×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Tuesday, 6 May , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 176 خبر
فناوری‌ها نباید مانع ارتباط واقعی اساتید و شاگردی شود

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل مدیر حوزه‌های علمیه خواهران، در مراسم گردهمایی اساتید حوزه علمیه خواهران استان قم که در سالن همایشات مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت سالروز شهادت شهید مطهری، هفته معلم و دهه کرامت اظهار کرد: خداوند متعال در آیه ۶۵ سوره کهف می‌فرماید «فَوَجَدَا عَبْدًا مِنْ عِبَادِنَا آتَیْنَاهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنَا وَعَلَّمْنَاهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْمًا؛ پس بنده ای از بندگان ما را یافتند که او را از نزد خود رحمتی داده و از پیشگاه خود دانشی ویژه به او آموخته بودیم»، این آیه از قران کریم به داستان علم آموزی حضرت موسی(ع) اشاره می‌کند و این موضوع می‌تواند برای ما مشوقی باشد که از علم آموزی غافل نشویم.

وی ادامه داد: خداوند در آیه ۶۵ سوره کهف خطاب به حضرت موسی(ع)، به سه ویژگی؛ «فَوَجَدَا عَبْدًا مِنْ عِبَادِنَا، آتَیْنَاهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنَا وعَلَّمْنَاهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْمًا» برای علم آموزی و شاگردی فرمان می‌دهد که این اوصاف باید خط و مشی و زینت هر معلمی قرار گیرد.

فاضل خاطرنشان کرد: نظام آموزشی ما به موضوع «تعلیم و تربیت» متصل است و دغدغه اصلی ما این است که سهم ما از میزان تربیت در نظام جامع آموزشی چقدر است؟ سهم نظام‌های موازی ما مانند آموزش و پرورش به چه میزان است؟ نکته‌ای که از اهمیت ویژه برخوردار می‌شود آن است که امروز ما در سیستم آموزش و تعلیم آن‌چنان باید و شاید موفق نیستیم، حوزه‌های علمیه که متولی و بنیان‌گذار دروس دینی در جامعه است، نباید طلاب و دانش آموختگانش با مباحث ساده‌ای مانند روخوانی و روان خوانی قرآن کریم و… دست و پنجه نرم کنند.

وی افزود: فرمایشات معصومین(ع) مرتبط به همین عالم است و باید در همین دنیا محقق شود، قرار نیست فرمایشات آنان به عالم دیگر منتقل شود زیرا هدف ما تربیت دانش آموخته و انتقال مفاهیم به نسل‌های دیگر است.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: حوزه‌های علمیه متولی و عهده‌دار تعلیم و تربیت است اما شکی نیست که «تربیت» امری سخت و مشکل است، حضرت نوح(ع) قریب به هزار سال از عمر خود را صرف این امر کرد و با چالش‌ و سختی‌های فراوانی رو به‌ رو شد اما امروز ما نباید با فرصت‌های ایجاد شده توسط انقلاب اسلامی فرصت‌های تربیتی را از دست بدهیم.

وی مطرح کرد: حوزه‌های علمیه برای بهره‌گیری از فرصت‌های تربیتی باید به هر نحوی هویت استاد و شاگردی را رسمیت بخشی کند، اساتید حوزه‌های علمیه با وجود فناوری‌های ارتباطی مدرن نباید از ارتباط با شاگردان خود غافل شوند که برای جبران کمبودهای موجود دوره‌های دانش‌افزایی تدارک دیده شده است.

فاضل در پایان اذعان کرد: امروزه نظام‌مند و هدفمند بودن سیستم آموزشی و تربیتی حوزه‌های علمیه خواهران را مدیون امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری هستیم که بعد از انقلاب اسلامی تعابیری همچون؛ از دامان زن، مرد به معراج می‌رود و پدیده مبارک حوزه‌های علمیه خواهران را به تحقق رساندند.

انتهای پیام/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.