
– اخبار اقتصادی –
صیاد فرهادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی کشور، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به مشکلات جدی در مسیر نوسازی صنایع تولید کود شیمیایی کشور اظهار داشت: فرآیند ثبت سفارش واردات ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز این صنعت با موانع اداری و بروکراسی پیچیده مواجه است.
وی تصریح کرد که در حال حاضر، تولیدکنندگان برای ثبت سفارش و واردات تجهیزات جدید ناچارند بیش از یک سال و نیم در صف تشخیص معاونت وزارت صنعت، معدن و تجارت منتظر بمانند. این روند طولانی، که صرفاً برای تأیید ثبت سفارش صورت میگیرد، عملاً موجب کندی فرآیند نوسازی صنایع شده است.
نوری: کالاهای اساسی در حادثه بندرعباس آسیب چندانی ندید
فرهادی با بیان اینکه ابزار تولید روز به روز در دنیا در حال تغییر و پیشرفت است، تأکید کرد که واردات ماشینآلات جدید امری ضروری برای رقابتپذیر ماندن صنایع داخلی است. وی گفت: «وقتی یک سرمایهگذار قصد دارد فعالیت جدیدی را آغاز کند، اگر در همان آغاز کار با این حجم از موانع و مشکلات مواجه شود، طبیعی است که در میانه راه پشیمان شده و از ادامه کار منصرف میشود.»
وی در ادامه به مشکلات تأمین مواد اولیه نیز اشاره کرد و افزود که در کشور ما، بخشی از مواد اولیه مورد نیاز صنایع از خارج وارد میشود، چه با ارز ترجیحی و چه با ارز بازار دوم، اما بخش عمدهای از این مواد در داخل کشور تأمین میشود و اتفاقاً تولیدکنندگان داخلی نیز با چالشهایی جدی مواجه هستند.
فرهادی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از مواد اولیه مورد نیاز صنعت کود شیمیایی توسط شرکتهای دولتی تأمین میشود، افزود: شرکتهایی نظیر شرکت ملی مس ایران، شرکت ملی پتروشیمی ایران و شرکت ملی نفت ایران، عمده تأمینکنندگان این مواد هستند که همگی با پرچم ملی فعالیت میکنند و در چهار ماه اخیر قیمت محصولات خود را به طرز چشمگیری افزایش دادهاند.
وی اظهار داشت که در همین بازه زمانی چهار ماهه، قیمت برخی مواد اولیه چندین برابر شده است به طوری که گوگرد از هزار و ۲۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان افزایش یافته است و بیش از ۱۲ برابر افزایش قیمت نرخ دارد، قیمت هر کیلوگرم اسید سولفوریک نیز از هر کیلوگرم ۴۰۰ تومان بود، اکنون به ۲۲۰۰ تومان رسیده است.
فرهادی تأکید کرد که این افزایش قیمتها عمدتاً از سوی شرکتهای دولتی اعمال میشود و متأسفانه بخش خصوصی نقشی در تأمین این مواد ندارد. وی تصریح کرد: «وقتی مدیران دولتی تنها به فکر افزایش درآمد شرکتهای دولتی باشند، طبیعی است که چنین مشکلاتی گریبان تولیدکنندگان را بگیرد و روند تولید کشور دچار نابسامانی شود.»
رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی با تأکید بر اهمیت تغذیه گیاه و نهادهای کشاورزی خاطرنشان کرد که این موضوع در سراسر دنیا یکی از اولویتهای اصلی بخش کشاورزی است. وی افزود: در صورتی که این محصولات در کشور تولید نشود مجبور به واردات این محصولات با ده برابر بیشتر واردات هستیم.
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=38976