
به گزارش اکوایران، در آغاز سال ۱۴۰۴، پروژه واردات تاکسیهای برقی شهرداری تهران وارد فاز تازهای از بهرهبرداری شده است. آنچه در ابتدا با ورود چند صد دستگاه خودرو آغاز شد، حالا به شبکهای گستردهتر از حملونقل پاک در پایتخت انجامیده. با این حال، فضای مجازی و برخی رسانهها همچنان تلاش دارند تا ردپای افراد جنجالی همچون بابک زنجانی را به این پروژه پیوند بزنند؛ شایعهای که اسناد موجود و فرآیند شفاف اجرای پروژه، آن را رد میکند.
تاکسیهای برقی از چین در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، بر اساس تفاهمنامهای میان شهرداری تهران و شرکتهای خودروساز چینی، بهصورت تدریجی به کشور وارد شده تا طی دو سال اخیر ناوگان فرسوده در مسیر نوسازی قرار گیرد.
بدون واسطههای پرحاشیه؛ پاسخ به یک شایعه
در گزارش خبرگزاری مهر آمده است که خلاف ادعاهای مطرحشده، هیچکدام از شرکتهای واردکننده یا طرف قرارداد با شهرداری تهران در این پروژه، وابستگی یا ارتباطی با بابک زنجانی یا مجموعههای مرتبط با پروندههای فساد اقتصادی نداشتهاند. کلیه اسناد مالی و تجاری این پروژه در سامانههای رسمی کشور ثبت و با نظارت نهادهای بازرسی پیش رفته است.
محسن هرمزی، معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، پیشتر اعلام کرده بود: «ما با طرف چینی قرارداد مشخص، دولتی و قابل ردیابی داریم. مسیر واردات، از ابتدا تا انتها، شفاف و تحت نظر نهادهای نظارتی انجام شده است.
طبق اعلام رسمی شهرداری، روند واگذاری تاکسیهای برقی به رانندگان از طریق بسته حمایتی شامل وام صفر درصدی، کمک بلاعوض از محل تبصره ۱۲؛ صرفهجویی در مصرف سوخت و مشارکت بانک شهر در حال اجراست. هیچ سرمایهگذار یا واسطه خاصی خارج از چارچوبهای قانونی در این روند حضور ندارد و تمام تراکنشها زیر ذرهبین نهادهای نظارتی، بانک مرکزی و وزارت کشور ثبت و پیگیری میشود.
در سال ۱۴۰۴، واردات مرحله دوم این پروژه با هدف ورود حداقل ۳۰۰۰ تاکسی برقی جدید در دستور کار قرار دارد. همزمان با آن، تجهیز زیرساخت شارژ شهری نیز با نصب بیش از ۱۵۰ ایستگاه شارژ سریع در مناطق پرتردد شهر در حال انجام است.
پایان یک حاشیه، آغاز یک جریان پاک
به گزارش سایت شهر، واردات تاکسیهای برقی، نه پروژهای رانتی، بلکه گامی ضروری در مسیر مقابله با آلودگی هوا و مدرنسازی ناوگان شهری است. نسبت دادن این حرکت به چهرههایی چون بابک زنجانی، تلاشی برای تخریب سرمایه اجتماعی در مسیر توسعه شهری است. امروز، تهران با هر کیلومتر جابجایی برقی، یک گام از دود فاصله میگیرد و به سمت آیندهای روشنتر حرکت میکند.
ورود بابک زنجانی به صنعت ریلی کشور
این موضوع در حالی تکذیب میشود که شرکت «آوان ریل» از زیرمجموعههای هلدینگ «دات وان» که به بابک زنجانی منتسب است، یکشنبه -۳۱ فروردین ماه- تفاهمنامهای به ارزش ۶۱ هزار میلیارد تومان با شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران برای تأمین تجهیزات حملونقل ریلی منعقد کرد؛ این تفاهمنامه شامل خرید و تولید ۳۰۰ دستگاه خودکششی مسافری دیزلی، ۵۰ لوکوموتیو باری و ۶۰۰ دستگاه واگن باری مخزندار است.
مدیرعامل آوان ریل در حاشیه این مراسم درباره ترکیب سهامداری هلدینگ «دات وان» گفت: عمده سرمایهگذاریها توسط یک سرمایهگذار خارجی انجام شده که به عنوان سهامدار اصلی کشور شناخته میشود، اما به دلایل محرمانگی، اطلاعات بیشتری در این خصوص قابل ارائه نیست.
او همچنین تأکید کرد که بابک زنجانی سهامدار یا مدیرعامل این هلدینگ نیست و تنها به عنوان پشتیبان از پروژهها حمایت کرده است و همچنین با اشاره به سخنان رئیس قوه قضاییه در اسفند سال گذشته گفت: بر اساس اعلام رسمی، زنجانی تمامی بدهیهای خود را پرداخت کرده و حتی از دولت طلبکار است. او افزود که تاکنون زنجانی را از نزدیک ندیدهاند.
https://eghtesadefarsi.com/?p=36216