
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، شهرام زارع در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به اهمیت حفظ سرمایهگذاران فعال و تکمیل طرحهای تولیدی در استان، اظهار داشت: با وجود فراهم بودن زیرساختهایی نظیر آب، برق و گاز در بیش از ۳۰۰ واحد صنعتی و کشاورزی نیمهفعال، دو ناترازی بزرگ انرژی و اقتصادی مانع از پیوستن آنها به چرخه تولید شده است.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی، حدود ۷۰ واحد با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد وجود دارد که اگر حمایت شوند، به سرعت میتوانند وارد مرحله تولید شوند.
زارع با انتقاد از تصویب و اجرای قوانین خلقالساعه گفت: متأسفانه اینگونه تصمیمگیریها فشار مضاعفی را بر استانهای کمتر برخوردار وارد کرده و مانع از تحقق اهداف توسعهای شده است.
وی بر اجرای دقیق قوانین بهبود فضای کسبوکار، بهویژه ماده ۲۵ این قانون که دولت را موظف به جبران خسارات ناشی از قطعی گاز میکند، تأکید کرد و گفت: این قوانین نباید روی کاغذ باقی بمانند.
وی با اشاره به اینکه ۳۲ درصد بذر سیبزمینی کشور در چهارمحال و بختیاری تولید میشود، گفت: صادرکنندگان این محصول بهدلیل مشکلات ناشی از بخشنامههای ناگهانی و بیثباتی نرخ ارز، فرصت صادرات را از دست دادهاند.
زارع خواستار پایان دادن به رقابت ناسالم میان دولت و بخش خصوصی شد و اظهار کرد: باید با تصویب قوانین مشخص، امنیت سرمایهگذاری در کشور تضمین شود و عرصه رقابت شفاف برای بخش خصوصی مهیا شود.
رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مسائل مربوط به حوزه آب زایندهرود گفت: در حالی که سد زایندهرود بسته است، سالانه ۴۵۵ میلیون مترمکعب آب از استان ما به سمت اصفهان سرازیر میشود. ما تابع قوانین ملی هستیم، اما باید عدالت در بهرهبرداری از منابع آبی رعایت شود.
وی خاطرنشان کرد: استان چهارمحال و بختیاری با ۱۱۶۰۰ هکتار باغات بادام، ۱۸ هزار شاغل مستقیم و ۵۴ هزار شاغل غیرمستقیم دارد و سال گذشته ۲۳ میلیون دلار صادرات بادام داشته که این آمارها جای تأمل دارد.
زارع افزود: بهرهوری پایین کارخانههایی مانند ذوبآهن با تجهیزات قدیمی و مصرف سالانه ۴۵ میلیون مترمکعب آب، در حالیکه سالانه ۱۵ همت زیان انباشته دارد، باید بازنگری شود. این حجم از آب میتواند در جهت توسعه تولید و کشاورزی استانهای سرچشمه مثل چهارمحال و بختیاری مصرف شود.
وی در پایان با تأکید بر لزوم بهرهگیری از فناوریهای نوین مانند بارورسازی ابرها گفت: استان ما سرچشمه سه رودخانه بزرگ کشور شامل زایندهرود، کارون و دز است و نیاز است تا در سطح ملی، اعتباراتی برای افزایش بهرهوری منابع آبی اختصاص یابد.
چهارمحال و بختیاری قطب تولید ماهیان سردابی است
امین مالکی فارسانی، نائب رئیس اتاق بازرگانی استان نیز در این نشست با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری علیرغم نبود زیرساختهایی مانند دریا، راهآهن، جاده ترانزیتی و صنایع بزرگ، دارای ظرفیتهای بالایی در حوزه کشاورزی و تولیدات شیلاتی است، اظهار داشت: در این استان از سالها پیش زیرساختهای مناسب برای سرمایهگذاری فراهم شده اما متأسفانه بهدلیل بیتوجهی، بسیاری از این ظرفیتها مغفول ماندهاند.
وی افزود: مردم این استان صدای رسایی برای بیان مظلومیت خود ندارند، اما با روشهای قانونی و صادقانه تلاش میکنیم ظرفیتهای واقعی استان را به کشور معرفی کنیم. ما خواهان حمایت مسئولان ملی برای معرفی استان به هلدینگهای بزرگ اقتصادی فعال در بخش کشاورزی هستیم.
مالکی با اشاره به مهاجرت ساکنان برخی شهرستانها از جمله اردل بهعلت نبود اشتغال، گفت: نبود صنایع، کمآبی و بیتوجهی به توانمندیهای محلی موجب افزایش نرخ مهاجرت شده که لازم است در دستور کار ویژه مسئولان قرار گیرد.
نایبرئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری همچنین به موفقیتهای این استان در حوزه شیلات اشاره کرد و گفت: زنجیره تولید ماهیان سردابی در این استان بهصورت کامل و بدون استفاده از تسهیلات دولتی تکمیل شده و امروز چهارمحال و بختیاری به قطب اصلی تولید ماهیان سردابی کشور تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: ۸۰ درصد خوراک آبزیان کشور در این استان تولید میشود و سال گذشته ۴۵ هزار تن از این محصولات به کشورهای هدف صادر شده است. همچنین بیش از ۳۵ هزار تن ماهی سردابی نیز در استان تولید شده که جایگاه ویژهای را در سطح ملی برای چهارمحال و بختیاری رقم زده است.
انتهای پیام/۷۵۴۰/.
https://eghtesadefarsi.com/?p=36662