×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Tuesday, 29 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 123 خبر
قاضی عسکر: شوراها نماد مردم‌سالاری دینی و عقلانیت جمعی‌اند

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی‌عسکر صبح امروز در آیین گرامیداشت روز شوراها که با حضور گسترده بانوان شورایی سراسر کشور در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، با تبریک این مناسبت و گرامیداشت میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) اظهار کرد: شوراها نماد مردمی‌ترین بخش نظام حکمرانی در جمهوری اسلامی هستند و حضور فعال بانوان در این حوزه، نشان از رشد فرهنگی و ظرفیت‌های بی‌بدیل اجتماعی زنان در کشور دارد.

وی با اشاره به اصل مشورت در اسلام، گفت: در قرآن کریم آمده است: «وَشاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ» و همچنین «وَأَمْرُهُمْ شُورىٰ بَیْنَهُمْ»؛ یعنی مشورت از اصول خدشه‌ناپذیر در نظام اسلامی است. حتی پیامبر اکرم(ص) که معصوم است و خطایی در کار او نیست، مأمور به مشورت با مردم می‌شود. این نشان می‌دهد که حکمرانی در اسلام، برخلاف مکاتب مادی، فردمحور و استبدادی نیست، بلکه باید با عقلانیت جمعی اداره شود.

تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) افزود: اسلام می‌خواهد برای حل مسائل، بهترین راه‌حل انتخاب شود؛ نه از روی استبداد رأی. قرآن می‌فرماید: «فَبَشِّرْ عِبَادِ، الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ»؛ بشارت بده به کسانی که سخنان مختلف را می‌شنوند و بهترین آن را انتخاب می‌کنند. این یعنی ما باید به همه تفکرها گوش دهیم، با هم گفت‌وگو کنیم و از بهترین نظر بهره بگیریم.

وی ادامه داد: امیرالمؤمنین علی(ع) می‌فرماید: با هر کسی مشورت نکن. باید با افراد عاقل، متدین، بااخلاق و آینده‌نگر مشورت کرد. چون کسی که عقل نداشته باشد، خطا می‌کند؛ کسی که دین نداشته باشد، ممکن است مشورت اشتباه بدهد؛ کسی که مهربان نباشد، ممکن است از ترس اینکه خودش بهره نبرد، واقعیت را پنهان کند.

قاضی‌عسکر تصریح کرد: بنده در دوران مسئولیتم در سازمان حج و زیارت تجربه‌ای داشتم که یک «اتاق فکر» تشکیل دادیم و از متفکران مختلف دعوت کردیم. موضوعات را در جمع مطرح می‌کردیم، نقد و بررسی می‌شد و سپس آن اندیشه‌ها را تبدیل به برنامه و عمل می‌کردیم. نتیجه‌اش هم این بود که از خطا فاصله گرفتیم و تصمیم‌های سنجیده‌تری گرفتیم.

وی افزود: امروز که کشور با مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی هجمه‌های ترکیبی دشمن روبه‌رو است، راه نجات ما بازگشت به همین اصل مشورت با نخبگان و تشکیل نظام‌های پیشنهاددهی علمی است. امروز در دنیا، حتی کارخانه‌ها و شرکت‌ها برای یافتن راه‌حل، سراغ کارگران و کارکنان می‌روند تا از دل حرف‌های آن‌ها عیب‌ها را بیرون بکشند. آیا ما در حکمرانی دینی نباید چنین باشیم؟ اگر در برخی حوزه‌ها مثل اقتصاد یا آسیب‌های اجتماعی موفق نبوده‌ایم، باید بپرسیم چرا و کجا ضعف داشتیم؟ چرا تجربه‌ها را تکرار می‌کنیم.

وی با اشاره به حدیث معروف «من جرّب المجرّب حلّت به النّدامة» گفت: اگر تجربه‌ای قبلاً انجام شده و شکست خورده، تکرار آن خطاست و باید از گذشته درس گرفت. ما نباید زمان را از دست بدهیم. در روایات آمده است: «اغتنم الفرص فإنها تمر مرّ السحاب»؛ فرصت‌ها مانند ابر می‌گذرند، اگر استفاده نشود، دیگر بازنمی‌گردند.

بازخوانی عملکرد شورای شهر خرم‌آباد/ مردم چه می‌گویند + فیل

تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان کشور، به‌ویژه اعضای شوراها، باید با تشکیل حلقه‌های فکری، استفاده از مشاوران دلسوز، و بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده علمی، فرهنگی و دینی، مسیر اداره امور مردم را به‌سوی حیات طیبه و تمدن اسلامی هموار کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.