
در حالیکه آسیبهای اجتماعی در پایتخت ایران هر روز ابعاد تازهتری پیدا میکند، شورای شهر تهران از پیشرفت در مقابله با این بحران خبر میدهد. نرگس معدنیپور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، میگوید: «نمیتوانیم ادعا کنیم همه خانههای پلاک قرمز پلمب شدهاند، اما روند شناسایی و انسداد این نقاط پرآسیب همچنان با جدیت ادامه دارد.»
او همچنین با اشاره به طرحهای فوریتی اجرا شده در مناطق شهری افزود: «یکی از اقدامات مؤثر در این طرحها، رفع فضاهای بیدفاع شهری و برخورد با خانههای متروکه یا پرخطر بوده است که معمولاً پناهگاه معتادان متجاهر یا محل بروز آسیبهای ثانویه محسوب میشوند.»
خانههای موسوم به «پلاک قرمز» سالهاست به یکی از نمادهای امنیتزدایی در تهران بدل شدهاند. این خانهها، که بیشتر در بافتهای فرسوده و محلههای کمبرخوردار قرار دارند، محلی برای تجمع معتادان، خرید و فروش مواد مخدر، خشونت و حتی جرایم سازمانیافتهاند.
معدنیپور با اشاره به برخی مناطق بحرانی از جمله منطقه ۱۲ و ۱۹، تأکید کرد که در این محلهها هنوز همه خانههای قرمز پلمب نشدهاند، اما روند شناسایی ادامه دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر، از نبود نیروهای متخصص بهویژه در نواحی شهری و نبود ضابط قضایی برای گشتهای ساماندهی معتادان متجاهر بهعنوان دو گره اصلی یاد کرد و گفت: «باید گشتها بهگونهای سازماندهی شوند که در موارد اضطراری در اختیار نواحی قرار بگیرند.»
او همچنین از فشارهای وارد بر مأموران و حمله با سرنگ و ابزار آلوده سخن گفت و تاکید کرد که وظایف قرارگاه اجتماعی تقریباً بهطور کامل بر دوش شهرداری افتاده است: «در حال حاضر یکی از مأموران به دلیل برخورد با سرنگ آلوده در بیمارستان بستری است. سایر دستگاهها باید پاسخگو باشند.»
از ابتدای سال گذشته تاکنون، پنج مرحله از طرح فوریتی ساماندهی آسیبهای اجتماعی در ماههای مختلف اجرا شده و در این مدت بیش از ۲۰ هزار آسیبدیده اجتماعی به مراکز حمایتی شهرداری منتقل شدهاند.مرحله ششم این طرح نیز از ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز شده است.
https://eghtesadefarsi.com/?p=48913