
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش سالم پور، مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک اظهار داشت: پیشبینی اولیه حاکی از تولید بیش از ۱۲٫۵ میلیون تنی محصولات سردسیری و خشک در سالجاری بود، اما با احتساب خسارت عوامل جوی از قبیل سرمازدگی، طوفان، سیل، تگرگ و مشکلات گردهافشانی در باغات برخی از مناطق کشور در ابتدای بهار امسال، برآوردها حاکی از برداشت حداقل ۱۱٫۵ میلیون تن انواع محصولات سردسیری و خشک طی سالجاری است.
وی افزود:سطح باغات میوههای سردسیری و خشک را بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: این سطح حدود ۶۰ درصد کل سطح باغات کشور است.
موفقیت باغداران مازندران در مهار مگس میوه
وی گفت: کل سطح باغات کشور سه میلیون و ۱۶۵ هزار هکتار است که از این سطح دو میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار باغات بارور و ۲۱۵ هزار هکتار باغات جوان و غیربارور است که در سالهای آینده به مرحله باردهی اقتصادی و تولید میرسند.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: براساس برنامهها و اهداف کلان وزارت جهادکشاورزی و معاونت امور باغبانی، به طور متوسط سالانه حدود ۵ درصد به باغات ارقام تجاری و روز جهان، مقاوم به شرایط محیطی از قبیل شوری، خشکی و کمآبی و دارای ارزش افزوده بالای اقتصادی مانند گردو، پسته، بادام، گیاهان دارویی، سنجد و زیتون افزوده شده است.
وی ادامه داد: ظرف پنج سال اخیر بین ۱۷ تا ۲۰ درصد به تولیدات این ارقام افزوده شده است.
سالم پور درباره اهداف و برنامههای این دفتر در حوزه میوههای سردسیری و خشک نیز توضیح داد: امسال اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ در سطح ۸۶ هزار هکتار، سرشاخه کاری درختان میوه به ویژه درختان پسته، بادام، گردو، سیب و گیلاس در سطح ۱۷ هزار هکتار، و حذف و جایگزینی بیش از ۲۵ هزار هکتار از باغات درجه ۳ هدفگذاری شده است.
وی اجرای طرح فراز انگور (ایستاده کردن تاکستان ها) در سطح ۹۲۵۰ هکتار و توسعه ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتاری باغات دیم در اراضی شیبدار را نیز از دیگر برنامههای دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی در سال جاری نام برد.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک، طرح شناسنامهدار کردن باغات، توسعه تولید و استفاده از پایه و پیوندک های سالم و اصیل و نهال گواهی شده، تکمیل زنجیرههای ارزش تولید تا عرضه، توسعه کشاورزی قراردادی، توسعه مکانیزاسیون در مراحل کاشت، داشت و برداشت، تدوین و ابلاغ دستورالعملهای فنی، بهروزرسانی استانداردها و توسعه استفاده از فناوریهای نوین در کلیه مراحل مطالعه تا بهرهبرداری از باغات را از جمله برنامهها برای افزایش کمی و کیفی محصولات سردسیری و خشک برشمرد.
وی تاکید کرد: مکانیزاسیون در باغات میوه سردسیری و خشک به خصوص در مراحل برداشت و پس از برداشت باید توسعه بیشتری پیدا کند.
برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها تدوین شد
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=63619