
– اخبار استانها –
سعید رسولی با حضور در استودیوی خبرگزاری تسنیم کردستان، درباره آخرین وضعیت اجرای “طرح هادی” در استان کردستان اظهار کرد: یکی از مطالبات بهحق و مهم روستانشینان از بنیاد مسکن اجرای طرح هادی روستایی است که خوشبختانه تاکنون در ۷۲۰ روستای کردستان از یک فاز تا ۳ فاز اجرا شده است.
وی شاخص عملکردی در بخش اجرای طرح هادی در کردستان را ۵۵ درصد عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در سه چهار سال اخیر جهش قابل قبولی در این حوزه داشتهایم اما باز نسبت به میانگین کشوری با یک عقبماندگی در اجرای طرح هادی روبهرو هستیم که جبران آن مستلزم تخصیص اعتبارات جهشی است.
انجام مطالعات طرح هادی در ۱۳۱۵ روستا
مدیرکل بنیاد مسکن استان کردستان با اشاره به اینکه طرح هادی در ۲ بخش؛ “آسفالت معابر و جدولگذاری و سنگفرش روستایی” اجرا میشود، تصریح کرد: برای تعداد زیادی از روستاهای بخش غربی کردستان از رویکرد جدولگذاری و سنگفرش و بخش شرقی نیز اجرای آسفالت معابر انجام میشود.
اجرای طرح هادی در ۲۳۳ روستای کردستان
وی از تخصیص و هزینهکرد ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی و ملی و قیر رایگان برای اجرای طرح هادی در استان خبر داد و افزود: از این اعتبار، برای ۲۸۰ نقطه جغرافیایی روستایی کردستان پروژه آسفالت معابر با همکاری دهیاران و شوراها تعریف شده است. همچنین مطالعات طرح هادی روستایی در ۱۳۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار و تعدادی روستای زیر ۲۰ خانوار انجام شده تا سند توسعه روستایی تدوین شود.
علت عقبماندگی اجرای طرح هادی در کردستان چیست؟
رسولی در پاسخ به این سؤال که علت عقبماندگی در اجرای طرح هادی روستایی در کردستان نسبت به سایر استانها چیست و چه زمانی این مشکل برطرف میشود؟ توضیح داد: به مرور زمان اعتبارات جهشی را از مرکز درخواست و جذب میکنیم که خوشبختانه نگاه مثبتی هم به کردستان وجود دارد. ماه آینده اعتبارات سال جاری نیز مشخص میشود.
وی از اجرای طرح هادی روستایی در ۲۵۶ روستای کردستان در سالجاری خبر داد و اظهار کرد: اولویت کار با روستاهایی است که بالای ۲۰ خانوار و هیچگونه فعالیتی در آن روستا انجام نشده باشد. امسال نیز تاکنون از محل اعتبارات ملی، استانی و قیر رایگان ۲۰۵ میلیارد تومان اعتبار برای کردستان جذب شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کردستان خاطر نشان کرد: اجرای طرح هادی با مشارکت مردم باعث مهاجرت معکوس هم شده است.
تکلیف روستاهایی که نیازمند مرمت هستند، چیست؟
وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که آیا روستاهایی که قبلاً طرح هادی در آن انجام شده اما نیازمند مرمت و بازسازی هستند، آیا برنامهای برای این روستاها دارید یا خیر؟ گفت: روستاهایی که طرح هادی در آن انجام شده، دیگر اعتبار و اولویتی برای ما ندارد اما در نشستی که با مدیرکل روستایی استانداری کردستان برگزار شده، درخواست ترمیم از محل اعتبارات دهیاریها را کردهایم.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کردستان درباره اینکه در چند روستای دیگر طرح هادی اجرا خواهد شد، اذعان کرد: ۲۵۶ روستایی که در آنها طرح هادی اجرا شده است، روستاهایی نیستند که برای نخستین بار طرح در آنها اجرا شده است؛ بلکه برخی از روستاها در ادامه اجرای طرح هادی بودهاند و به همین دلیل عدد و رقم مشخصی در این خصوص نداریم.
وی تأکید کرد: اتمام طرح هادی در کردستان بستگی به تزریق اعتبارات ملی و استانی دارد.
صدور ۹۹ هزار و ۵۰۰ جلد سند مالکیت روستایی
وی درباره اینکه طرح هادی چه تأثیری در توسعه روستاها دارد؟ افزود: یکی دیگر از مزایای اجرای طرح هادی، علاوه بر مهاجرت معکوس؛ حفظ بافت روستایی سنتی است که خوشبختانه در این راستا ۴ روستا از جمله روستای پیاوین بانه، پالنگان کامیاران، وصی سفلی و تنگیسر سنندج شناسایی و از محل اعتبارات ملی و اجرای پروژهها، بافت این روستاها را حفظ کردیم.
رسولی در بخش پایانی سخنان خود از صدور اسناد مالکیت روستایی با همکاری ادارهکل ثبت اسناد و املاک در استان کردستان خبر داد و گفت: تاکنون ۹۹ هزار و ۵۰۰ جلد سند مالکیت روستایی برای روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت کردستان صادر شده و ۷۶ درصد اماکن روستایی از این نعمت برخوردار شدهاند.
ویدئوی کامل این گفتوگو در اختیار شماست:
.
انتهای پیام/۴۸۱/
https://eghtesadefarsi.com/?p=30283