
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، فریدون فراهانی، در همایش «داستان نما – حکایت صورت و معنا» اظهار کرد: حکایت معنا در معماری میتواند جنبههایی از حکایت سهراب کشی را در برداشته باشد؛ چراکه در برخی اقدامات و بیتوجهی به بعضی مولفهها و اصول، نسل بعد را در معماری، محیط زیست انرژی میکشیم
وی با بیان اینکه نما حکایت صورت و معنا است، ابراز کرد: یک معمار باید به دنبال معنا باشد و حکمت را با شناخت معنا در وجود خود متبلور کند.
این پژوهشگر طراح شهری با اشاره به اینکه سنتی بودن به معنای تقلید نیست بلکه جاری بودن روح سنت در ساختار مدرن است، عنوان کرد: اصفهان یک الگو یا مکتب در شهرسازی ارائه داده و این درحالی است که ظرفیت شهرسازی زنجان هنوز کشف نشده است.
وی تصریح کرد: معانی با ریتم ، هندسه، تناسبات، قرارگیری اجزا و سازماندهی فضا متبلور میشود و در واقع معماری هم زاییده فرهنگ و هم زاینده فرهنگ است.
فراهانی ریشه مشکلات در معماری را آغاز مدرنیسم دانست و گفت: گلوبالیست یا جهانی شدن هویتهای ملی را از بین میبرد البته مدرنیسم در جاهایی مثل تولید فناوری و کالاهای جدید موفق عمل کرد اما در هویت جهانی و هویت ملی سبب اختلال شد.
وی با بیان اینکه ریشه و تاریخ را همانند مادر توصیف کرد و افزود: در گرایشهای مختلف معماری سبکهای گوناگون داریم اما با توجه به اینکه در عصر حاضر زندگی میکنیم به معاصرسازی توصیه داریم.
این معمار و طراح شهری با تأکید بر اینکه باید بازنگری در فرهنگ معماری داشته باشیم، تصریح کرد: نمای ساختمان بخشی از حقوق شهروندی است و هویت بصری منطقه را شکل میدهد و در حال حاضر معماری را به بازی سود و سرمایه باختیم و بخشی از مشکلات به کارفرماها بازمیگردد.
نائب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان نیز در این همایش با بیان اینکه شیخ بهایی شخصیت چند بعدی داشته است، یادآور شد: این شخصیت برجسته هم معمار، هم هنرمند، هم عالم دینی و هم فیلسوف بوده و در نقاشی و شعر نیز تبحر داشت.
زهره ترابی خاطرننشان کرد: حمام شیخ بهایی یکی از آثاری است که بررسی آن حاکی از رعایت اصول مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان امروز و صرفهجویی در مصرف انرژی است که این شاخصها سالها پیش در تمدن ایران زمین رعایت شده است.
وی ادامه داد: معنا به راحتی میتواند در معماری نمود پیدا کند و تاریخ و فرهنگ در معماری تجسد یابد.
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=40696