهایی که مسئولیت برنامه‌ریزی، تدوین استراتژی‌ها و اجرای فعالیت‌های فرهنگی را بر عهده دارند، باید همواره با مشارکت و همکاری تمامی دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، امنیتی، و اقتصادی در تمامی فرآیندهای فرهنگی کشور همکاری کنند.

وی تاکید کرد: یکی از اولویت‌های مهم شورای فرهنگ عمومی، شناسایی و پیگیری مسائل فرهنگی و اجتماعی در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها است مسائل کلیدی مانند جایگاه خانواده، نحوه ارتقای دینداری در نوجوانان، و تقویت سرمایه اجتماعی از جمله مسائلی هستند که در دستور کار شوراهای فرهنگی قرار دارند و در این راستا، باید به‌طور جدی به شناسایی و حل مشکلاتی که بر اثر فرهنگ غلط و نادرست در جامعه به وجود آمده‌اند، پرداخته شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه توجه به فرهنگ شهروندی نیز یکی از ارکان اصلی برنامه‌ریزی‌های فرهنگی است، بیان کرد: فرهنگ شهروندی به معنای مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی، قانون‌مداری و احترام به حقوق دیگران است و در این راستا، باید با ترویج اصول شهروندی و ارتقای آگاهی عمومی، جامعه‌ای پویا، شاداب و قانون‌مدار ساخت. این امر، علاوه بر تأثیرات اجتماعی، به تقویت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی نیز کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.