
– اخبار استانها –
نسرین محسنی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از مشهد با اشاره به نقش اساسی گندم در تامین امنیت غذایی اظهارداشت: آفت سن غلات یکی از مهمترین و کلیدی ترین آفت مزارع غلات است یکی از مهمترین اقدامات برای حفظ سلامت مزارع گندم و افزایش تولید این محصول مبارزه با سن غلات است.
وی افزود:خسارت آفت سن غلات در دو مرحله صورت میگیرد مرحله اول سن مادری پس از ریزش سن های زمستان گذران از اماکن زمستانه در مزارع که سبب خسارت کمی در محصولات میشود.
محسنی ادامه داد: در این خسارت ابتدا سربرگها زرد سپس باعث سوزندگی سربرگها میشود و در نهایت باعث از بین رفتن جوانه مرکزی را به دنبال دارد.مرحله دوم خسارت مربوط به پوره است که علاوه بر خسارت کمی خسارت کیفی ایجاد میکنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سن مادر از مزرعه تغذیه و جمعیت خودش را صد برابر میکند مرحله زمان دقیق مبارزه با سن در مرحله سن مادر در کنترل و کاهش سن زدگی بسیار مهم است و عملیات مبارزه با سن مادر غلات باید قبل از تخمریزی انجام گیرد چرا که در غیر این صورت مبارزه و سمپاشی علیه آفت نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
مسئول حفط نباتات جهادکشاورزی مشهد با بیان ویژگیهای منحصر به فرد سال جاری از لحاظ حفظ و تامین گندم و جو بیان کرد:مبارزه با سن غلات باید در اولویت وظایف محوله قرار گرفته و با برنامه ریزی دقیق با ادامه روند رصد مزارع برای بررسی تراکم سن اطلاع رسانی دقیق و گسترده جهت مبارزه در مناطق مورد نیاز استمرار داشته باشد.
محسنی افزود: خسارت دوم که مربوط به پوره سن است هر سن پوره ۱۵کیلوگرم در هکتار به مزرعه خسارت وارد میکند و اگر ۲۰پوره سن در متر مربع در مزرعه داشته باشیم از نظر کمی ۳۰۰کیلوگرم کاهش عملکرد را به دنبال دارد و علاوه بر کاهش عملکرد تولید سبب میشود کیفیت محصول نهایی به دلیل از دست دادن پروتئین کاهش یابد که کاربرد آن به عنوان آرد مورد استفاده در نانواییها را تحتالشعاع قرار میدهد در نتیجه گندم تولیدی مصرف انسانی ندارد.
مسئول حفط نباتات جهاد کشاورزی مشهد عنوان کرد:سمپاشی در زمان مناسب با سموم مناسب نقش کلید در ریشه کن کردن آفت سن دارد وما همیشه توصیه میکنیم فقط با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی و مطابق راهنمایی آنها مبارزه را انجام دهند.
انتهای پیام/۲۸۲
https://eghtesadefarsi.com/?p=32262