×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : دوشنبه, ۱۸ فروردین , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Monday, 7 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 141 خبر
آخرین وضعیت سدهای در حال احداث استان زنجان

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان با مدیرعامل و معاونین شرکت آب منطقه‌ای زنجان برای بررسی وضعیت تامین آب پایدار استان نشست مشترکی برگزار کرد.

در ابتدای این دیدار، اکبر باقری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان اظهار داشت: میانگین سالانه نزولات جوی در استان زنجان ۳۱۵ میلی‌متر، حجم نزولات حدود ۷ میلیارد مترمکعب، تبخیر و تعریق حدود ۵ میلیارد مترمکعب و حجم منابع تجدیدشونده حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب است.

وی با اشاره به اینکه استان زنجان در سه حوزه مطالعاتی قرار گرفته است، یادآور شد: ۸۵ درصد آن متعلق به سفیدرود، ۱۵ درصد در حوزه فلات مرکزی و یک دهم درصد در حوزه دریاچه ارومیه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان تعداد دشت‌های استان را ۷ مورد برشمرد و گفت: از این تعداد ۵ دشت بحرانی است و دشت ماهنشان و طارم که ۳۵ درصد استان را برمی‌گیرد جزو بخش‌های آزاد و غیرممنوعه محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۴ حدود ۲۲۵ میلی‌متر بارش در استان ثبت شده است، خاطرنشان کرد: بارش‌های مدت مشابه سال گذشته ۱۷۱ میلی‌متر بود که نسبت به سال قبل ۳۲ درصد افزایش دارد و نسبت به دوره آماری حدود ۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

باقری با بیان اینکه چهار سد در استان زنجان در حال بهره‌برداری است، تصریح کرد: هدف احداث سد تهم با ۸۴ میلیون مترمکعب، تأمین آب شرب شهر زنجان است و اکنون حدود ۱۸ میلیون مترمکعب آب پشت سد دارد و درصد پرشدگی آن ۲۳ درصد بوده که برای شهر زنجان نگران کننده است.

وی با بیان اینکه هدف احداث سد گلابر تأمین آب صنایع و کشاورزی شهرستان ایجرود است، عنوان کرد: این سد ۱۱۶ میلیون حجم مخزن دارد که در حال حاضر حدود ۴۸ میلیون مترمکعب آب دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با اشاره به اینکه سد کینه‌ورس تأمین‌کننده آب بخشی از ابهر و خرمدره است، ادامه داد: از این سد ۶ میلیون حجم آب تخصیصی برای مصرف شرب داریم، ۱۶ میلیون حجم مخزن بوده که حدود ۴ میلیون آب پشت سد موجود است و ۲۷ درصد پرشدگی دارد.

باقری حجم مخزن و میزان آب موجود در سد تالوار را به ترتیب ۵۰۰ و ۱۰۶ میلیون مترمکعب برشمرد و گفت: سد تالوار تأمین‌کننده آب شرب دو استان زنجان و همدان است و آب کشاورزی کردستان را تأمین می‌کند.

وی به موافقت اخذ شده جهت مطالعه سدهای جدید جمال آباد در شهرستان طارم و زرین رود در خدابنده اشاره کرد و افزود: احداث این سدها در جهت رفع کمبود آب شرب و کشاورزی ضروری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان به ساختگاه سد بلوبین اشاره کرد و افزود: با اجرای پروژه سد بلوبین که دارای حجم مخزن ۳۰ میلیون مترمکعب و ۱۷٫۵ میلیون مترمعکب حجم آب تنظیمی آن است، ‌جریان‌های سطحی آب در محدوده این سد کنترل، جمع آوری و برای آینده منطقه ذخیره خواهد شد و از این میزان علاوه بر تامین سالانه ۱٫۲ میلیون مترمکعب آب شرب شهرهای زرین‌آباد، حلب و ۹۲ روستای واقع در مسیر طرح به نیاز آبی صنایع مستقر در این منطقه به میزان بیش از ۶ میلیون مترمکعب نیز پاسخ داده و حقابه های پایین دست نیز تامین می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان پیشرفت فیزیکی سد بلوبین را ۸۷ درصد دانست و خاطرنشان کرد: در صورت تامین منابع مالی مورد نیاز این سد تا پایان سال ۱۴۰۴ آماده بهره برداری خواهد شد.

