بازار؛ گروه صنعت: معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران، در گفتوگو با خبرنگار بازار تأکید کرد: سومین اجلاس همکاری اقتصادی ایران و آفریقا در کنار رویداد ایران اکسپو، امسال با تفاوتهای قابلتوجهی نسبت به دورههای پیشین برگزار خواهد شد. این اجلاس، یک روز زودتر از تاریخ هفتم اردیبهشت آغاز میشود و حضور رئیسجمهور و مقامات بلندپایه وزرای آفریقایی نیز پیشبینی شده است.
محمدصادق قنادزاده، افزود: یکی از تفاوتهای عمده این دوره افزایش سطح و تعداد مقامات آفریقایی است. در نخستین دوره اجلاس در اسفند ۱۴۰۱ که با عنوان اجلاس ایران و غرب آفریقا برگزار شد، ۷۰ نفر از مقامات از ۱۵ کشور آفریقایی شرکت داشتند. در دوره دوم تعداد شرکتکنندگان به ۳۳۰ نفر شامل ۷ تا ۸ وزیر و سایر مقامات تجاری و میانی افزایش یافت. اما در دوره سوم، تا کنون حدود ۸۰۰ تاجر آفریقایی ثبتنام کردهاند و حضور ۳۰ وزیر، ۲۰ رئیس اتاق بازرگانی، ۱۰ تا ۱۱ معاون وزیر و نمایندگان تشکلها و نهادهای بینالمللی پیشبینی شده است. مجموعاً نزدیک به هزار نفر از مقامات و تجار در این رویداد شرکت خواهند کرد.
معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: تغییرات در محتوای اجلاس نیز از دیگر تفاوتهای این دوره است. برخلاف دورههای گذشته که موضوعات عمومیتر مورد بحث بود، این دوره بر چهار حوزه اصلی متمرکز شده است که شامل صنایع پتروشیمی، معدن و صنایع معدنی و فلزی، سلامت، و کشاورزی و صنایع غذایی میشود. این تمرکز موضوعی با هدف ایجاد نتایج ملموستر و تقویت روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و کشورهای آفریقایی طراحی شده است.
وی افزود: علاوه بر این، مکان و شکل اجرای این اجلاس نیز تغییر کرده است. در دو دوره قبل، تمامی رویدادها در تهران برگزار میشد، اما در این دوره سه روز ابتدایی اجلاس در تهران برگزار خواهد شد و دو روز پایانی به استان اصفهان منتقل میشود. در اصفهان، برنامههایی شامل بازدیدهای صنعتی، نشستهای تخصصی، همایشهای فرهنگی، و معرفی جاذبههای گردشگری و صنایعدستی تدارک دیده شده است. برای نخستین بار، اجلاس وزرای آفریقایی نیز در ایران برگزار میشود که تاکنون حضور ۲۴ تا ۲۵ وزیر قطعی شده است.
قنادزاده گفت: این اقدامات نشاندهنده ارتقای روابط تجاری ایران با آفریقا و فرصتی بینظیر برای تقویت همکاریهای اقتصادی و معرفی ظرفیتهای ایران به بازارهای جهانی است. این اجلاس گامی بلند در راستای توسعه مناسبات اقتصادی ایران با قاره آفریقا به شمار میرود و برنامهریزی دقیق آن نشان از اهمیت این تعاملات دارد.