
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیتالله لطفالله دژکام شامگاه امروز در بیست و هشتمین آیین بزرگداشت جهانی سعدی در شیراز با بیان اینکه سعدیه میراث ملی ما هست، اظهارداشت: سعدی بزرگ است و این نام بزرگ از کلام و سخن او ایجاد شده است.
وی با طرح سوالی مبنی بر اینکه برای فهمیدن سعدی چه باید کرد؟ عنوان کرد: از سعدی بسیار تجلیل میکنیم، اما فهمیدن او مهمتر است.
نماینده ولیفقیه در فارس تاکید کرد: اگر میخواهیم سعدی را بفهمیم، باید حکمت فارسی و خسروانی را خوب بفهمیم، چرا که جای جای سخن سعدی نقل چیزی است که در حکمت ما بوده است.
آیتالله دژکام همچنین با بیان اینکه از زمانی که ترجمههای حکمت یونانی در کشور ما به بحث و بررسی و نقد گذاشته شد بزرگان حکمت همیشه از حکمت خسروانی فارسی یاد کردهاند، یادآور شد: از جمله ابن سینا که تصریحا در کتاب شفا میگوید؛ «من شفا را نوشتهام تا به تمدن رقیب اثبات کنم که سخن آنها را خوب میفهمیم، اما در نظر دارم کتابی بنویسم که حکمت مشرقی فارسی را توضیح دهم».
وی اضافه کرد: پس از ابن سینا، سهرودی به موضوع تبیین حکمت خسروانی ورود کرد، اما بیشتر مباحث این دو بزرگوار ناظر به حکمت نظری بود و در بحث حکمت عملی میراث ما زمین مانده بود.
امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: کاری که سعدی کرده، آمده حکمت علمی را در مجموعه دیوانش به ویژه در بوستان و گلستان به میدان آورده و این نیاز را برای مسائل تربیتی، ارزشها و بایدهای زندگی بشر مطرح کرده است؛ بنابراین نمیشود حکمت باستان ایران را ندانیم و بخواهیم سعدی را بفهمیم.
وی تصریح کرد: کار سعدی که همه ما را به اعجاب آورده، این است که در مرز میراث کهن نمانده و از سرچشمه زلال وحی بهرهمند شده، به گونهای حکمت قدیمی را با وحی و قرآن آمیخته که خط کشی آن برای ما سخت است.
نماینده ولیفقیه در فارس ادامه داد: سعدی مسیر را بسیار دقیق پیموده و یک نگاه کثرت گرایانه، اما بدون فروکاستن دانش نوین به حد آنچه که قبل بوده، ایجاد کرده است.
باید باورمان شود که سعدی فاصله چند هزار ساله چنان را کنار هم چیده که نمیتوان مرزی بین آنها قائل شد.
آیتالله دژکام با تاکید بر اینکه باید برای فهمیدن سعدی با وحی و قرآن و حدیث آشنا شویم، گفت: نمیشود بوستان و گلستان را بخوانیم جز اینکه آشنای با قرآن و حدیث و اهل بیت(ع) باشیم.
وی در خاتمه سخنانش تصریح کرد: باید برای بالندگی دوران جدید ایران تلاش کنیم و سعدی و حکمت فارسی و قرآن به خوبی بفهمیم.
انتهای پیام/۴۲۴٫
https://eghtesadefarsi.com/?p=34477