
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، جلسه شورای اداری شهرستان زنجان در سالن جلسات فرمانداری به ریاست فرماندار زنجان و با حضور امام جمعه زنجان برگزار شد.
علی کاظمی، فرماندار شهرستان زنجان در جلسه شورای اداری با تقدیر از دستگاهها در ستاد خدمات سفر اظهار داشت: در این مسیر، همه نهادها از نیروهای نظامی، فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی، هلالاحمر و اورژانس نقش مهمی ایفا کردند. تحلیل آمارها و مقایسه شاخصهای سال جاری با سال گذشته نشان میدهد که در مدیریت بحران و کنترل معضلات اجتماعی، بهبود قابلتوجهی حاصل شده است.
وی افزود: با توجه به حضور یکماهه بنده در شهرستان و برگزاری نشستهای تخصصی، در گروههای زیربنایی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بازرگانی، بانک اطلاعاتی جامعی از مشکلات و چالشها تهیه شده است. بر این اساس، اولویتبندی مسائل، بررسی ریشههای بحرانها و تعیین راهکارهای برونرفت از مشکلات صورت گرفته است.
فرماندار شهرستان زنجان تصریح کرد: یکی از چالشهای اساسی شهرستان، قرار گرفتن در مرکز استان و تحت سایه فعالیتهای دستگاههای استانی است که سبب میشود برخی مشکلات شهرستان مغفول بماند یا مورد توجه قرار نگیرد. همچنین، با توجه به اینکه ۸۰ درصد شهرستان زنجان در حوزه شهری واقع شده است، در مقایسه شاخصها با دیگر شهرستانها، عقبماندگیهای قابلتوجهی در بخش روستایی مشاهده میشود.
توجه به توسعه مناطق روستایی
وی با بیان اینکه اهتمام جمعی و توجه بیشتر به توسعه مناطق روستایی ضروری است، ابراز کرد: با رویکرد صرفهجویی در منابع و ایجاد وحدت رویه در مدیریت امور، تلاش شده است که از تمامی ظرفیتهای موجود بهصورت بهینه استفاده شود. طی برگزاری سه جلسه در روستاها و بازدید از واحدهای تولیدی، تلاش شده مسائل بهصورت تیمی و هدفمند بررسی شوند. این روند میتواند باعث افزایش کارآمدی و بهبود تعاملات مدیریتی در سطح شهرستان شود.
کاظمی گفت: در مدیریت امور، هماهنگی و نظارت از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این اقدامات، ایجاد تعامل موثر با مدیران و حل مشکلات در چارچوب مشارکتی است. طی یک ماه گذشته و تمرین کار تیمی در ماه رمضان، فرهنگ مدیریت مشارکتی تقویت شده است و باید این رویکرد در مدیریت اجتماعی و تعاملات با مردم نیز حفظ شود.
وی بر آمار بالای معضلات اجتماعی و ضرورت پیگیری مطالبات مردمی تاکید کرد و گفت: نیاز است که امکانات دولتی بهصورت یکپارچه و هماهنگ برای حل مشکلات به کار گرفته شوند؛ برخی موضوعات اساسی که در شورای فرهنگی و جلسات مختلف مطرح شدهاند، باید بهصورت جدی پیگیری شوند تا در یک سال کاری آینده، پیشرفت محسوسی در این زمینه حاصل شود.
لزوم حضور میدانی مسئولان در صحنه
در ادامه حجتالاسلام سید مصطفی حسینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان در این جلسه با بیان اینکه یکی از مهمترین اصول برای اجرای صحیح امور، حضور فعال و مشارکت مستقیم مسئولان در فعالیتهای عملی است، اظهار داشت: بسیاری از اقدامات اجرایی، صرفاً برای ثبت گزارش و رفع تکلیف انجام میشود، در حالی که تعهد واقعی در انجام کارها منجر به تحول میشود. در حوزههای مختلف مانند آموزش، بهداشت، اقتصاد و پ خدمات اجتماعی، زمانی که مدیران و مسئولان بهطور عملی وارد میدان شوند، نتایج مطلوبی حاصل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه رفع تکلیف و انجام کارها صرفاً برای گزارشدهی، موجب بیکیفیت شدن برنامهها و کاهش اثربخشی میشود، اعلام کرد: وقتی کار با جدیت، برنامهریزی دقیق و انگیزه اجرا شود، نتایج مثبت و ماندگار به بار خواهد آمد. همچنین تعهد شخصی و حضور فعال مدیران در اجرای امور، به درک بهتر مشکلات و یافتن راهحلهای عملی کمک میکند.
امام جمعه زنجان تأکید کرد: دلیل موفقیت انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سایر حرکتهای مردمی، مشارکت گسترده مردم و روحیه جهادی بود. در حالی که در بسیاری از بخشهای دولتی و اجرایی، رفع تکلیف و نگاه صرفاً اداری به مسائل، مانع رشد و پیشرفت شده است.
