بازار؛ گروه کشاورزی: کره یکی از محصولات لبنی مهم است که از شیر استخراج میشود و در بسیاری از فرهنگها به عنوان ماده غذایی پایه استفاده میشود. این در حالی است که تولید سالانه کره در جهان به طور دقیق ممکن است متغیر باشد، اما بر اساس اطلاعات اخیر، تولید جهانی کره در سالهای گذشته در حدود ۴ تا ۵ میلیون تن تخمین زده میشود. با این وجود این مقدار تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تقاضا، قیمت مواد اولیه و شرایط آب و هوایی قرار دارد.
بر اساس داده های آماری، فروش بین المللی برای صادرات کره از همه کشورها در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۸.۷ میلیارد دلار بوده است که این میزان نسبت به سال ۲۰۲۲ به میزان ۷.۵درصد کاهش یافته است
این در حالی است که بر اساس گزارشات جهانی در حوزه تولید کره، ایالات متحده یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کره، با حجم بالایی از تولید شیر است. از سوی دیگر آلمان نیز با صنایع لبنی قوی، سهم قابل توجهی در تولید کره دارد. همچنین فرانسه، هلند، بریتانیا و نیوزیلند نیز بین تولیدکننده های برتر کره قرار دارند. در واقع این کشورها به دلیل ساختارهای صنعتی پیشرفته و پرورش دام های با کیفیت، در زمینه تولید کره سرآمد هستند.
نکته قابل تامل اینکه بر اساس داده های آماری، فروش بین المللی برای صادرات کره از همه کشورها در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۸.۷ میلیارد دلار بوده است که این میزان نسبت به سال ۲۰۱۹ به طور متوسط حدود ۱۷درصد افزایش داشته است. با این وجود در مقایسه با سال ۲۰۲۲ارزش کره صادراتی به میزان ۷.۵ درصد کاهش یافته است.
هلند، نیوزلند، ایرلند، بلژیک و آلمان؛ ۵صادر کننده بزرگ کره
گزارشات آماری همچنین نشان می دهد: در سال ۲۰۲۳ کشورهای «هلند، نیوزلند، ایرلند، بلژیک و آلمان» بزرگترین صادرکنندگان کره محسوب می شوند و در مجموع، آن دسته از صادرکنندگان عمده محصولات لبنی بیش از دو سوم (۶۸.۹درصد) کره صادراتی جهان را در سال ۲۰۲۳ فروختند.
به عبارت دیگر داده های آماری حاکی از این است که در سال ۲۰۲۳ کشور هلند صادراتی به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار آمریکا رقم زده است که در واقع ۱۸.۵درصد از کل صادرات کره را شامل می شود.
از سوی دیگر نیوزلند با ثبت صادراتی به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار سهمی ۱۷درصدی در این بازار دارد و در جایگاه دوم صادرات قرار گرفته است. همچنین کشور ایرلند در مدت نامبرده صادراتی به ارزش ۱.۴ میلیارد دلار رقم زده است و سومین صادر کننده برتر کره از نظر ارزش صادراتی است.
داده های آماری همچنین نشان می دهد: در مدت نامبرده کشورهای «بلژیک با رقم زدن صادراتی به ارزش ۷۵۴.۱ میلیون دلار، آلمان با ۷۲۰.۸ میلیون دلار، فرانسه با ۶۲۹.۴ میلیون دلار، دانمارک با ۴۲۸.۳ میلیون دلار، لهستان با ۳۸۹.۱ میلیون دلار، بریتانیا با ۱۸۰ میلیون دلار، فنلاند با ۱۷۹.۴ میلیون دلار، ایالات متحده با ۱۶۲.۴ میلیون دلار،
ایتالیا با ۱۰۳.۴ میلیون دلار، پرتغال با ۶۹.۶ میلیون دلار، اروگوئه با ۴۶.۳ میلیون دلار، و هند با ثبت صادراتی به ارزش ۴۲.۳ میلیون دلار» در جایگاه چهارم تا پانزدهم صادرات قرار دارند. به این ترتیب ۱۵ کشور فهرست شده ۹۴.۵ درصد از صادرات کره جهانی را در سال ۲۰۲۳ صادر کردند.
گفتنی است در میان صادرکنندگان برتر، سریع ترین صادرکنندگان کره از سال ۲۰۲۲ تاکنون عبارتند از: پرتغال (۳۹.۲درصد افزایش)، دانمارک (۲۳.۶درصد)، ایتالیا (۱۸.۱درصد افزایش) / این در حالی است که کشورهای «هند با ۵۲درصد کاهش، اروگوئه با ۴۹درصد کاهش، ایلات متحده با ۳۳درصد کاهش» نسبت به سال ۲۰۲۲ بیشترین کاهش را در فروش بین المللی کره داشته اند.
اروپایی ها بیشترین ارزش دلاری کره صادراتی را در سال ۲۰۲۳ رقم زدند
از سوی دیگر داده های آماری بیانگر این است که در میان قاره ها، تامین کنندگان در اروپا بیشترین ارزش دلاری کره صادراتی را در طول سال ۲۰۲۳ با محموله هایی به ارزش ۶.۷ میلیارد دلار یا بیش از سه چهارم کل کره (۷۱) جهانی فروختند. در جایگاه دوم اقیانوسیه عمدتا نیوزیلند و استرالیا با ۱۷.۹ درصد قرار گرفتند.
همچنین طبق آمارها، درصد کمتری از حمل کنندهها در آمریکای شمالی (۱.۸۸درصد)، آسیا (۱.۸۶درصد)، آمریکای لاتین (یک درصد) و سپس آفریقا (۰.۳درصد) در رتبه های بعدی صادرات از نظر ارزش صادراتی قرار دارند.