×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : چهارشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Wednesday, 23 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 74 خبر
سعدی را در مدرسه و رسانه بازخوانی و بازآفرینی کنیم

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حسینعلی امیری شامگاه امروز در بیست و هشتمین آیین پاسداشت جهانی سعدی در شیراز اظهار کرد: درودی از دل برآمده نثار سعدی پژوهان و سعدی دوستان می‌کنم.

وی افزود: گردهم آمده‌ایم تا بار دیگر پرچم افتخار تمدن ایرانی اسلامی را در زادگاه شیج اجل، جهانشهر شیراز به اهتراز درآوریم.

استاندار فارس با بیان اینکه امشب در طلیعه اردیبهشتی دیگر در جوار آرمگاه یکی از تابناک‌ترین ستارگان آسمان ادب فارسی ایستاده‌ایم، عنوان کرد: سعدی واژه‌ها را در زلا‌ل‌ترین چشمه‌های حکمت شست‌وشو داد و به جهان عرضه کرد.

امیری خاطرنشان کرد: چه سعادتی بالاتر از این 
که در تکریم مردی گام برمی‌داریم که نه تنها زبان فارسی بلکه روح ایرانی را طی قرون متمادی با طنین کلام خویش زنده نگه داشته است.

وی همچنین با بیان این مطلب که سعدی حکیمی است که اگرچه قرن‌ها از عمر خاکی‌اش می‌گذرد، اما اندیشه و پیام و شعرش همچنان در این دیار بزرگ جاری است، تصریح کرد: سعدی، فرزند شیراز است، اما به جغرافیای شیراز محدود نمی‌شود. او آموزگار جهانی است و سخنش از دمشق تا دهلی، از بلخ تا بخارا و از پاریس تا پکن رفت و دل‌ها را تسخیر کرد.

استاندار فارس با تاکید بر اینکه جهان امروز بیش از هر زمان دیگر به زبان اخلاق، مدارا و حکم زیستن در کنار یکدیگر سعدی نیاز دارد، گفت: آیا در عصری که خشونت، تبعیض و بی‌عدالتی سیمای جهان را در هم کشیده ما بیش از هر زمان دیگر به سعدی و اندیشه‌های او نیاز نداریم؟

امیری عنوان کرد: کلام سعدی زینت بخش سازمان‌های جهانی است و باید در جان ما نیز خانه کرده باشد.

وی ادامه داد: سعدی شاعری چندوجهی است، او هم در بوستان و گلستان معلم اخلاق است و هم در غزل‌های عاشقانه‌اش مرشد دل‌های شکسته است؛ هم زبان عقل است و هم سخنگوی دل.

استاندار فارس تاکید کرد: این جامعیت و توازن راز ماندگاری سعدی است. در واقع سخنش ساده است، اما ژرف، شیرین است و در عین حال استوار.

امیری با بیان اینکه امروز در استان فارس وظیفه‌ای بزرگ بر دوش خود احساس می‌کنیم و باید میراث سعدی را از سطح شعار و ستایش به بطن زندگی ببریم، گفت: باید حکمت و اخلاق سعدی را از قاب‌های طلایی بیرون کشیده و در رفتار شهروندی، در تعلیم و تربیت، در مدیریت شهری و در روابط اجتماعی جاری کنیم.

وی با بیان اینکه شعر سعدی تنها برای انجمن‌های ادبی نیست بلکه برای زیستن است، گفت: گلستان و بوستان تنها برای آزمون سراسری و جشنواره‌های شعر نیست که راهنمای زندگی است، چرا که سعدی به ما می‌آموزد که چگونه انسان باشیم.

استاندار فارس تاکید کرد: از این رو یاد سعدی نباید صرفا یک مناسبت تقویمی باشد بلکه باید سعدی را در مدرسه، مسجد، خیابان و رسانه و بازار و مدیریت بازخوانی و بازآفرینی کنیم.

امیری ادامه داد: در جهان متلاطم امروز ادبیات و فرهنگ می‌تواند رساترین پیام‌های صلح و انسانیت و همبستگی را منتقل کند و پیام چه کسی رساتر از پیام سعدی؟

وی عنوان کرد: در همین راستا ما در استان فارس در کنار اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری شیراز، نهاد‌های علمی و فرهنگی و اداره‌کل میراث فرهنگی با هم افزایی دانشگاهیان و فرهیختگان مصمم هستیم که شیراز را نه تنها به نام سعدی که به روش سعدی، با حکمت و مهر و محبت و فرهنگ اداره کنیم.

استاندار فارس تاکید کرد: فرزندان ما باید بیاموزند که چگونه در این جهان پر شتاب پیوندی عمیق با ریشه‌های هویتی داشته باشند و چه ریشه‌ای استوارتر از اندیشه‌های سعدی؟

امیری در خاتمه سخنانش عنوان کرد: به عنوان خدمتگذار این مردم فرهیخته باور دارم که شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) شهری جهانی است و رسالتی جهانی برای روایت چهره دیگر از ایرانی خردمند، مهرورز معنوی و صلح دوست بر عهده دارد.

انتهای پیام/۴۲۴٫

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.