محمود نواصر؛ بازار: مسیر هوایی صادراتی میان آبادان و کویت پس از سه سال وقفه، بار دیگر فعال شد؛ اتفاقی که با حمایتهای مستمر اداره کل گمرک آبادان، مشارکت شرکت هواپیمایی اطلس ایر و همراهی بخش خصوصی رقم خورد و نویدبخش فصل تازهای در تجارت منطقهای میان جمهوری اسلامی ایران و کویت است.
گمرکات آبادان آماده توسعه تبادلات تجاری بین ایران و کویت هستند
وحید پورحشمت، مدیرکل گمرک آبادان در گفتوگو با خبرنگار بازار با اشاره به اهمیت جایگاه آبادان در روابط تجاری ایران و کویت اظهار کرد: آبادان به عنوان شاهراه ارتباطی جمهوری اسلامی ایران با کویت نقش بسیار مهم و راهبردی دارد و توسعه ظرفیتهای تجاری این منطقه میتواند به شکل قابل توجهی بر روابط اقتصادی دو کشور تأثیرگذار باشد.
پورحشمت: در فروردین ماه امسال، رئیس جمهور کشورمان در گفتوگوی تلفنی با امیر کویت بر لزوم توسعه روابط دوجانبه تأکید کرد که این رویداد، فرصت مناسبی برای گسترش مبادلات تجاری به ویژه از مسیر آبادان فراهم کرده است
وی با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر میان دو کشور گفت: در فروردین ماه امسال، رئیس جمهور کشورمان در گفتوگوی تلفنی با امیر کویت بر لزوم توسعه روابط دوجانبه تأکید کرد که این رویداد، فرصت مناسبی برای گسترش مبادلات تجاری به ویژه از مسیر آبادان فراهم کرده است.
مدیرکل گمرک آبادان با تقدیر از نگاه راهبردی مسئولان محلی به موضوع تجارت، افزود: فرماندار ویژه آبادان توجه ویژهای به ظرفیتهای تجاری منطقه دارد و این نگاه، پشتوانهای ارزشمند برای فعالان اقتصادی است.
حضور دلگرم کننده سفیر
وی با اشاره به نقش سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت، توضیح داد: «محمد توتونچی» سفیر کشورمان در کویت، همواره پیگیر توسعه مناسبات اقتصادی است و حضور دلگرمکننده وی در فرمانداری آبادان نیز نماد همین اهتمام است. نگاه اقتصادی سفیر را به فال نیک میگیریم و از حمایتهای وی از فعالان اقتصادی آبادان قدردانی میکنیم.
پورحشمت ادامه داد: گمرکات آبادان، چوئبده و اروندکنار آمادگی کامل برای افزایش تبادلات تجاری با کویت را دارند و زیرساختهای لازم برای ارتقای حجم مبادلات در این مبادی فراهم شده است.
مدیرکل گمرک آبادان عنوان کرد: پیشنهاد میکنم یک هیأت اقتصادی از شهر آبادان به کویت سفر کند تا ضمن توسعه تبادلات تجاری، موانع احتمالی نیز شناسایی و برای رفع آنها برنامهریزی دقیقتری صورت گیرد.
پورحشمت: ارزیابی و انجام تشریفات گمرکی به صورت شبانهروزی در فرودگاه بینالمللی آبادان و آمادگی اداره کل گمرک این شهرستان در راستای منویات مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال و حمایت از تولید همواره مورد تاکید ما است و از همه تجار در این زمینه حمایت میکنیم
وی با اشاره به برقراری پروازی بازی آبادان-کویت توضیح داد: ارزیابی و انجام تشریفات گمرکی به صورت شبانهروزی در فرودگاه بینالمللی آبادان و آمادگی اداره کل گمرک این شهرستان در راستای منویات مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال و حمایت از تولید همواره مورد تاکید ما است و از همه تجار در این زمینه حمایت میکنیم.
پورحشمت توضیح داد: اخیراً پرواز باری (کارگو) در مسیر آبادان-کویت با مشارکت ایرلاین اطلس ایر و سرمایهگذار بخش خصوصی مجدداً برقرار شد و این مسیر هوایی، با هدف صادرات محصولات بومی منطقه از جمله محصولات کشاورزی فعالیت میکند.
فعالیت منظم و هفتگی پرواز
احسان الواری نژاد، مدیر فرودگاه بینالمللی آبادان در گفتوگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: از سرگیری این پرواز، نتیجه هماهنگی و تعامل سازنده میان فرودگاه آبادان، ارگانهای مستقر در فرودگاه، ادارات و سازمانهای مرتبط شهرستان، شرکت هواپیمایی اطلس ایر و بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: این اتفاق در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار سال با محوریت سرمایهگذاری برای تولید، انجام شده و افق روشنی برای آینده اقتصادی منطقه ترسیم میکند.
