
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حجتالاسلام ابراهیم حیدری در دیدار نوروزی، به تشریح سوالات خبرنگاران این خبرگزاری پرداخت. در این نشست که در دفتر خبرگزاری تسنیم استان مازندران برگزار شد موضوعات مختلف مربوط به این ادارهکل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تسنیم: در ابتدا با توجه به نقش اوقاف در تقویت جبهههای فرهنگی اگر صحبتی دارید بفرمایید.
حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران: لازم می دانم که قبل از هر چیز، از عملکرد رسانهها به ویژه خبرگزاری تسنیم در پوشش و تولید اخبار گوناگون و متنوع به ویژه در جبهه مقاومت تقدیر و تشکر کنم، نقش رسانه در افزایش بصیرت مردم بسیار مهم و ضروری است، به عنوان مثال، با یک پیام رهبری، مردم حماسهای خلق کردند که در طول راهپیماییهای انقلاب اسلامی، بینظیر بوده است و با وجود سختیهای فراوان به دلیل پیام رهبری که از یک رسانه منتشر شد به میدان حماسه آمدند و شکوه حضور را خلق کردند. این امر چیزی جز بصیرت مردم نیست که از سوی رسانهها صورت گرفته است و وظیفه مسئولان را بیشتر میکند.
همچنین باید از عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه در مباحث مختلف به ویژه در موضوع حمایت از مردم مستضعف جامعهمان و همینطور مردم مقاوم غزه قدردانی کرد و اوقاف مازندران نیز تلاش کرد به اندازه توان خود در این راستا با جمعآوری نذورات مردمی تلاش کند.
تسنیم: اداره اوقاف مازندران در ماه مبارک رمضان، عملکرد متنوعی داشته است، بخشی از این فعالیتها را بفرمایید.
حجت الاسلام حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مازندران در ماه مبارک رمضان و همزمانی با ایام نوروز بسیار درخشان عمل کرده است، در ایام عید ۵۵۰۰ سبد معیشتی به نام حضرت مهدی(عج) تحت عنوان «قرار دوازدهم» توزیع شده است. همینطور بیش از ۱۵۰ سفره افطاری ساده یا کریمانه در بقاع متبرکه و اماکن موقوفهای این استان با همراهی مردم برپا شد.
همچنین در شب های قدر، در بیش از ۱۰۰ اماکن متبرکه نهاد اوقاف مازندران، در وعده سحری غذای گرم توزیع شد و حضور برخی از هیئتهای مذهبی و به ویژه جوانان در این برنامهها بینظیر بود.
تسنیم: با توجه به فعالیت زائرسراها استقبال مسافران چگونه بود و در چند زائرسرا اسکان انجام شد؟
حیدری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران: با توجه به ورود مسافر در مازندران در ایام نوروز، ۷۳۰ زائرسرای این استان متعلق به ادارهکل اوقاف و امور خیریه مازندران، به طور کامل تکمیل شد و در اختیار مسافران قرار گرفت که رضایت داشتند. همچنین در ۳۳۰ اماکن متبرکه شاخص مازندران، نماز به صورت جماعت اقامه شد و طرح ضیافت الهی نیز از اقدامات مهمی بوده برگزار شد.
تسنیم: در حوزه موقوفات چقدر جذب جدید داریم و چه اقداماتی در این زمینه انجام میشود؟
بر اساس شعار سال نامگذاری شده توسط رهبری معظم، در زمینه موقوفات مازندران اجرای امینانه نیات اهمیت برجستهای دارد یعنی هرچه نیت واقف است باید انجام شود، حدود ۸۰ درصد موقوفات مازندران مقید به مکان هستند و نمیتوان درآمد آن را در جای دیگری هزینه کرد، هرچند برخی برای اوقاف حاشیهسازی میکنند اما این حواشی واقعیت ندارد. بیش از ۴۰۰ پروژه در سطح مازندران در دستور کار داریم و در صورت عملی شدن آن، به اشتغال جوانان این استان کمک شایانی میشود.
برای مثال بناست بازارچههای عرصه محصولات در کنار بقاع متبرکه برجسته راه اندازی شود و یکی از اقدامات مهمی که داریم ورود اوقاف در زمینه تولید است. بهطوریکه کلیه اقدامات تولیدی زراعی در اراضی توسط اوقاف انجام میشود.
تسنیم: در رابطه با «موقوفهخواری» در استان مازندران چه وضعیتی وجود دارد؟ با توجه به اینکه شکایتهای متعددی را در مراجع قضایی شاهدیم.
حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران: مازندران یک استان زرخیز است به طوریکه حتی بر روی آسفالتهای آن نیز گیاه میروید و این ویژگی موجب میشود تا طمع بسیاری از زمینخوارها به سوی این استان برانگیخته شود، بخشی زیادی از زمینخواران غیربومی هستند و در این زمینه، پروندههای زیادی در محاکم قضایی داریم، با توجه به اینکه یکی از ادلههای اثبات وقفیت، رابطه استیجاری است برخی افراد این موضوع را نادیده میگیرند.
