- نویسنده : گسترش نیوز
- ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
- کد خبر 40295
- 5 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
مرجان دبیری، سخنگوی طرح کالابرگ، اعلام کرد که از آغاز مرحله دوم این طرح از ۱۳ فروردین تاکنون، ۵۶ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر توانستهاند خریدهای کالابرگی خود را انجام دهند. وی افزود: “۹۵ درصد مشمولان این طرح از اعتبار خود استفاده کردهاند و ۳ میلیون نفر دیگر نیز تا پایان خرداد فرصت دارند.”
طرح کالابرگ شامل ۱۱ قلم کالای اساسی است و با یارانه نقدی تفاوت دارد. مشمولان این طرح میتوانند تا سقف اعتبار خود، اقلام اساسی را رایگان دریافت کنند. دبیری توضیح داد: “خانوارهای دهکهای ۱ تا ۳ نفری ۵۰۰ هزار تومان و خانوارهای ۴ تا ۷ نفری ۳۵۰ هزار تومان اعتبار دریافت میکنند.”
تأخر احتمالی مرحله سوم کالابرگ
در حالی که وزارت رفاه اعلام کرده بود اعتبار کالابرگ اردیبهشت ماه برای دهکهای اول تا هفتم از ۲۱ اردیبهشت آغاز خواهد شد، زمزمههایی شنیده میشود که اجرای مرحله سوم این طرح ممکن است به تأخیر بیفتد.
احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در این باره گفت: “بر اساس بودجه، اعتبار کالابرگ باید از محل حذف یارانهها تأمین شود، اما به این سرعت نمیتوان به حذف یارانهها رسید.” وی ادامه داد: “ما امیدواریم مانند سال گذشته، منبع جدیدی از صندوق توسعه ملی برای این طرح در نظر گرفته شود. برای اینکه بتوانیم کالابرگ را در کل سال ارائه دهیم، رقمی معادل ۲ میلیارد دلار نیاز است.”
انتقادات نمایندگان مجلس به نحوه اجرای طرح
علی حدادی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ضمن انتقاد به نحوه اجرای طرح کالابرگ توسط دولت، گفت: “متاسفانه دولت در اجرای این مصوبه به گونهای عمل کرده است که برخی افرادی که باید از خدمات این بخش بهرهمند شوند، از لیست حذف شدهاند.”
وی افزود: “دولت باید نسبت به نحوه دهکبندیها تجدیدنظر کند و اطلاعات مندرج در سامانه را بروزرسانی کند.” حدادی همچنین تأکید کرد که ارائه کالابرگ الکترونیکی مصوبه مجلس بوده و دولت باید دقت لازم را در اجرای آن داشته باشد تا حقی از هیچکدام از اقشار کمدرآمد و متوسط جامعه تضییع نشود.
مشکلات دهکبندی و توزیع اعتبارات
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی نیز به این موضوع اشاره کرد و گفت: “برخی افراد فاقد مسکن که باید از خدمات این بخش بهرهمند شوند، از لیست دریافتکنندگان کالابرگ حذف شدهاند.”
وی خاطرنشان کرد: “لازم است دولت در جهت تحقق اهداف پیشبینیشده در این مصوبه، برنامهریزی دقیقی داشته باشد، بهویژه در نحوه درج اطلاعات افراد در سامانه مربوطه.”
چشمانداز آینده
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد: “آنچه باید در اجرای این مصوبه مورد بازنگری قرار گیرد، هم بروزرسانی اطلاعات مندرج در سامانه و هم تجدیدنظر در نحوه دهکبندیها است.”
با توجه به اهمیت این طرح در حمایت از خانوارهای کمدرآمد و متوسط، اجرای دقیق و بدون نقص آن به عنوان یکی از چالشهای اصلی دولت و مجلس مطرح است.
منبع:
ایلنا
امیر خیرخواهان
https://eghtesadefarsi.com/?p=40295