- نویسنده : گسترش نیوز
- ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
- کد خبر 40475
- 3 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
قیمت دلار در بازار آزاد امروز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴همچون روز گذشته با افزایش همراه بود. دلار که روز گذشته با رشد ۱۰۰ تومانی به ۸۵٬۳۰۰ تومان رسیده بود، امروز با افزایش ۳۰۰ تومانی معادل ۰.۳۵ درصد، به نرخ ۸۵٬۶۰۰ تومان معامله شد.
مقایسه قیمت فعلی دلار با هفته گذشته نشاندهنده رشد ۲.۳۹ درصدی است. همچنین بررسی تغییرات نرخ این ارز در شش ماه گذشته، حکایت از افزایش حدود ۲۴.۲۴ درصدی دارد.
پیش بینی قیمت دلار با تعویق مذاکرات در بهار ۱۴۰۴
با به تعویق افتادن دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا که قرار بود در رم برگزار شود، بازار ارز و طلا در ایران بار دیگر به وضعیت ناپایدار و حساس گذشته بازگشته است. این تعلیق مذاکرات، باعث شد قیمت دلار که طی چند روز اخیر در محدودهای نسبتاً ثابت قرار داشت، بار دیگر افزایش یابد و به حوالی ۸۵ هزار تومان برسد. اگرچه برخی کارشناسان معتقدند در صورت نبود تحولات سیاسی ناگهانی، بازار ممکن است وارد فاز ثبات شود، اما فضای کلی همچنان متأثر از اخبار و تحولات بیرونی است.
در کوتاهمدت بازار ارز پایداری نسبی خواهد داشت و حتی احتمال افت جزئی نرخ دلار نیز وجود دارد. نوسانات اخیر بیشتر ناشی از تحولات سیاسی و تعطیلات است تا تحرکات واقعی اقتصادی. در این میان، طلا همچنان بهعنوان یکی از گزینههای امن برای سرمایهگذاری در شرایط بیثباتی مطرح است. نبود سوددهی مناسب در بازارهایی مانند مسکن و بورس باعث شده تا توجه سرمایهگذاران به بازار طلا جلب شود. در میانمدت، قیمت جهانی هر اونس طلا میتواند به مرز ۳۷۰۰ دلار برسد. از نظر او، این افزایش تحت تأثیر سیاستهای اقتصادی دولت آمریکا، بهویژه اقدامات تعرفهای در دوره ریاستجمهوری ترامپ و همچنین افزایش تقاضا برای طلا از سوی کشورهایی مانند چین رخ خواهد داد.
زمانی که قیمت جهانی طلا ۲۸۰۰ دلار بود، نرخ طلای ۱۸ عیار در ایران به ۸ میلیون تومان رسید، در حالی که حالا با وجود رشد قیمت جهانی به حدود ۳۴۰۰ دلار، قیمت طلای داخلی کاهش یافته و به حدود ۶.۵ میلیون تومان رسیده است. این تفاوت به افت نسبی نرخ ارز در بازار ایران نسبت داده میشود که مانع از بازتاب کامل افزایش جهانی در بازار داخلی شده است.
در صورت تداوم سیاستهای تجاری تنشزا توسط آمریکا و بالا رفتن هزینههای مبادله جهانی، استفاده از طلا بهعنوان ابزار جایگزین در مبادلات اقتصادی بیشتر خواهد شد. در چنین شرایطی، طلا نه تنها نقش پناهگاه امن را ایفا میکند بلکه ممکن است به ابزار مبادلهای در برابر بیثباتی بازارهای مالی و تحریمها نیز تبدیل شود. این عوامل در مجموع چشمانداز بلندمدت صعودی برای طلا در سطح بینالمللی ترسیم میکنند.
سارا سمیع شمس
https://eghtesadefarsi.com/?p=40475