باقری با توجه به مطالبات انباشته بالای سد مراش این سد را از جمله سدهای بااهمیت برای شرکت آب منطقه‌ای زنجان دانست و گفت: پروژه احداث سد مراش دارای حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و برآورد می‌شود در صورت تامین اعتبار مورد نیاز که حدود ۹ هزار میلیارد ریال است، امکان آبگیری اولیه تا پایان شهریور ماه سال جاری میسر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان در خصوص سد مشمپا نیز گفت: سد مشمپا از جمله سدهایی است که انرژی زیادی از مجموعه استان گرفت، برای اجرای دستور از سر گیری عملیات احداث سد مشمپا؛ مباحث زیست محیطی زمین شناسی و مباحث فنی آن تکمیل شد؛ در این راستا سازمان محیط زیست کشور نیز در کمتر از یک ماه مجوز زیست محیطی سد را صادر و اداره کل محیط زیست استان نیز ابلاغ کرد و تاکید کرد تا برخی از پارامترهای زیست محیطی اعلامی قبل از آبگیری و در پروژه اجرای طرح نیز در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سد مشمپا از پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی برخوردار است، اظهار داشت: در صورت تامین منابع مالی مورد نیاز، این سد در سال ۱۴۰۶ به بهره برداری خواهد رسید.

بحران آب در زنجان/ آقای افشارچی متخصص آب کجاست؟

لزوم تشکیل قرارگاه اطلاع‌رسانی مدیریت مصرف بهینه آب

حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان نیز در این جلسه اظهار کرد: تجربیات ارزنده و موفقی در زمینه انجام کارهای قرارگاهی و یکپارچه در استان وجود دارد که موضوع آب با توجه به اهمیت آن، به مراتب با استقبال بیشتری از سوی مردم و ارگانها مواجه خواهد شد و نتایج مثبتی در مدیریت بهینه مصرف آب بدنبال خواهد داشت.

وی با تاکید بر ضرورت همکاری سایر نهادها با شرکت آب و فاضلاب در اجرای طرح های آبرسانی بیان کرد: در موضوع آب باید ظرافت ها و دقت در عملکرد مورد توجه قرار داشته باشد تا شاهد بازخورد مثبت از سوی مردم در قبال ارائه خدمات باشیم.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تأکید بر مدیریت اطلاع‌رسانی، آگاه‌سازی مردم و مدیریت روانی در ارائه خدمات افزود: اجرای درست این سیاست ها می تواند تاثیر بسزایی در ارتقاء رضایتمندی عمومی داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف آب در احکام شرعی اسلام، برنامه‌ریزی برای افزایش آگاهی عمومی شهروندان در مصرف بهینه آب را ضروری دانست.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت موضوع آب در استان نیازمند کار گروهی جدی است گفت: در این زمینه تمامی نهادهای مرتبط چه در زمینه اجرا و چه فرهنگ سازی، نیازمند به اجماع تمامی دستگاه‌‍ها هستیم.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان با اشاره به اینکه در زمینه وقف یکی از بزرگترین عرصه‌های مورد استقبال از سوی مردم موضوع آب بوده است گفت: اگر برای آب آشامیدنی کار قرارگاهی بزرگ و فنی انجام شود مردم نیز در این زمینه مشارکت ویژه ای خواهند داشت.

وی با اشاره به تاکیدات جدی دین مبین اسلام بر ضرورت مصرف بهینه آب در زندگی گفت: نهاد نماز جمعه آمادگی دارد با تمام توان در امر فرهنگ‌سازی مصرف آب با شرکت آب منطقه‌ای زنجان برای بسیج کنندگی و هماهنگی‌های لازم جهت تحقق این عنوان همکاری کند.

تنش شدید آبی در شهرستان طارم/ روستاییان آب شرب ندارند!

انتهای پیام/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.