
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین حسن هنرمند در نشست خبری امروز که با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات این ادارهکل برگزار شد، بر نقش خبرنگاران در ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری تأکید کرد.
وی با بیان اینکه جامعه امروز در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به این ارزشها نیاز دارد، اظهار داشت: خبرنگاران چشم بینای جامعه هستند و انتظار میرود در ترویج این فرهنگ نقش مؤثری ایفا کنند.
مدیرکل بنیاد شهید قم با اشاره به رسالت این نهاد، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران که از اندیشه امام خمینی (ره) برخاسته است، از سال ۱۳۵۸ تاکنون در خدمت خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران بوده و خدمت در این مجموعه، افتخاری بزرگ محسوب میشود.
هنرمند به آمار ایثارگران استان اشاره کرد و افزود: در قم ۱۵ هزار جانباز، ۱۰۰۰ آزاده و ۶ هزار خانواده شهید تحت پوشش بنیاد شهید قم قرار دارند. همچنین ۸۰ هزار رزمنده و بیش از ۶ هزار و ۹۰ شهید در این استان ثبت شده است.در مجموع، ۱۲۵ هزار نفر از خدمات این بنیاد بهرهمند میشوند که شامل خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و آزادگان است.
مدیرکل بنیاد شهید قم بر لزوم رسیدگی ویژه به خانوادههای شهدای غیرایرانی تأکید کرد و گفت: در استان قم، ۵۰۰ خانواده از شهدای اتباع خارجی از حمایتهای بنیاد شهید برخوردارند و خدمات متنوعی دریافت میکنند.
وی درباره برنامههای هفته بزرگداشت شهدا اظهار داشت: مراسم درختکاری در نقاط مختلف استان، آیین تجلیل از خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و شهدای مدافع حرم، قدردانی از مروجان فرهنگ ایثار و شهادت و برگزاری همایش ویژه زوجهای جوان از جمله برنامههای در نظر گرفته شده برای این هفته است.
هنرمند همچنین به اقدامات فرهنگی بنیاد شهید اشاره کرد و گفت: تدوین و چاپ کتابهای زندگینامه شهدا و جانبازان استان قم از سیاستهای کلان بنیاد است که تاکنون اقدامات مؤثری در این زمینه انجام شده است. علاوه بر این، سرکشی به خانوادههای ایثارگران، ارائه مشاورههای فردی و گروهی و پیگیری امور آنان از دیگر برنامههای ادارهکل است که بدون هیچگونه محدودیتی اجرا میشود.
مدیرکل بنیاد شهید قم از همکاری این ادارهکل با آموزش و پرورش استان برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل جوان خبر داد و تصریح کرد: سال گذشته یادواره شهدا در تمامی مدارس استان برگزار شد. همچنین یادوارههای شهدا در شهرها و روستاها نیز بهصورت سالانه یا دو سال یکبار برگزار خواهد شد.
وی به سایر برنامههای این هفته اشاره کرد و گفت: فضاسازی و تبلیغات محیطی در سطح استان، برگزاری نمایشگاه تولیدات هنری مرتبط با شهدا، دیدار با خانوادههای معظم شهدا در قالب طرح “سپاس”، عیادت از بیماران و جانبازان در آسایشگاهها، تجلیل از کارمندان دولتی که از خانوادههای شهدا هستند و یادواره پدران شهید از جمله برنامههای هفته گرامیداشت شهدا است.
هنرمند با اشاره به اهمیت فعالیتهای فرهنگی بنیاد، از تولیدات چندرسانهای و چاپ دو جلد وصیتنامه شهدا در سال گذشته خبر داد و افزود: بررسی برای چاپ سه جلد کتاب دیگر نیز در دست انجام است. همچنین اجرای تئاتر، تولید سرودهای گروهی و ساخت ۳۲ موشنگرافی از زندگینامه شهدا از اقدامات فرهنگی بنیاد در یک سال اخیر بوده است.
وی درباره وضعیت گلزار شهدای قم نیز گفت: مرمت این گلزار باید با دقت و حساسیت ویژهای انجام شود، اما یکی از دلایل کندی این پروژه، لزوم دریافت رضایت مکتوب از خانوادههای شهدا و درگذشتگان است.
مدیرکل بنیاد شهید قم با اشاره به تأسیس بیش از ۱۲ مدرسه شاهد در استان، گفت: فرزندان شهدا و جانبازان در این مدارس تحصیل میکنند.
وی همچنین به برنامههای قرآنی این هفته اشاره کرد و افزود: ویژهبرنامه “گلشن وحی” در حسینیهها، برگزاری محافل انس با قرآن در حسینیه شهدا و تجلیل از قاریان و حافظان قرآن از جامعه ایثارگران، از جمله برنامههای قرآنی در نظر گرفته شده برای این ایام است.
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=21820