
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله شبزندهدار دبیر شورای عالی حوزه های علمیه در دیدار با روحانیون جانباز و ایثارگر، با اشاره به فضیلت ایثار و جایگاه خدمت به دین، بر مسئولیت خطیر طلاب و روحانیون در ترویج معارف الهی تأکید و با استناد به روایات ائمه(ع) و آیات قرآن کریم، نقش بیبدیل حوزههای علمیه در تربیت نیروهای متعهد و عالم را تشریح کرد.
وی با تعریف ایثار به عنوان «ترجیح دیگران بر خود در مواجهه با نیازهای مادی و معنوی»، گفت: همه ادیان الهی و حتی فطرت انسانی، ایثار را میستایند اما در میدان جهاد و نصرت دین، طلب ایثار معنا ندارد، زیرا یاری دین خدا شرفی بینظیر است که باید از خداوند خواست تا این مقام از انسان سلب نشود. در دعای ماه مبارک رمضان آمده است: «خدایا، مرا از یاریکنندگان دین خود قرار ده و کسی را به جای من مسلط نکن»
استاد حوزه علمیه قم با نقل داستان خادم امام صادق(ع)، به نکتهای عمیق اشاره کرد و افزود: مردی ثروتمند از خراسان به خادم امام پیشنهاد داد تمام ثروتش را با او معاوضه کند تا به جای او خدمتگزار امام(ع) باشد. خادم با شادمانی نزد امام(ع) رفت، اما حضرت فرمودند: «اگر او راغب است و تو بیرغبت، معامله را بپذیر». سپس امام(ع) پاداش خدمت به اهلبیت(ع) را اینگونه بیان کردند: در قیامت، شیعیان همراه معصومان(ع) وارد محشر میشوند «یدخلون مدخلنا». این روایت پاسخ به پرسش محمد بن ولید کرمانی بود که پاداش موالیان اهلبیت(ع) را جویا شده بود. خادم پس از شنیدن این سخن، از معامله منصرف شد و گفت: «همچنان خدمتگزار شما میمانم». ارزش خدمت به اهلبیت(ع) و علمای دین، از هر ثروت دنیوی بالاتر است.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه با اشاره به ویژگیهای طلبه موفق، تأکید کرد: شرط اثرگذاری روحانی، خشیت الهی است، «إِنَّمَا یَخْشَی اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ»، طلبه باید اهداف و آرمانهای اهلبیت(ع) را محور کار خود قرار دهد، نه امور مادی. برخی مدارس با تبلیغ امکانات رفاهی مانند زمین ورزش یا تفریحات به جذب طلاب میپردازند، در حالی که جذابیت حقیقی حوزه، در معارف دینی و خدمت به اسلام است. اگر طلبه به دنبال مادیات باشد، نهتنها اثرگذار نخواهد بود، بلکه ممکن است به جای هدایت، خود عامل گمراهی شود.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به دعای ماثور از حضرت مهدی(عج)، به این فراز اشاره کرد: « وتفضل علی علمائنا بالزهد و النصیحة و علی المتعلمین بالجهد و الرغبه؛» خداوند علما و طلاب را ثابتقدم بدارد، این دعا نشان میدهد که توفیق طلبگی، بیش از هر چیز به اراده الهی و اخلاص بستگی دارد، نه صرف استعداد یا امکانات مادی.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: ایثار و خدمت به دین، شرفی بیبدیل است که باید با اخلاص همراه باشد. حوزههای علمیه باید تربیتکننده انسانهای متعهد باشند، نه جویندگان رفاه مادی. طلاب و روحانیون باید الگوی عملی برای جامعه باشند، چرا که در قیامت، همراه معصومان(علیهم السلام) محشور خواهند شد.
وی با اشاره به موارد تاریخی نفوذ عناصر وابسته به بیگانگان در حوزههای علمیه، بر لزوم نظارت دقیق بر ورود طلاب و فعالیتهای آموزشی تأکید کرد و اظهار داشت: یک فرد نفوذی با ظاهر روحانی سالها در حوزه فعالیت داشت، اما در نهایت مشخص شد به عنوان جاسوس شوروی عمل میکرد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه حوزه اگر رها شود، هرکس به سلیقه خود عمل میکند، خواستار ایجاد ساختارهای نظارتی قوی تحت مدیریت شورای عالی حوزه شد و خاطرنشان کرد: مدارس و نهادهای حوزوی باید بهصورت رسمی ثبت و مجوز فعالیت خود را از این شورا دریافت کنند تا از فعالیتهای سلیقهای یا سوءاستفادههای احتمالی جلوگیری شود.
وی خطاب به طلاب حوزههای علمیه عنوان کرد: طلبه باید عاشقانه درس بخواند و در کنار آن، مجاهدت علمی داشته باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه در بخش پایانی سخنان خود، از شهدای دفاع مقدس، شهدای ترور و شخصیتهایی مانند سیدحسن نصرالله و شهید حاج قاسم سلیمانی تجلیل کرد و همچنین به نقش علامه شهید مرتضی مطهری در تقویت بنیانهای علمی و انقلابی حوزه اشاره کرد.
انتهای پیام/
https://eghtesadefarsi.com/?p=41443