
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، جواد نظری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک، پیش از ظهر امروز در جلسه نشست معاون درمان وزارت بهداشت با هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه جمعیت تحت پوشش دانشگاه در استان مرکزی بالغ بر ۱٫۵ میلیون نفر است، گفت: از این تعداد، حدود ۹۸۲ هزار نفر در مناطق شهری و نزدیک به ۳۹۵ هزار نفر در مناطق روستایی سکونت دارند که خدمات سلامت بهصورت مستمر به آنان ارائه میشود.
وی افزود: در حال حاضر ۱۱ بیمارستان دولتی، دو بیمارستان خصوصی و دو مرکز درمانی وابسته به تأمین اجتماعی در استان فعال هستند. همچنین چهار بیمارستان آموزشی، سه کلینیک تخصصی، ۹ شبکه بهداشت و درمان، ۵۰ مرکز جامع سلامت روستایی و ۴۶ مرکز جامع سلامت شهری زیرمجموعه دانشگاه فعالیت میکنند.
نظری تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک دارای پنج دانشکده در حوزههای پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، توانبخشی و بهداشت است و ۳ هزار ۷۵۹ دانشجو در مقاطع مختلف از جمله دکتری عمومی، کارشناسی ارشد، دستیاری و دکتری تخصصی در حال تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: این مجموعه با بهرهگیری از ۸۳۱۹ نیروی انسانی شامل ۳۱۰ عضو هیئت علمی و ۲۵۹۴ نیروی درمانی متشکل از پزشکان عمومی، متخصص و پرستاران، ارائه خدمات سلامت به جمعیت هدف را بهصورت شبانهروزی دنبال میکند.
وی عنوان کرد: همچنین، از آذرماه ۱۴۰۳ با همکاری معاونتها و هیئترئیسه، برنامهای منسجم برای یک بازه یکساله و سه ساله تدوین شد که هدف آن ارتقای کیفیت خدمات و بهبود شاخصهای سلامت در استان است. این برنامه با تکیه بر اهداف کلان، شاخصهای سنجشپذیر، و ارزیابیهای دورهای تا پایان سال ۱۴۰۷ ادامه خواهد داشت.
واگذاری مراکز سونوگرافی، MRI و آزمایشگاهی به بخش خصوصی کلید خورد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به سیاستهای دانشگاه در زمینه توسعه همکاری با بخش خصوصی و بهینهسازی منابع درمانی اظهار کرد: واگذاری خدمات تصویربرداری از جمله سونوگرافی در بیمارستانهای امیرکبیر و امیرالمؤمنین بهصورت یک بسته کامل تعریف شده و مرکز تصویربرداری بیمارستان امیرالمؤمنین نیز طی هفته گذشته آماده بهرهبرداری و واگذاری شده است.
وی افزود: همچنین برنامهریزی برای واگذاری مراکز MRI و سیتیاسکن در بیمارستان امام صادق (ع) و راهاندازی مرکز آزمایشگاهی متمرکز انجام شده است که این مراکز از جمله نقاط پیشتاز در واگذاری به بخش خصوصی خواهند بود و پت اسکن بیمارستان آیتالله خوانساری نیز با توجه به برآوردهای انجامشده ظرفیت واگذاری به بخش خصوصی را دارد.
نظری بیان کرد: با توجه به اینکه کلینیکهای ویژه نیز در لیست واگذاری قرار گرفتهاند، پیگیریهای مستمر با وزارت بهداشت برای تسریع در اجرای این برنامهها در دستور کار قرار گرفته که در بازدید اخیر دکتر ظفری از استان، راهنماییهای مؤثری در این زمینه صورت گرفت و همکاری خوبی بین دانشگاه و حوزههای ستادی وزارت بهداشت برقرار شده است.
توسعه بخشهای VIP در بیمارستانهای اراک برای ارتقای کیفیت خدمات درمانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به راهاندازی بخشهای VIP اظهار کرد: این سیاست در راستای افزایش درآمد و ارتقای خدمات ویژه آغاز شد و اولین گام آن در بیمارستان آیتالله خوانساری برداشته شد و اکنون نیز در بیمارستانهای امیرالمؤمنین و ولیعصر بخشهای VIP در حال توسعه هستند که با استقبال بیمهها و پزشکان نیز مواجه شدهایم.
وی افزود: با توجه به نیاز استان و کمبود تخت دیالیز، یکی از خیرین بخش دیالیز را احداث کرد اما به دلیل موقعیت جغرافیایی، استقبال مردمی کمتر از انتظار بود. با این حال، با تعیین تعرفه دولتی و ورود بخش خصوصی، این بخش اکنون بهصورت شبانهروزی فعال شده است.
نظری تصریح کرد: بخشی از اطلاعاتی که پیشتر صرفاً در سامانهها ذخیره میشد، اکنون در حوزههای اجرایی از جمله دارو و لوازم مصرفی وارد چرخه مدیریت هوشمند شدهاند و سامانههای هوش مصنوعی نیز برای پایش وضعیت مادران باردار و استفاده در طرحهای پژوهشی در حال بهرهبرداری هستند. توسعه مراکز ارائهدهنده خدمات، افزایش زایمانهای بیدرد، کاهش نرخ سزارین، تقویت زیرساختهای درمانی، و کاهش پرداخت از جیب مردم از مهمترین محورهای این برنامه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات نوآورانه دانشگاه علوم پزشکی اراک بهعنوان اولین ابداع در کشور، سیستم رضایتسنجی الکترونیکی بود که اکنون در تمام بیمارستانهای دانشگاه و مراکز جامع سلامت نصب شده و بهصورت مستقیم بازخورد بیماران و مراجعان را دریافت کرده و در ارتقاء کیفیت خدمات مؤثر است.
