×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار اقتصاد

امروز : جمعه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Friday, 25 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 112 خبر
ناترازی جدی بین منابع آب و خاک در چهارمحال و بختیاری‌

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ملک‌محمد قربان‌پور در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان، اظهار داشت: فعالان حوزه کشاورزی استان خواهان توجه عملی و مؤثر به چالش‌ها و ظرفیت‌های موجود هستند و لازم است مسیر گفت‌وگوها و تصمیمات به سمت راهکارهای اجرایی حرکت کند.

وی با اشاره به سیاست‌های جدید مدیریت پروژه در سطح استان افزود: با تأکید استاندار محترم، رویکرد اجرایی استان در پروژه‌های مختلف مبتنی بر مدیریت و کنترل پروژه است. به این معنا که اجرای هر پروژه‌ای منوط به تأمین منابع مالی یا قابلیت جذب اعتبار برای آن خواهد بود.

قربان‌پور ادامه داد: چهارمحال و بختیاری در حال حاضر با ناترازی جدی بین منابع آب و خاک مواجه است. دشت‌های قابل بهره‌برداری ما در شرق و جنوب شرق استان قرار گرفته‌اند، در حالی‌که منابع آب عمدتاً در غرب و شمال غرب استان هستند. بر همین اساس راهبرد اصلی استان، گسترش شهرک‌های گلخانه‌ای و دامپروری در مناطق شرقی و تأمین آب از غرب استان است که زیرساخت‌های آن نیز در حال پیگیری است.

معاون استاندار استان با اشاره به نیاز اعتباری استان در بخش کشاورزی تصریح کرد: در حوزه کارون، ۱۳ هزار هکتار از اراضی مستعد آماده بهره‌برداری هستند و برای تکمیل شهرک‌های گلخانه‌ای و دامپروری آغاز شده به حدود ۱۸۰ هزار میلیارد ریال اعتبار (۱۸ همت) نیاز داریم.

وی با اشاره به آمار منابع آبی استان گفت: بر اساس داده‌ها، ۸۸ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که ۷۵٫۶ درصد آن از منابع زیرزمینی و ۱۴٫۲۴ درصد آن از منابع سطحی تأمین می‌گردد. این آمار نشان می‌دهد نیاز جدی به اصلاح الگوهای مصرف و بهره‌وری آب در استان وجود دارد.

قربان‌پور با تأکید بر اهمیت مدیریت منابع آب در سطح ملی اظهار کرد: سیاست‌گذاری‌های کلان باید متناسب با شرایط اقلیمی و ویژگی‌های خاص مناطق مختلف ازجمله چهارمحال و بختیاری تنظیم شود. در حال حاضر تمرکزگرایی و سیاست‌های یکسان برای همه استان‌ها مانع از تحقق کامل ظرفیت‌های منطقه‌ای شده است.

قربان‌پور همچنین به نیازهای قانونی و اجرایی استان در حوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: اصلاح قانون توزیع عادلانه آب مصوب ۱۳۶۱، بازنگری در سیاست‌های مربوط به تعدیل پروانه‌های چاه، و اصلاح آیین‌نامه‌های امور اراضی از جمله مواردی است که انتظار می‌رود در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

معاون اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: افزایش سهمیه گاز برای طرح‌های گلخانه‌ای، توجه به سند حفاظت از زاگرس، احیای تالاب‌ها، ایجاد ذخایر ژنتیکی گیاهان مرتعی و تشکیل ستاد ملی نجات زاگرس از جمله مطالبات مهم این استان و دیگر استان‌های زاگرس‌نشین است.

وی همچنین یادآور شد: چهارمحال و بختیاری به‌عنوان یکی از مناطق پایلوت در توسعه کشت‌های کم‌آب‌بر، ارتقاء بهره‌وری منابع آب کشاورزی، و توسعه کشاورزی ارگانیک مورد توجه قرار گرفته و اقدامات اولیه در این زمینه انجام شده است.

انتهای پیام/۷۵۴۰

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.