
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، ریزگردها از بیابانهای خشکیده عراق، روانه غرب ایران شدند و بار دیگر آسمان لرستان را در غلظتی از هشدار و ناسالمی فرو بردند.
ریزگردها در دهههای اخیر به بخشی ثابت از اقلیم لرستان بدل شدهاند. بادی که از غرب میآید ذراتی را میآورد که تا عمق نای فرو میروند و در ساختار اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی این استان رسوخ میکنند.
تداوم گرد و خاک در لرستان
بیش از ۶۰ درصد ریزگردهایی که به آسمان لرستان میرسند، منشأ خارجی دارند؛ عمدتاً عراق. خشکی تالابها، مدیریت ضعیف منابع آبی، تخریب پوشش گیاهی و جنگهای طولانی، خاک را بیدفاع کردهاند.
در عراق، زمینهایی که روزگاری زراعی یا تالابی بودند، اکنون به کانونهای فعال گردوغبار بدل شدهاند. در ایران نیز جنوب خوزستان، غرب ایلام، و بخشی از دشتهای لرستان کانونهای داخلی این پدیده شدهاند.
در مناطق روستایی لرستان کشاورزی و دامداری وابسته به چرخهای طبیعیاند که با ورود ریزگردها مختل میشود. ذرات معلق، پوشش گیاهی را میپوشانند، نور خورشید را کاهش میدهند، و حتی بر سلامت دامها تأثیر میگذارند.
در این وضعیت، مهدی پازوکی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان، خبر تعطیلی تمام مراکز آموزشی را اعلام کرد و گفت و که بر اساس پیشبینیهای انجامشده توسط دستگاههای تخصصی ورود توده گردوغبار موجب کاهش شدید دید افقی و افزایش غلظت آلایندهها میشود.
بهگفته او تصمیم تعطیلی فردا در لرستان حاصل جمعبندی کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا بوده و آموزش در مدارس این استان از طریق شبکه شاد دنبال میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان تأکید کرد که فعالیت ادارات و بانکها به روال عادی ادامه دارد، اما از همه گروههای حساس خواست از تردد غیرضروری پرهیز کنند.
سهشنبه ۱۶ اردیبهشت، لرستان بار دیگر در مه فرو رفت؛ اما اینبار مهی از خاک، تهدید، و هشدار. تعطیلی مدارس، نخستین واکنش بود؛ اما نه آخرین. آنچه مردم این استان نیاز دارند، تنها تعطیلی نیست؛ برنامهای است منسجم برای بازگرداندن آسمان.
انتهای پیام/ ۶۴۴
https://eghtesadefarsi.com/?p=41273