وی گفت: رمز موفقیت حرکتهای بزرگ تاریخی و ملی، تلاشهای فراتر از چارچوبهای اداری و ورود مردمی به عرصههای مختلف است، همانطور که در دوران دفاع مقدس، مردم از طریق کمکهای غیررسمی، مانند پخت نان و تهیه لباس برای جبههها، نقش مؤثری ایفا کردند. این الگو باید در مدیریت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور نیز تکرار شود تا شاهد پیشرفتهای واقعی باشیم.
حجتالاسلام حسینی با بیان اینکه لزوم تعامل و همکاری میان دستگاههای مختلف برای حل بحرانها و اجرای موفقیتآمیز برنامهها بود، اضافه کرد: اگر مسئولان و نهادهای مرتبط در اجرای یک طرح هماهنگ و همدل عمل کنند، نتایج مطلوبتری حاصل خواهد شد؛ به طور مثال موفقیت اجرای طرح قرآنی در ماه رمضان نشان داد که همکاری سازمانها در یک حرکت ملی، باعث رونق بیشتر فعالیتهای فرهنگی شد. همانطور که در غرب و شرق نیز نمونههای مشابه دیده شده، اگر گروهی با اراده و انسجام به سمت یک هدف حرکت کنند، موفقیت تضمین خواهد شد.
وی عنوان کرد: اگر روحیه جهادی و تعامل جمعی در شاخصهای عقبمانده استان و بحرانهای موجود پیادهسازی شود، طی چند سال آینده شاهد رشد و پیشرفت خواهیم بود، و برقراری همکاری واقعی میان دستگاهها موجب میشود، مشکلات اجتماعی و اقتصادی حل شوند.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان ادامه داد: نمونههای مختلف نشان دادهاند که افراد موفق، با تلاش فراتر از چارچوبهای اداری به دستاوردهای بزرگ رسیدهاند.
ایجاد شرایط مناسب برای اقامه نماز در دستگاههای دولتی
در ادامه حجتالاسلام شیخ محمود محمدی سرپرست ستاد اقامه نماز استان زنجان با بیان اینکه ستاد اقامه نماز استان، وظیفه پایش، ارزیابی و ارزشیابی عملکرد دستگاههای دولتی را بر عهده دارد، اظهار داشت: مرحله نخست، برگزاری شورای اقامه نماز استان با حضور استاندار، به عنوان رئیس شورای اقامه نماز استان خواهد بود و انتظار میرود اولین نشست در اولین فرصت تشکیل شود.
وی افزود: در سطح شهرستانها، فرمانداران به عنوان رئیس شورای اقامه نماز شهرستان تعیین شدهاند و اعضای شورا موظفاند برای توسعه و ترویج فرهنگ نماز اقدامات لازم را انجام دهند. متأسفانه، در برخی دستگاههای دولتی، فضای نمازخانهها وضعیت مناسبی ندارد.
سرپرست ستاد اقامه نماز استان زنجان به برخی از مشکلات نمازخانهها اشاره کرد و گفت: نامناسب بودن محل نمازخانه و نبود امکانات اولیه، قرارگیری نامناسب سرویسهای بهداشتی در مجاورت نمازخانه، نبود فضای استراحت و تعویض لباس برای نمازگزاران از جمله این مشکلات محسوب میشود و ضروری است که این مشکلات مورد بررسی و اصلاح قرار گیرند تا شرایط مناسبی برای اقامه نماز در دستگاههای دولتی فراهم شود.
وی گفت: ستاد اقامه نماز آمادگی دارد که در صورت نیاز، کلاسهای تخصصی نماز و مهدویت برگزار کند و برای این منظور، اساتید برجسته کشوری و نخبگان علمی استان به کار گرفته خواهند شد.
سرپرست ستاد اقامه نماز استان زنجان خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای تشکیل جلسات یکروزه با موضوعات مهم و کاربردی در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم که در آینده، بیشتر از ظرفیتهای علمی استان استفاده شود.
وی به برنامههای پیشنهادی ستاد اقامه نماز اشاره کرد و ادامه داد: اردوهای نمازی در پارکهای شهری و فضاهای متنوع آبوهوایی برگزار شود، کلاسهای ویژه خانوادهها و دانشآموزان با حمایت شورای شهر تشکیل شود، بستههای فرهنگی و تغذیهای برای دانشآموزان در این برنامهها در نظر گرفته شود که متأسفانه، دانشآموزان در اقیانوس فضای مجازی بدون ابزارهای لازم رها شدهاند.
حجتالاسلام محمدی اضافه کرد: بحران کرونا باعث شد که گوشیهای هوشمند بدون آموزش و هدایت لازم در اختیار دانشآموزان قرار گیرد و بدون شناخت کافی از کانالها و سایتهای مناسب، همچنین برخی از دانشآموزان در معرض چالشهای فکری و تضادهای فرهنگی قرار گرفتهاند؛ همینطور پیشنهاد میشود که با بهرهگیری از اساتید برجسته کشور، برنامههای فرهنگی و آموزشی تدوین شود تا دانشآموزان در مسیر صحیح هدایت شوند و از تبعات منفی فضای مجازی مصون بمانند.
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=32390