
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران از روز ۵ اردیبهشتماه با حضور ۳۴ گروه موسیقی از ۲۲ استان کشور در بندرعباس آغاز به کار کرد این رویداد ملی که به میزبانی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان و مشارکت هنرمندان اقوام ایرانی برگزار میشود، محفل همصدایی موسیقی اقوام و آئینهای بومی ایران است.
فرخنده جلالی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: جشنواره موسیقی نواحی امسال از بندرعباس، در کنار آبهای خلیجفارس آغاز شد و این افتخار بزرگی برای استان ماست در این دوره ۳۴ گروه برجسته از ۲۲ استان حضور دارند که بخشی از بهترینهای موسیقی بومی کشور را نمایندگی میکنند.
در شبهای ابتدایی جشنواره، گروهها و هنرمندان زیر به روی صحنه رفتند:
• گروه تنبوره نوبان لنگه – با اجرای موسیقی محلی جنوبی.
• تکنوازی نی از سعید جعفرزاده – هنرمند پیشکسوت از مرودشت، استان فارس.
• دونوازی نی و تنبک قشقایی – توسط یک پدر و پسر هنرمند از استان فارس.
• گروه موسیقی سیلم (Seylam) – با اجرای موسیقی بومی مازندران.
• گروه مستاگ پهره از سیستان و بلوچستان – شامل تکنوازی دولنی توسط عیسی بلوچ و اجرای گروهی موسیقی بلوچی.
• اجرای آوازی “هوره” توسط ولی کمری – هنرمند ایلامی که گفت: «هوره، ریشه در تعالیم زرتشت دارد و از ابزارهای ستایش آیینی بوده است.»
• گروه بختیاری به سرپرستی میلاد صادقی – با اجرای قطعات معروف “دی بلال”، “دی شهناز” و آواز “آهای گل”.
• تکنوازی آشتیق توسط رمضانعلی خدابندهلو – از استان زنجان، با سبکی خاص از موسیقی ترکزبانهای ایران.
• گروه ابو الوفا از خراسان رضوی – با نواهای خراسانی و اشعار عرفانی، به عنوان یکی از گروههای مورد توجه جشنواره.
تقدیر از پیشکسوتان موسیقی نواحی
در بخشی از مراسم، طی آیینی ویژه و با حضور سیدمجتبی رضایی، رئیس دفتر موسیقی ایران، و فرخنده جلالی، مدیر جشنواره، از سه چهره برجسته موسیقی نواحی ایران تقدیر شد:
• استاد سعید جعفرزاده (نینواز از مرودشت، فارس)
• استاد رمضانعلی خدابندهلو (موسیقی زنجان)
• استاد خداداد شکلزهی (موسیقی بلوچی، سیستان و بلوچستان)
جشنواره موسیقی نواحی، زندگی دوباره به آیینهای در حال فراموشی است
ولی کمری، هنرمند موسیقی نواحی از استان ایلام در گفتوگو با تسنیم درباره این جشنواره گفت: از اینکه در جمع این همه قوم ایرانی هستم خوشحالم ایران ما ترکیبی بینظیر از فرهنگها و صداهاست این جشنوارهها آیینها را زنده نگه میدارند و نباید فقط به چند استان محدود شوند؛ امیدوارم در دورههای آینده، غرب و شمال کشور هم میزبان این رخداد باشند.
جشنواره عالی بود، فقط به برنامهریزی بیشتری نیاز دارد
رمضانعلی خدابندهلو، فعال موسیقی از زنجان با بیان اینکه برای نخستینبار به بندرعباس آمده، گفت: مردم بسیار خونگرم و مهماننوازی دیدم. تنها نکتهای که باید به آن توجه شود، بهبود برنامهریزیهاست تا وقفهها و ناهماهنگیها کمتر شود در مجموع، جشنواره سطح بالایی دارد و از تمامی برگزارکنندگان تشکر میکنم.
سیستان و بلوچستان آماده میزبانی دوره بعد است
مسلم نیکنژاد، مدیر مؤسسه فرهنگی و عضو گروه ایرانشهر از سیستان و بلوچستان نیز با استقبال از این رویداد، گفت: حضور در جمع بزرگان موسیقی نواحی افتخار بزرگی است استان ما با تنوع اقلیمی و فرهنگی میتواند میزبان شایستهای برای دوره آینده باشد ما با قدرت آمادهایم میزبان جشنواره هجدهم باشیم و قول میدهم بهترین میزبانی را ارائه دهیم.
جشنواره نواحی، نماد پاسداری از میراث فرهنگی ایران
صالحی، نماینده بنیاد صلح یونسکو در این جشنواره در گفتوگو با تسنیم، گفت: برگزاری چنین رویدادهایی کمک به حفظ تاریخ و تمدن ایران است.
وی افزود:ما در قبال فرهنگ ملی مسئولیم و باید در تداوم این مسیر سهیم باشیم. ایران یعنی اقوام، و این جشنواره آینهای از رنگینکمان اقوام ایرانی است.
جشنواره، تریبونی برای صداهای فراموششده ایران است
فواد توحیدی، دبیر جشنواره موسیقی نواحی ایران نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تنوع اجراها گفت: از موسیقی فارس و بوشهر تا زاگرس و بلوچستان، همه این صداها بخشی از موسیقی کلاسیک ایرانی شدهاند سازهای سنتی هنوز در بین اقوام زندهاند و این جشنواره فضایی است برای شنیدن این نغمهها پیش از آنکه فراموش شوند.
وی افزود: از موسیقی نینوازی مرودشت تا سازهای اصیل قشقایی و آوازهای باستانی منطقه غرب، همه این اجراها بخشی از شناسنامه موسیقایی ایران هستند.
این جشنواره تا هشتم اردیبهشت در بندرعباس ادامه دارد و در کنار اجراهای موسیقی، شامل نشستهای تخصصی، نمایشگاه سازهای محلی، آیینهای بومی و برنامههای فرهنگی متنوع است.
انتهای پیام/۸۶۴/.
https://eghtesadefarsi.com/?p=36950