
به گزارش اکو ایران، خودروسازی سایپا دو در فاصله کمتر از ۲۴ ساعت دو خبر ویژه برای بازار خودرو فرستاد و خریداران و فروشندگان خودرو را سورپرایز کرد.
خبر اول قرار گرفتن نام خودروسازی سایپا در لیست واگذاری به بخش خصوصی است. آن طور که معاون بهرهبرداری و حملونقل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) اعلام کرد واگذاری مدیریت خودروسازی سایپا به بخش خصوصی در چارچوب بند «ب» قانون برنامه هفتم توسعه در دستورکار قرار گرفته است.
سهیل معمارباشی گفت سازوکار لازم برای این واگذاری این خودروسازی طراحی شده و در مرحله فراخوان عمومی برای جذب متقاضیان قرار دارد.
براساس اعلام این مقام ایدرو واگذاری تنها فروش سهام در اختیار دولت نیست، بلکه از شرکتهای متقاضی، برنامه جامع ارتقای این خودروسازی اخذ شده است. این برنامهها شامل تأمین منابع مالی، توسعه محصولات و بهبود بهرهوری عملیاتی هستند. معمار باشی تاکید کرد هدف آن است که خودروسازی سایپا بتواند در دوران جدید علاوه بر کاهش هزینههای مالی، قیمت تمامشده محصولات تولیدی را برای مصرفکنندگان منطقیتر کند.
معاون بهرهبرداری و حملونقل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران درباره نحوه واگذاری خودروسازی سایپا نیم نگاهی هم به مشارکت خارجی داشته است.
معمارباشی گفت در همین راستا مکاتباتی با وزارت امور خارجه انجام دادهایم تا زمینه ورود شرکتهای خارجی فراهم شود. شرکتهایی که توانمندی لازم برای ارتقای فناوری، انتقال پلتفرم و توسعه محصول دارند، میتوانند بهصورت مشارکتی یا مستقل وارد این فرآیند شوند.
اما خبر دوم هم پیرامون تایید افزایش سرمایه ثبت شده خودروسازی سایپا است. آن طور که نارنجی های جاده مخصوص در سایت کدال سازمان بورس خبر دادند. این خودروسازی سرمایه ثبت شده خود را از حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان به حوالی ۱۶۲ هزار میلیارد تومان افزایش داد.
خودروساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص با این افزایش سرمایه خود را از ذیل ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج کرد.
ایران خودرویی ها هم در آخرین روز از فروردین سال جاری در سایت کدال از افزایش سرمایه ثبت شده خود در صورت های مالی خبر دادند. آبی های جاده مخصوص پیش تر سرماهی ثبت شده خود را حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بودند اما در دور جدید این سرمایه ثبت شده به حدود ۲۵۶ هزار میلیارد تومان رسید. واگذاری سهام دولتی ایران خودرو در زمستان ۱۴۰۳ اتفاق افتاد تا این خودروسازی مدیران خصوصی را در راس هرم خود ببیند.
به نظر می رسد با خبرهایی که از نارنجی های جاده مخصوص مخابره شد در ادامه شاهد شلوغ تر شدن جاده مخصوص باشیم. چنانچه واگذاری سایپا هم به بخش خصوصی، چه داخلی و چه خارجی، نهایی شود این اتفاق می تواند در یک بازه زمانی مشخص علاوه بر رشد تیراژ تولید دو خودروساز بزرگ کشور، سبب حضور محصولات متنوع در سبد محصولاتی ایران خودرو و سایپا شود.
ایران خودرو با واگذاری به بخش خصوصی در مسیر اصلاح ساختار قرار گرفته و حالا سایپا هم پشت سر آبی های جاده مخصوص در جاده اصلاح ساختار قرار می گیرد. این اتفاق می تواند برای خریداران و فروشندگان خودرو جذابیت داشته باشد. حضور بخشی خصوصی در راس هرم مدیریتی دو خودروساز بزرگ کشور می تواند امکان حضور محصولات متنوع با قیمت های رقابتی را فراهم کند.
بازار خودرو منتظر است تا ببیند بعد از تغییرات مدیریتی خودروسازی سایپا چه سمت و سویی پیدا می کند؟
https://eghtesadefarsi.com/?p=41193