×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : یکشنبه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Sunday, 4 May , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 71 خبر
سهم ایران و ترکیه از بازار سوریه چقدر است؟

به گزارش بازار، بر اساس گزارش اتاق مشترک ایران و سوریه، سهم ایران در واردات سوریه حدود ۱۰ درصد است و این در حالی است که ترکیه بیشترین سهم را در بازار وارداتی سوریه دارد که حدود ۵۰ درصد از بازار این کشور را در اختیار دارد و یکی از تأمین‌کنندگان اصلی کالاهای وارداتی به سوریه است.

اتاق مشترک ایران و سوریه در گزارشی تحت عنوان «گزارش جامع و کاربردی موانع و راهکارهای توسعه تجارت ایران و سوریه» به موانع خارجی و داخلی توسعه تجارت دو کشور، رقابت‌های کشورهای دیگر در بازار سوریه و ارائه پیشنهاداتی در این حوزه پرداخته است.

بر اساس این گزارش، سهم ایران به طور میانگین در تجارت سوریه کمتر از ۲ درصد است. همچنین، حجم تجارت سوریه در سال ۲۰۲۳ به ۸ میلیارد دلار کاهش یافته است.

در این میان سهم ایران در واردات سوریه حدود ۱۰ درصد است. در اصل حضور گسترده کشورهای مانند ترکیه، چین و روسیه در بازار سوریه، رقابت برای شرکت‌های ایرانی را دشوار کرده است. در این میان ترکیه بیشترین سهم را در بازار وارداتی سوریه دارد که حدود ۵۰ درصد از بازار این کشور را در اختیار دارد و یکی از تأمین‌کنندگان اصلی کالاهای وارداتی به سوریه است.

بر اساس گزارش اتاق مشترک ایران و سوریه یکی از مهم‌ترین چالش‌های تجارت ایران و سوریه، عدم همکاری مؤثر کشورهای همسایه است. با توجه به محدودیت‌های جغرافیایی، مسیرهای ترانزیتی از طریق کشورهای همسایه اهمیت ویژه‌ای دارند. اما برخی کشورهای همسایه با وضع قوانین سخت‌گیرانه یا عدم هماهنگی با سیاست‌های تجاری ایران و سوریه، دسترسی به مسیرهای ترانزیتی را دشوار می‌کنند. عدم همکاری کشورهای همسایه در اجرای توافق‌نامه‌های منطقه‌ای و ایجاد موانع تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای، به تجارت مستقیم ایران و سوریه آسیب می‌رساند.

در این گزارش تاکید شده که توسعه تجارت ایران و سوریه نیازمند یک برنامه جامع و منسجم است که موانع خارجی و داخلی را شناسایی کرده و راهکارهای عملیاتی برای رفع آن‌ها ارائه دهد. بر این اساس تشکیل کمیته مشترک پیگیری مسائل تجاری، استفاده از فرصت‌های بازسازی سوریه برای ورود به بازارهای جدید، تقویت همکاری‌های بین دولتی برای رفع موانع تجاری و تسهیل فرآیندها و برگزاری نمایشگاه‌های مشترک میان ایران و سوریه یا نمایشگاه‌های اختصاصی برای معرفی ظرفیت‌های تولیدی،صادراتی و دانش‌بنیان ایران از جمله پیشنهاداتی است که در راستای گسترش تجارت پیشنهاد شده است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.