موقوفهخواری از غرب تا شرق مازندران وجود دارد اما بسیاری از آنها در غرب این استان صورت میگیرد و به عنوان نمونه، در برخی از شهرستانها، ۷۰۰ پرونده در زمینه موقوفهخواری وجود دارد.
در زمینه موقوفهخواری و زمینخواری به دنبال ایجاد اختلاف میان منابع طبیعی و نهاد اوقاف و امور خیریه هستند در حالیکه این دو نهاد در کنار یکدیگر هستند و با توجه به تفاهمنامههای صورت گرفته، تداخلهای موجود در اراضی مربوط به منابع طبیعی و اوقاف در حال برطرف شدن است و منتظر خبرهای خوب در این زمینه باشید.
تسنیم: یکی از اقدامات مهم اداره اوقاف توجه به توسعه بقاع متبرکه و سرسبز ساری اماکن متبرکه است، چه اقداماتی در این بخش داشتید؟
حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران، نکته مهم اینجا است که اوقاف خود یکی از حامیان اصلی منابع طبیعی و جنگل است دلیل آن نیز کاشت ۶۷۰۰ نهال در اراضی و مستغلات امامزادههای موقوفه مازندران محسوب میشود. این امر خود موجب رونق بحث تولید و تحقق شعار سال فرموده رهبری است چرا که برخی از نهالها در کمتر از ۴ یا ۵ سال به بهرهبرداری میرسند و مورد استفاده قرار میگیرند.
تسنیم: ادارهکل اوقاف مازندران نسبت به تحقق شعار سال، مبنی بر سرمایهگذاری در تولید، چه برنامهای در دستور کار دارد؟
حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران: اداره کل اوقاف و امور خیریه در مازندران بیش از ۴۰۰ پروژه در دستور کار دارد اما از آنجاییکه اصلیترین بخش تولید در این استان، کشاورزی است این نهاد نیز در این زمینه ورود کرده است.
به عنوان نمونه، ادارهکل اوقاف و امور خیریه در تولید کیوی در این استان پیشتاز است، همچنین نسبت به خرید اراضی شالیزاری در شهرستانهای مختلف اقدام کردهایم، از سوی دیگر، ۱۸۵ هکتار در بهشهر به کشت گندم اختصاص داده شده است، در حالیکه این زمین در گذشته بایر بود.
۵ قطعه زمین در گلوگاه، باغ ۳ هکتاری کاشت هندوانه در میاندورود، توسعه کشت زراعی ماکران، اراضی شالیزاری گندم و برنج در نکا، بابل، چمستان، ساری، قائمشهر و همچنین سرمایهگذاری در تولید گل در قائمشهر با دریافت مجوزهای آن، بخش دیگری از موقوفههایی است که این ادارهکل در موضوع سرمایهگذاری در تولید در حال فعالیت است.
تسنیم: در رونق فعالیتها چه نقشی را اداره کل اوقاف ایجاد کرده است؟
حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران: بازارچه تولیدات دستی خانوادههای بیسرپرست یا بدسرپرست با عنوان بازارچه اسلامی و خیریه تحت عنوان «شمیم خدمت» در ۱۲ امامزاده راه اندازی کردیم و تاسیس پاساژی در کنار بقعه بی بی زینب گلوگاه نیز در دستور کار قرار دارد.
همچنین ساخت مغازه پیرامون امامزادهها بخشی دیگر از فعالیت این نهاد است تا امامزادهها در زمینه درآمدی مستقل عمل کند.
تسنیم: نماز عید فطر در مازندران در چند امامزاده و بقعه متبرکه برگزار میشود؟
حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران: در ۳۳۰ امامزاده شاخص و بقاع متبرک مازندران، نماز عید فطر اقامه میشود، به این اماکن روحانی و مفسران قرآن اعزام شده است، جمعآوری فطریه نیز برای نیازمندان و همچنین کمک به مردم غزه جمعآوری میشود.
تسنیم: در ایام نوروز وضعیت مسافران که در زائرسراها حضور پیدا کردند چگونه بود؟
عملکرد اوقاف در ایام نوروز بسیار درخشان بوده است، به گفته فرمانداران ارگانی که در زمینه بارش برف و باران و سردی هوا روزهای نخست به اسکان مسافران در راه مانده کمک کرد، اوقاف بود و تقریبا تمام زائرسراهای اوقاف مازندران مورد استفاده مسافران قرار گرفت.
همچنین در ابتدای این جلسه سمیه فقیه مدیر خبرگزاری تسنیم در مازندران، به تشریح اهداف این خبرگزاری در استان پرداخت.
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=28336