وی ادامه داد: در حوزه انرژی نیز اقدامات موثری انجام شده است که با طراحی یک برنامه منظم برای پایش مصرف انرژی در مراکز درمانی، طی سال گذشته مصرف گاز و برق در بسیاری از بیمارستانها کاهش چشمگیری داشته و دانشگاه از سوی شرکت گاز استان بهعنوان الگوی بهینه مصرف شناخته شد. ضمن اینکه نمودارهای سهماهه مصرف انرژی نیز در ستاد مرکزی و مراکز شهرستانی نصب شدهاند تا امکان کنترل و دخالت سریع فراهم باشد.
توسعه خدمات پزشک خانواده و مشاوره آنلاین با سامانه جامع سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشار به راه اندازی درگاه خدمات پزشک خانواده اظهار کرد: یکی از طرحهای مهم در حال اجرای دانشگاه، راهاندازی درگاه خدمات پزشک خانواده است که از زمستان سال گذشته آغاز شده و اکنون به مرحله آمادهسازی برای اجرا رسیده است. این درگاه، امکان دریافت نوبت، مشاوره آنلاین، ارائه شکایات و مشارکت در نظرسنجی را برای شهروندان فراهم کرده است.
وی افزود: فرم ثبتنام در سامانه طراحی و نهایی شده و قرار است خدمات پزشک خانواده بهویژه در کلینیکهای درمانی و مراکز جامع سلامت دولتی با حضور متخصصان، توسعه یابد که هدف، فراهمکردن ارتباط مستقیم بیمار با پزشک از طریق تلویزیونهای تعاملی و بسترهای آنلاین است؛ ایدهای نوآورانه که در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.
تحول در تعمیرات آمبولانسها؛ ایجاد کارگاه تخصصی برای خودروهای امدادی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به مشکلات موجود اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک با شناسایی چالشهای جدی در حوزه نگهداری و تعمیر آمبولانسهای پیشبیمارستانی، اقدام به راهاندازی یک مرکز تخصصی تعمیرات در اراک کرده است و این مرکز که با حضور سه تعمیرکار مجرب و تخصصی برای آمبولانسهای بنز راهاندازی شده، اکنون نه تنها خودروهای امدادی استان مرکزی را پشتیبانی میکند، بلکه از سایر استانها نیز پذیرش دارد.
وی بیان کرد: قراردادی با مسئول فنی کشوری آمبولانسها منعقد شده و بخشهایی از قطعات مصرفی نظیر روغنها، با شیوه بازیافت مجدد در چرخه استفاده قرار میگیرند که این گام مهم در ارتقای عملکرد اورژانس و کاهش هزینههای دانشگاه بسیار مؤثر بوده است. همچنین، با توجه به محدودیتهای مالی و توقف برخی پروژههای دانشگاه، مشارکت خیرین سلامت به عنوان یک ظرفیت راهبردی مورد توجه قرار گرفته است و در همین راستا، دبیرخانه دائمی تجلیل از خیرین سلامت با حمایت امام جمعه اراک، استاندار مرکزی، شهردار و دیگر مسئولان ارشد استانی راهاندازی شده است.
آغاز فاز چهارم و پنجم بیمارستان آیتالله خوانساری با مشارکت کامل خیرین
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به فازهای اجرایی بیمارستان آیت الله خوانساری اظهار کرد: عملیات اجرایی فازهای چهارم و پنجم بیمارستان آیتالله خوانساری آغاز شده است و هر یک از این فازها حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد هزینه دارد که دو گروه از خیرین بهطور کامل مسئولیت آن را پذیرفتهاند. همچنین، مبلغ ۴۰ میلیارد تومان برای خرید دستگاه آنژیوگرافی تخصیص داده شده که فرآیند خرید آن نهایی و دستگاه وارد کشور شده و در ماههای آتی در بیمارستان ولیعصر نصب خواهد شد.
نظری افزود: تأمین تجهیزات ضروری برای گروههای تخصصی که سالها بهدلیل وارداتی بودن تجهیزات مورد نظر، معطل مانده بودند نیز در دستور کار قرار گرفت و تجهیزات مهمی مانند دستگاه نوار عصب و عضله، EEG، تست ورزش و ویلچر تأمین شدهاند. همچنین، در اقدامی ارزنده یک واحد مسکونی به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای آغاز بازسازی بیمارستان امیرکبیر اهدا شده که میتواند حتی ارزش بالاتری نیز داشته باشد.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک در جذب دانشجویان خارجی نیز عملکرد درخشانی داشته است که طی یک سال اخیر، تعداد دانشجویان بینالمللی این دانشگاه از ۱۴۳ نفر به ۵۶۷ نفر افزایش یافته است؛ رشدی ۳۰۰ درصدی که نتیجه برنامهریزی دقیق، ارتباط مؤثر با دانشگاههای کشورهای عراق، لبنان، هندوستان و پاکستان و همکاری موفق با ایجنتهای بینالمللی است.
انتهای پیام/۷۱۱/
https://eghtesadefarsi.com/?p=42531