
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، شینا انصاری معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، در جریان سفری به لرستان، به میان خبرنگاران آمد تا از برنامههایی سخن بگوید که گفته میشود برای حفاظت از جنگلهای بلوط و مهار گردوغبار در دست اقدام است.
او در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت آفت جوانهخوار بلوط، که این روزها جنگلهای زاگرس را آشفته کرده، از تدوین «برنامه مدیریتی کلی» برای مقابله با این تهدید خبر داد و گفت که این برنامه برای همه استانهایی است که در حوزه زاگرس قرار دارند.
این آفت که سالهاست در نقاط مختلف زاگرس از جمله لرستان، ایلام و کهگیلویهوبویراحمد گسترش یافته، سبب خشکیدگی گسترده درختان بلوط شده؛ درختانی که بهمثابه ستون فقرات زیستبوم زاگرس شناخته میشوند.
انصاری وعده داد که قرار است همکاری میان سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت جهاد کشاورزی برای احیای جنگلهای بلوط شکل گیرد، اما مشخص نکرد که آیا این همکاری منجر به عملیات میدانی خواهد شد یا همچنان در سطح تفاهمنامه باقی خواهد ماند.
او از برگزاری «همایش ملی جنگلهای زاگرس» در تیرماه ۱۴۰۴ خبر داد؛ همایشی که با رویکرد توجه هر چه بیشتر به حفاظت برگزار خواهد شد.
اما در حالی که زاگرس همچنان با تهدیدهای مکرر چون آتشسوزی، آفات و تخریب انسانی روبهروست، منتقدان میپرسند: آیا همایشهای ملی میتوانند جان جنگلها را نجات دهند، یا زاگرس نیازمند اقداماتی فراتر از نشستهای رسمی و بیانیهخوانی است؟
سفر معاون رئیس جمهور تنها به جنگل محدود نشد؛ لرستان، استانی که این روزها روزهای غبارآلودش رو به فزونی است، خواستار رسیدگی به وضعیت فوقالعاده بدی آبوهوا شده است.
انصاری در این زمینه گفت که بحث فوقالعاده بدی آبوهوا برای لرستان، باید از طریق سازمان امور استخدامی پیگیری شود.
او همچنین اعلام کرد که شناسایی کانونهای داخلی گردوغبار در کشور انجام و اکنون مرحله تثبیت و مهار این کانونها آغاز شدهاست.
انتهای پیام/ ۶۴۴/.
https://eghtesadefarsi.com/?p=39080