به گزارش اکوایران، فرزانه صادق، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور، درخصوص چالش‌های تکمیل آزادراه تهران‌-‌شمال گفت: مهم‌ترین مشکل در این پروژه تأمین منابع مالی است و با توجه به شرایط توپوگرافی دشوار و حساسیت‌های زیست‌محیطی، هزینه‌ها بسیار بالاست.

او افزود: معاون اول رئیس‌جمهوری و بنیاد مستضعفان پیگیر تأمین اعتبار برای این پروژه هستند و جلسات مؤثری در این زمینه برگزار شده است.

صادق تاکید کرد که مشکل فنی و پشتیبانی پیمانکاران وجود ندارد و با توجه به توان پیمانکاران داخلی، “امیدواریم با همکاری وزارت راه و بنیاد مستضعفان، مشکل مالی این پروژه حل شود و آزادراه تهران ـ شمال که بیش از ۳۰ سال است در دست اجراست، به‌زودی تکمیل شود.”

در همین حال به گزارش تسنیم، اواخر ماه گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که باند دوم منطقه ۲ آزادراه تهران ـ شمال به طول ۱۵٫۵ کیلومتر تا شهریور ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهد رسید.

او افزود: پیشرفت فیزیکی کل منطقه ۲ آزادراه تهران‌-شمال حدود ۸۷ درصد است و حفاری تونل‌ها ۹۴ درصد، لاینینگ تونل‌ها ۷۵ درصد و احداث پل‌ها ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین از منطقه دو آزادراه تهران‌-‌شمال به‌عنوان پرتراکم‌ترین بخش پروژه از نظر ساخت پل و تونل یاد کرد و گفت: این منطقه ۲۲ کیلومتر طول دارد و بخش زیادی از مسیر از داخل ۶۰ رشته تونل به طول ۳٫۶ کیلومتر و ۲۹ پل بزرگ عبور می‌کند و تونل‌های سه‌قلوی البرز هرکدام به طول ۶٫۵ کیلومتر در این منطقه واقع شده‌اند.

بازوند همچنین با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۷ درصدی باند برگشت تونل البرز ابراز امیدواری کرد که این بخش از آزادراه در سال ۱۴۰۶ آماده بهره‌برداری شود.

او در پایان گفت که تا کنون ۱۶ هزار میلیارد تومان در منطقه ۲ آزادراه تهران‌-‌شمال هزینه شده است و برای اتمام باقی‌مانده عملیات اجرایی به ۱۲ هزار میلیارد تومان دیگر نیاز است.

بنا به گزارش تسنیم، مدیرعامل شرکت ساخت، از کاهش ۳۰ دقیقه‌ای زمان سفر به‌عنوان یکی از مزایای بهره‌برداری از این منطقه نام برد و افزود: این پروژه علاوه بر کاهش ۶٫۵ کیلومتر از طول مسیر جاده چالوس‌-‌کرج و حذف گردنه‌های کندوان، ایمنی محور را افزایش داده و موجب کاهش مصرف سوخت خواهد شد.