
ایمنی ساختمانهای شهری سالهاست یکی از نقاط ضعف مدیریت شهری تهران به شمار میآید. باوجود بحرانهای متعدد و حوادثی چون پلاسکو، روند ایمنسازی ساختمانهای ناایمن همچنان کند و غیرمتمرکز است. تازهترین تصمیم شورای شهر تهران برای الزام نواحی شهرداری به رفع خطر حداقل ۱۰ ساختمان پرخطر در سال، تلاشی تازه برای مهار این معضل قدیمی است؛ تلاشی که اگر با پیگیری مستمر، حمایت قضایی و برنامه آموزشی همراه نشود، ممکن است همچون مصوبات قبلی به نتیجه نرسد.
در ادامه اقدامات مدیریت شهری تهران برای ارتقاء ایمنی کالبدی ساختمانها، مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران، از ابلاغ الزام به ناحیههای شهرداری برای رفع خطر سالانه حداقل ۱۰ ساختمان پرخطر خبر داد.
بابایی در جریان جلسه کمیته ایمنی شهرداری منطقه ۳ تهران با بیان اینکه دغدغه ایمنسازی پیشتر عمدتاً به سازمان آتشنشانی و سازمان مدیریت بحران محدود میشد، افزود: «با وجود ایجاد ساختارهای سازمانی و اختصاص ردیفهای بودجهای مشخص، روند اجرای اقدامات ایمنی در شهرداری کند بوده و آنطور که باید در اولویت مدیران شهری قرار نگرفته است.»
او با اشاره به اینکه حتی آسانسورهای ساختمانهای شهرداری فاقد تاییدیههای ایمنی لازم هستند، ادامه داد: «با اینکه در آسانسورهای شهرداری تلفات داشتیم، اما هنوز تاییدیه ایمنی دریافت نشده است. در حوزه ایمنی ساختمانها نیز با وجود اختصاص بودجه، پیشرفت محسوسی مشاهده نمیشود.»
بابایی تأکید کرد که یکی از شاخصهای ارزیابی واحد HSE در شهرداری باید میزان رفع عدم انطباقهای ایمنی ساختمانهای شهرداری باشد و امتیاز ویژهای برای پیگیری این شاخص در نظر گرفته شود، چرا که بدون اخذ تاییدیههای ایمنی، همه اقدامات انجام شده تحت شعاع قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شهر تهران با ارائه آماری از روند کاهش حریق در پایتخت گفت: «روند تغییرات مأموریتهای حریق در شهر تهران طی سالهای اخیر نزولی شده و آمار فوتیها و مجروحان نسبت به سالهای گذشته تقریباً نصف شده است. تهران در تعداد ایستگاههای آتشنشانی و تجهیزات اطفاء حریق، رتبه اول را در میان ابرشهرها دارد.»
وی در عین حال با اشاره به عملکرد ناموفق برخی مناطق، به ویژه منطقه ۳ در زمینه کاهش ساختمانهای ناایمن، تاکید کرد: «این منطقه در بخش آموزش عملکرد مناسبی داشته اما در زمینه کاهش ساختمانهای پرخطر انتظارات را برآورده نکرده است. لازم است جلسات مستمری با فرماندهان ایستگاههای آتشنشانی برگزار شود و ارتباط مستقیم با آتشنشانی تقویت گردد.»
بابایی خاطرنشان کرد: «فقط ارسال اخطار به ساختمانهای ناایمن کافی نیست؛ بلکه باید اقدامات حقوقی لازم از جمله تشکیل پرونده قضایی نیز صورت گیرد و مسئولان قضایی در این فرایند دخالت داده شوند.»
او به پروژههای مهم دیگری همچون افزایش ورودیهای ایستگاه متروی شهید حقانی و اخذ مجوز ایمنی برای تاورکرینها اشاره کرد و خبر داد: «در بحث نوسازی و ایمنسازی، ۱۳ بیمارستان پایتخت در حال بازسازی و رفع خطر هستند.»
https://eghtesadefarsi.com/?p=37274