مدیر فرودگاه بینالمللی آبادان به مزیتهای کلیدی این اقدام اشاره و تأکید کرد: ایجاد بستر پایدار برای صادرات مستقیم محصولات کشاورزی و دریایی به بازارهای منطقهای، کاهش هزینه و زمان حمل کالا برای صادرکنندگان محلی، افزایش ارزآوری و رونق اقتصادی در استان خوزستان، ایجاد انگیزه برای تولیدکنندگان خرد و کلان جهت توسعه کمی و کیفی محصولات و تقویت جایگاه فرودگاه آبادان از جمله مزیت های برقراری این پرواز می باشد.
الواری نژاد عنوان کرد: بر اساس هماهنگی های به عمل آمده پروازهای باری به مقصد کویت به صورت منظم و هفتگی انجام میشود.
نگاهی به پشت صحنه توسعه صادرات
در ادامه پیگیری این موضوع، خبرنگار بازار با چند فعال اقتصادی و مسئول محلی نیز گفتوگو کرد.
فردیان: در گذشته ناچار بودیم محصولات دریایی خود را از طریق سایر فرودگاهها که هزینههای بسیاری بالاتری دارند ارسال کنیم، اما حالا با پرواز مستقیم، هم زمان صادرات کاهش یافته و کیفیت محصول نیز حفظ میشود
سیدمحمد فردیان، از صادرکنندگان حوزه آبزیان در منطقه اروندکنار، با اشاره به اهمیت راهاندازی دوباره این پرواز گفت: در گذشته ناچار بودیم محصولات دریایی خود را از طریق سایر فرودگاهها که هزینههای بسیاری بالاتری دارند ارسال کنیم، اما حالا با پرواز مستقیم، هم زمان صادرات کاهش یافته و کیفیت محصول نیز حفظ میشود.
وی با بیان اینکه بازار کویت به دنبال محصولات سالم و تازه ایرانی است، افزود: اگر حمایتهای فعلی اداره کل گمرک آبادان و فرودگاه تداوم داشته باشد، میتوانیم به صادرات منظم صیفیجات و خرما هم فکر کنیم.
ضرورت فعالیت دائمی کارگو
افشین نیاورانی، یک صادرکننده ماهی به حوزه خلیج فارس در گفتوگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: خواهان آن هستیم که این مسیر پروازی به شکلی دائمی و تقویت شده ادامه یابد.
وی گفت: به عنوان سرمایهگذار وقتی اطمینان حاصل می شود که کارگو حداکثر تا دو سال آینده فعال است قطعاً به عنوان فعال اقتصادی، سرمایهگذاری ویژهای برای صادرات از طریق این فرودگاه انجام خواهم داد.
بازگشت پروازهای باری میان آبادان و کویت ضمن اینکه یک گام عملیاتی نیست نقطه آغاز یک تحول تجاری نیز در جنوب کشور به شمار میرود. تجربه نشان داده هر جا زیرساختهای صادراتی فعال شدهاند، تولید نیز جان تازهای گرفته و زنجیره اشتغال تقویت شده است بنابراین، فعالسازی این مسیر هوایی میتواند بهعنوان یک محرک اقتصادی، تحولی پایدار در معیشت و تولید منطقه ایجاد کند
بازگشت پروازهای باری میان آبادان و کویت ضمن اینکه یک گام عملیاتی نیست نقطه آغاز یک تحول تجاری نیز در جنوب کشور به شمار میرود. تجربه نشان داده هر جا زیرساختهای صادراتی فعال شدهاند، تولید نیز جان تازهای گرفته و زنجیره اشتغال تقویت شده است بنابراین، فعالسازی این مسیر هوایی میتواند بهعنوان یک محرک اقتصادی، تحولی پایدار در معیشت و تولید منطقه ایجاد کند.
نقش آفرینی هماهنگ میان گمرک، فرودگاه و فعالان بخش خصوصی نشان میدهد که با اراده جمعی، میتوان موانع سنتی توسعه صادرات را پشت سر گذاشت. اگر این همافزایی تداوم یابد و حمایتهای لازم در حوزه بازاریابی و لجستیک نیز تقویت شود، آبادان دروازه صادراتی خوزستان و همچنین حلقهای کلیدی در تجارت ایران با کشورهای عربی است.
اکنون که نگاههای منطقهای و ملی به ظرفیتهای تجاری آبادان دوخته شده، ضرورت دارد دستگاههای مسئول با همافزایی بیشتر، زمینه تثبیت و گسترش این مسیر صادراتی را فراهم کنند. اگر این فرصت به درستی مدیریت شود، آبادان میتواند به یکی از پایگاههای راهبردی صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس تبدیل شود.