×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : جمعه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Friday, 25 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 102 خبر
تشنگی چهارمحال و بختیاری در کنار سرچشمه ۳ رود بزرگ‌!

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، احمد راستینه در جلسه جمع‌بندی سفر کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت موضوع آب در کشور و وضعیت خاص این استان، خواستار تصمیم‌گیری مبتنی بر عدالت و مدیریت ملی در حوزه منابع آبی شد.

وی در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) و یاد و خاطره شهدای استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: مردم این استان همواره با فرهنگ علوی و عشق به اهل‌بیت(ع) شناخته می‌شوند و افتخار می‌کنم که خادم چنین مردمی هستم.

راستینه با اشاره به سفر نظارتی اعضای کمیسیون کشاورزی به این استان گفت: حضور رئیس و اعضای محترم کمیسیون در این سفر، مایه افتخار است و از پیگیری‌ها و هماهنگی‌های صورت گرفته توسط نمایندگان استان از جمله آقای میرزایی و همچنین استاندار محترم و اتاق بازرگانی صمیمانه قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری سرچشمه سه رودخانه مهم کشور شامل زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است، تصریح کرد: ۹۰ درصد زایش زاینده‌رود در این استان صورت می‌گیرد که ۶۵ درصد آن از طریق تونل‌های انتقال آب رخ می‌دهد، اما مردم این استان همچنان با تنش آبی و بی‌آبی مواجه هستند. این بی‌عدالتی است که مردم در سرچشمه آب، تشنه باشند.

نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس، با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه زاینده‌رود، خاطرنشان کرد: ما خواهان جاری بودن زاینده‌رود تا تالاب گاوخونی هستیم، اما باید واقعیت‌ها را پذیرفت. اگر تونل گلاب تخصیص بگیرد، دیگر رمقی برای زاینده‌رود باقی نمی‌ماند.

راستینه با انتقاد از برداشت بی‌رویه صنایع آب‌بر از منابع زاینده‌رود گفت: چهار سال است که نسبت به برداشت صنایع از زاینده‌رود هشدار می‌دهیم. امروز آسیب فقط متوجه کشاورز چهارمحال نیست، بلکه کشاورزان شرق اصفهان نیز به همین میزان متضرر شده‌اند.

وی با تاکید بر تصویب طرح تحقیق و تفحص از طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای در مجلس یازدهم، بیان کرد: در پی این تحقیق و تفحص، انتقال آب بین‌حوضه‌ای به جز برای آب شرب در برنامه هفتم توسعه ممنوع شد. این یک گام مهم در مسیر تحقق عدالت آبی بود.

راستینه با اشاره به توقف طرح انتقال آب بهشت‌آباد، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بررسی علمی و دقیق، اجرای این طرح را منتفی اعلام کرد و این حاصل تلاش‌های مشترک نمایندگان، کارشناسان و دلسوزان استان بود.

وی با تاکید بر لزوم حکمرانی ملی در مدیریت منابع آب کشور گفت: مدیریت آب باید با نگاه ملی و مبتنی بر عدالت باشد تا همه استان‌ها به‌ویژه استان‌هایی مانند چهارمحال و بختیاری که نقش حیاتی در تأمین منابع آبی دارند، از حداقل‌های لازم برخوردار باشند.

عضو مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به نگاه علمی و دقیق برخی اعضای کمیسیون کشاورزی، افزود: متأسفانه مسیر یافته‌های علمی در سیاست‌گذاری‌های ما کمتر دیده می‌شود و این مسأله آسیب‌زاست. 

راستینه در پایان ضمن تشکر از استاندار چهارمحال و بختیاری، وزارت نیرو و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس، اظهار امیدواری کرد که با اجرای احکام برنامه هفتم توسعه، توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب متوقف شده و بازچرخانی منابع در اولویت قرار گیرد.

انتهای پیام/۷۵۴۰/.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.