
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سید رضا صالحیامیری شامگاه امروز در بیست و هشتمین بزرگداشت جهانی سعدی در شیراز اظهار کرد: ما که باشیم که از سعدی و حافظ و بزرگان این دیار سخن بگوییم.
وی با بیان اینکه ما آمدهایم تا از ظرف بزرگ معرفت و فضیلت، جانی بنوشیم و تازه کنیم، افزود: ما آمدهایم تا از سعدی طلب کنیم که از این فضای خسته و کوفته، جانی تازه در ما بدمد و بگوییم ما انسانهای درمانده را دریاب.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تصریح بر این نکته که امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگری به سعدی و حافظ و مولانا و همه بزرگان مشاهیر ایران زمین نیاز دارد، گفت: ما اگر هستیم به دلیل هویت بزرگی است که این بزرگان برای ما خلق کردهاند.
صالحی امیری ادامه داد: دنیای ما امروز نه تنها ایران و شیراز بلکه همه جهان به سعدی و حافظ نیاز دارد و هر روز و هر ساعت از این بزرگان سخن بگوییم. کم گفتهایم.
وی افزود: ایران تشنه ما، نسل جوان ما، فرزندات ما مردان و زنان و دختران ما امروز بیش از هر زمانی دیگری به سعدی و معرفت و فضیلت و ع فان و صلح و اخلاق او نیاز دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه گرد هم آمدهایم تا بار دیگری از سعدی طلب اخلاق و معرفت و فضیلت، گفت: آمدهایم تا یادآوری کنیم که اگر ایران و ایرانی به مثابه خورشیدی در جهان امروز میتابد و در نور و حرارت میدهد به دلیل وجود بزرگانی، چون سعدی است.
صالحیامیری تصریح کرد: اگر امروز در دنیا جنگ و خونریزی و انتقام هست و اگر رژیم کودک کش صهیونیستی جز انتقام و خون و خشونت چیزی نمیفهمد، چون از فرهنگ سعدی بهره نبرده است.
وی ادامه داد: ما امروز یکبار دیگر در شیراز و فارس و ایران بزرگترین پرچم صلح و آشتی و مسالمت آمیز را برافراشته نگه داریم و به جهانیان بگوییم پیام صلح و همزیستی از همین شیراز است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد:ای کاش جهانیان ما را از نظر نفت و پتروشیمی و فولاد نمیشناختند،ای کاش جهام امروز، زبان ایران را زبان سعدی و حافظ میدانست.
صالحیامیری با بیان اینکه دنیای خشونت طلب امروز بداند که از سعدی و فرهنگ سعدی فاصله گرفته است، گفت: صد افسوس که ما میتوانستیم با زبان خود، با دانشگاه و رسانه خود زبان سعدی را در دنیای امروز به گفتمان تبدیل میکردیم و جهانیان از این چشمه جوشان سیراب میشدند. ما در کنار اقیانوس هستیم، اما همچنان تشنه لب دنبال قطرهای آب میگردیم.
وی با بیان اینکه سعدی سرمایه بزرگ، افتخار و غرور ایرانیان محسو میشود، تاکید کرد: جهانیان باید ما را از دروازه سعدی بشاسند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: آموزش و پرورش، دانشگاه روحانیت و همه نهادهای فرهنگی باید بدانند که راه نجات بشر و دنیای امروز سعدی و حافظ است و لاغیر.
صالحیامیری همچنین با تاکید بر این موضوع که باید از بزرگان شعر و ادب ایران زمین تجلیل شود، گفت: سعدی نیاز امروز و ضرورت فردای ایران است. ایران ما یک جغرافیا نیست بلکه خاستگاه جهان بینی، حکمت و فرهنگ است. شیراز ما هم یک شهر نیست که یک تمدن و خاستگاه تمدن و فرهنگ ایران زمین است.
وی اضافه کرد: ما امروز در کنار سعدی جمع شدهایم تا اندیشه این مرد بزرگ با صدای بلند فریاد بزنیم و از خداوند تقاضا کنیم که یک بار دیگر از روح سعدی در ایران ما بدمد، چرا که سعدی زنده است و ما مردگانی هستیم که حرکت میکنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه سعدی چشمه جوشانی است که همه انسانها تشنه را سیراب میکند، خاطرنشان کرد: سعدی میراث ما نیست که نقشه راه ایرانیان است.
صالحی امیری همچنین به رمز ماندگاری سعدی اشاره پ بیان کرد: رمز ماندگاری سعدی در گفتمان و کلام و فرهنگ سعدی است؛ سعدی به جای پرداحتن به حوادث به حقایق پرداخته است و لذا سخن سعدی تاریخ مصرف ندارد.
وی که ماندگاری سعدی را ماندگاری در حکمت و زبان میداند، عنوان کرد: اگر فرودسی معمار زبان فارسی ما هست، سعدی، اما هویت زبان فارسی ایرانی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجددابا تاکید بر اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری به عقلانیت و زیباشناختی سعدی نیاز داریم، گفت: در منظومه فکری ما سعدی نه به عنوان یک شاعر بلکه به مثابه یک گفتمان سازی است که بشر خسته امروز را به سمت نجات حرکت میدهد.
صالحی امیری تاکید کرد: گفتمان سعدی، گفتمان اخلاق محور، تمدن ساز و هویت بخش است و از این منظر ما بیش از هر زمان دیگری به نسخه سعدی در جامعه امروز ایران نیاز داریم.
وی اضافه کرد: در نوروز امسال، مجموعه سعدیه از قطبهای گردشگری بود. از شاهچراغ (ع) تا تخت جمشید و پاسارگاد و حافظیه، همه افتخار ملت است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: این سرزمین، سرزمین رمز و رازهاست و هنوز رمزهای این سرزمین شکفته نشده است. نسلهای آتی در این سرزمین رمزهای جدیدی کشف خواهند کرد.
صالح امیری با تاکید بر اینکه اگر به دنبال دیپلماسی هستیم، زبان سعدی که زبان اخلاق، تعقل، مداراو زیبایی است، ابزار دپیلماسی فرهنگی محسوب میشود، گفت: دیپلماسی سیاسی به دنبال قدرت، رقابت و منافع است، اما دیپلماسی فرهنگی به دنبال هم زیستی مسالمت آمیز با جهانیان است و از این منظر ایرانیان صلح طلب هستند و زندگی مسالمتآمیز را دنبال میکنند.
وی تاکید کرد: هیچگاه در تاریخ ایران نماد خشونت را مشاهده نمیکنید؛ لذا رمز ماندگاری فرهنگ ایرانی غنای فرهنگ ایرانی و وجود گفتمان سعدی و حافظ است و از این منظر همیشه تاریخ، ایران تمدن بزرگی است که در جهان بشریت میدرخشد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خاتمه سخنانش تصریح کرد: تلاش برای مخدوش کردن چهره ایران و همچنین ایران هراسی هیچگاه به نتیجه نخواهد رسید.
انتهای پیام/۴۲۴٫
https://eghtesadefarsi.com/?p=34473